8 noteringar från min tisdag

Åh vad trist, jag lämande tillbaka mina fina balskor idag. Det var tvunget, de hade mycket väl kunnat sabba min kväll. Jag ska ju för fan dansa vals ju! Alex mamma ordnar valskurs!

Jag har varit på husvisning idag! Det var världens gulligaste lilleputtstuga. Jag ville bo där alltså! 2 katter ingick, bara det liksom!

Jag har insett fakta. Jag måste sy på band på min studentklänning som för tillfället är en tubklänning. Jag vill vill vill inte, men det är ett måste. Eftersom jag för tillfället tappar den om jag så mycket som drar in lite luft. Och andas vill man ju helst göra på sin student.

Jag har världens snyggaste klänning från Kookai, och ja, här borde jag publicera bild. Men believe me! Småblommigt fodral med volanger och saker. Ett problem - den är knälång. Köpt sent nittiotal eller något sånt. På grund av det där knälånga har jag aldrig använt den, så nu till sommaren måste jag göra slag i saken och sy upp den till världens läckraste little flowerly dress, eller någt? Om jag gör det. NÄR jag gör det, får ni se bild.

Imorgon vill jag shoppa. På Gina Tricot. Åh vad ledsen jag blir om de inte fått in den svarta lilla spetskorsettklänningssaken (nytt ord tror jag?) plus den här kavajen. Risken är dock att inget sitter snyggt. Jag och Ginas kläder hamnar ofta i dispyter angående kurvor och så där. I DONT HAVE THEM.

Jag såg strumbbyxor med ett vitt och ett svart ben från American Apparel i Sofis mode idag. JAG DÖR SÅ SNYGGT. De finns dock inte på nelly.se och oinsatt som jag är vet jag inte where else jag kan få tag på dem. Vet du?

Jag och Rosanna delade på en banverket med bearnaisesås på teatern idag. Vi dukade upp ett ett litet bord och hade romantisk middag, med 10 hungriga klasskamrater som publik. Det var fint. OCH SÅ JÄVLA GOTT.

Imorgon är det valborg kom jag på. Har jag någonsin haft ett bra valborg? Nej. Har jag alltid frusit häcken av mig på valborg? Ja. Har jag bara haft tragiska valborgfyllor sen jag bekantade mig med alkohol? Ja. Precis, alltså drar jag nog bara hem till Malin och grillar och spelar sällskapsspel. Shit vad jag ska ha mycket varma kläder på mig. Shit ja.

Inför ESC!

image57JA! Om typ en halvtimme börjar mitt favoritprogram! Inför Eurovision Song Contest. Det blir inte bättre, man får se alla bidrag och sedan analyserar och poängsätter ett gäng mossiga schlagerproffs dem! JA JA JA! Det är synd och skam att det bara sänds 4 prgram/år. Lösningen på det vore mer än en ESC/år, vad säger ni? Ett förslag att kämpa lite för?

Klädbytarfika

Puh, mina ögonlock håller på att ramla ner här alltså... Men jag arbetade mig halva vägen till New York igår, nästan, och det känns sjukt najs. Att jobba på bröllop var dessutom riktigt gemytligt...

Hur som helst, idag ställde jag till med ett kalas, jag gillade verkligen idén. Men den sålde inte riktigt om man säger så. Vi var 5. 15 fick inbjudan. Det är tio fina undanflykter det där, eller ingen alls. MAN OSAR VÄL FÖR FAN OM MAN FÅR EN INBJUDAN TILL ETT KALAS?! äsch... Det är väl något med att vara bakis och inte orka röra sig ur sängen en söndag? Jag, Ullis, Linnea, Malin och Rosie hade iallafall en riktigt mysig eftermiddag, med alldeles för mycket kakor och en del businessmaking! Jag fick iallafall 5 pers att förstå vilken vinnande idé det här med klädbytarparty är, we'll do it again, och då får fanimej fler ta sitt pick och pack och hänga på, allright?

NEW YORK HERE I COME

Jag har precis bokat resa till NEW YORK, är helt hispig, och en jävla massa stålar fattigare. Jag ska ta vara på varenda sekund där... Åker den 4 september, firar 19 år den nionde, och åker hem den elfte. Det är lite scary det där med flygplan + New York den 11 spetember, det kan jag tycka.

Mellanlandning på Heathrow, terminal 5, båda turerna. Tack för det liksom, hejdå bagaget? Nej, har dem inte fått ordning på den satans terminalen tills dess så är det ju faktiskt katastrof.

High heels

image56
Det är mindre än en månad kvar till balen nu, och jag kände att nu var det fan dags att ta tag i skoproblemet. Gick in på Skorönne som hade 10% rabatt, och kollade. Fick tag i ett par sandaler med ganska låg klack. Men de var såååå fula. Sånt där foliefärgat silver och typ 6 korsade resårremmar över foten. BLÄ. Så mycket "skabbig-brud-1996", om ni fattar? Så jag kollade mig desperat omkring, och fick ögonen på de här. De är i perfekt färg, och jag gillar dem verkligen, kommer säkert att använda dem mer än på balen. 300 spänn, bra pris liksom. Problemet är klacken, hög och smal. Vet inte om jag fixar typ 12 timmar i det, kan bli knivigt. Har åtta dagars öppet köp så jag tänker fundera på saken. Vad säger ni? Någon som har en dålig erfarenhet av höga klackar på balen?

Inte nu

Jag har en fet förkylning på väg, och då finns det tre saker man måste göra. Som jag alltid gör när jag känner att det är på gång. Det handlar om att förtära vätskor, tre olika sorters vätskor.

1. C-vitamin upplöst i vatten. Sjukt gott, smakar som en sur drink, I LIKE, men så ser det ut som att någon har spytt i glaset, och det drar ner slutbetyget något. 4 av 5.
2. Varm mjölk med honung. När jag har ont i halsen dricker jag typ tre liter mjölk med honung, jag kan inte sluta. Det är verkligen beroendeframkallande. Jag frågade någon om det där, och de sa att det berodde på att honung plus mjölk smakar som bröstmjölk, och att dricka det påminner en om när man var liten och fick mat på... det där sättet. Det känns fett äckligt, och därför är det med mycket blandade känslor jag häller i mig denna vätska. 3 av 5.
3. Echinagard. Det finns inget sätt att beskriva den här vätskan, den är så obotligt äcklig att man vill kräkas. 20 droppar i timmen ska man ta, och för att få ner det måste jag blanda ut dropparna med ett megastort glas vatten. Lägg det till all mjölk jag dricker så kan ni räkna ut hur ofta jag måste kissa när jag är förkyld. Fan. 0 av 5.


Hur som helst är det extra viktigt den här gången, att jag inte åker på feber och annat jobbigt. Duktiga jag har nämligen tagit på mig att jobba i 17 timmar på lördag. Jag har till och med skrivit ett schema för när echinagarden ska tas, och när c-vitaminen ska tas. Mjölken går av sig själv, så fort glaset är tomt fyller jag på.  


Studentlängtan...

Bortsett från att expressens nätupplaga diagnostiserat mig med vuxen-ADHD, så är allt toppen. Verkligen toppen. Jag fick min studentmössa idag, och jag kan inte sluta fingra på den. För första gången känner jag KONKRET studentlängtan, vilken dag det kommer bli alltså!!!

Vi spelade vår osynliga teater idag, eller Ida, Kia, Sara och Boppa gjorde. De hade sina gipsmasker på sig och stod statyer på stan. Jag och Amelie observerade på en bänk. Det var himla kul att se folks reaktioner, de två sötaste var en tant som förvånat utbrast: "Inte påskkärringar NU väl?!", och en gubbe som blev så rädd att han hoppade en halvmeter ut i gatan. NST kom förbi och plåtade, så imorgon hamnar kalaset i tidningen. Det gillar vi.

I Allers nr26 sportar jag strandväskor, för de som vill veta. Jag kanske säger för mycket nu... Har nämligen inte själv sett bilderna. Well, well.

jag har visst en diagnos

Du fick 4 rätt av 6 möjliga

Du har fått fyra poäng eller mer. Det kan innebära att du har vuxen-adhd. Du kan vända dig till din läkare eller annan specialist för utredning.

Ajajaj då.


SOL

Det är galet vad glad man kan bli av lite solsken. Alla problem känns rätt meningslösa efter en dag i solen. Jag åkte hem tidigt från skolan och tillbringade fem timmar i solskenet. Jag sov, läste, pluggade, åt. Åh, vad skönt det var. Nu är jag helt röd i fejan, men det lägger sig väl.

Jag fick ett brev från Becci idag! Det är glädje, herre jisses, hon är utan tvekan den människan på jorden jag saknar mest. Snart bokar jag en flygbiljett!

Nu ska jag äta pannkakor och klistra i mitt fotoalbum, oh yes! Jag framkallade 30 bilder gratis på extrafilm. Dock 35 spänn i frakt. Sällan va?! Det kostar bara 11 kronor att skicka ett tjockt brev till New York...

En present

image55
...Fick jag igår. Visst är den fin?!

Framtid

Det här är kanske stället med de mest begränsade öppettiderna, någonsin. Men det spelar ingen roll. Jag ska hit! Torsdagar 10-16, och sista söndagen varje månad. Nästa söndag tänkte jag! Tills jag kom på att jag bokat in mitt sabla knytkalas som ingen kan komma på då (Ni som kan men ändå inte kommer tänker jag aldrig prata med igen). Jag kanske skolkar lite diskret en torsdag och tar bilen dit. Säg till om du vill med, jag tror man kan göra FYND.
image54

Tjuvlyssnat

Något av det gulligaste jag vet är när gamla människor vill handla kläder för... inte riktigt så gamla människor. Idag på Gina tricot så tågade det in ett äldre par, minst 75 år gamla. Gubben sköter snacket. Först går han till kassan och ber om hjälp.
Söt farbror: Hallå? Kan någon hjälpa mig och min fru! Hon vill köpa tröjor!
Expiditen följer med gubben tillbaka till tanten som står och drar lite försiktigt i tröjklänningarna i AA-stil.
Söt farbror: Vad säger du? Vill du ha en sådan? Vad är det för storlek?
Söta farbrorn håller upp tröjklänningen mot lilla tanten som ser nöjd och glad ut.
Expedit: Det är en small, men hon kanske vill ha en medium...
Söt farbror: Vad säger du? Jag tycker den ser ut att passa utmärkt.
Expedit: Jo.. Det är ju iochförsig mycket stretch.
Söt farbror: Stretch ja, vi tar nog den här då.
Han vrider och vänder på den, och snart upptäcker han det gråa larmet som sitter längst ner där bak på klänningen. Han synar det noga.
Söt farbror: Men det här då, vad är det? En brosch?

På H&m var det crowded idag. Där utförde jag tjuvlyssning nummer två. Två tjejer med utländskt ursprung och lite brytning, står och drar i ett rääääätt så slampigt linne.
Tjej 1: Alltså shiiiit, detta är bara så fint.
Tjej 2: Skojar du? Asså jag kolla på det förra veckan, och så du vet Shpresa, hon har ett sånt liksom!
Tjej 1: Mmm det här linnet är typ värsta albanska grejen...

Åh, det är oligt att tjuvlyssna.

Rosor, fjärilar och dildos



Fjärilarna här minns jag att jag ville ha när det var fullpris på dem, jag hade någon sjukt bra idé på vad jag skulle göra med dem då, nu har jag glömt. Men jag har köpt dem iallfall, till ett minipris...

Ringen med rosen är så fin så fin, men två minuter efter att jag lämnat affären gick den i sönder. Jag gick tillbaka för att få tillbaka pengarna, men expiditen övertalade mig att byta den istället. Jag är så äckligt lättövertalad. Går den här också i sönder, då jävlar får den inte en ny chans.

För övrigt har jag absolut ingenting att klaga på idag. Jag mötte Lollo på väg till stationen, och hon berättade att hon skulle på erotik-party. Och jag blev helt avundsjuk (inte för att jag hemskt gärna vill klämma på dildosar och annat spännande, men för att jag ÄLSKAR när folk drar ihop sånt. Gör slag i saken liksom!) Sen så kommer jag hem och kollar igonom posten. Och vem har inte fått en inbjudan till ett erotik-party? Det är ödet alltså... Den 2 maj smäller det hos Fia!

Lite hjälp här nu va?

image50image51
Det är svårt nu. Tunikan eller klänningen, jag kan banne
mig inte bestämma mig. Men någon tror jag det blir.

En liten kommentar bara, 1 eller 2 liksom?

Psykosomatisk kräksjuka

..Drabbades jag av i natt. Jag är tvärsäker på att den var just psykosomatisk. Jag vaknade klockan tre och mådde hiskeligt illa, och så tänkte jag på allt som är jobbigt, och det är inte ett dugg konstigt att jag mår illa. Men sen tog jag mig i kragen och försökte somna om (mest för att jag verkligen ville gå till skolan idag och flasha mina flary-jeans, ytlig, ytlig, ytlig...). Men det gick åt skogen. Jag har kräkts hela natten och hela morgonen, men nu är jag frisk som en nötkärna igen. Jag har tillochmed ätit blåbärssoppa - och fått behålla den!


Tuttis gillar Mojjen

Läst i dagens Metro:

Ha en underbar dag på jobbet Mojjen!
Jag älskar dig, din Tuttis.

Alltså jag är inte rätt person att snacka, jag har noll förståelse för kärlek och förälskelse och allt sånt sött och gulligt. Men det här gör mig lite obehaglig till mods va...

Jag får obehagliga bilder i huvudet. Tuttis matar Mojjen. Tuttis hjälper Mojjen att gå på toaletten. Tuttis håller Mojjens hand, alltid. Tuttis handlar Mojjens kläder. Tuttis svarar, fast Mojjen fick frågan. Mojjen sitter på tåget, på väg till jobbet, äntligen fri från Tuttis. Tror han ja, men så plockar han upp Metro och läser en hälsning från Tuttis.

Break free, Mojjen!

Results of the day

Så jag tog med min sjukt tunna plånbok till Malmö i eftermiddag. Det gick sådär. Blandat resultat. Jag vill ha allt som är blommigt, men jag fattar att jag tröttnar på det på en vecka, så jag låter bli.
image47
Den här fanns på Zara. Blommig och underbar. Min tunna plånbok sa tänk efter. Och det gjorde jag. Bra där.
image48
Nej det enda jag fick med mig hem var de här. Har letat efter ett par snygga, vida jeans hur länge som helst. Nu tror jag att jag hittade rätt.. Kanske... 400 spänn på hm.

Attraktivt - oh yes

Vill ha den här. Det är mycket jag vill ha. Alldeles för mycket.
400 kronor här.

Stackars Freja Kjellberg

Kommer ni ihåg Freja Kjellberg? Jag gjorde det knappt, men så dök hon upp för några månader sen som någon jäkla stureplansprofil. Och då kom jag ihåg precis.

När Freja var med i Top Model så gillade jag henne aldrig. Hon verkade så trög. Alltså verkligen trög. En såndär som du ställer en fråga till och som stirrar tomt på dig i fem sekunder innan den utbrister: Jahaaaaaaaaa..... asså.... ehhhh... eh.

Jag tror fortfarande att Freja är trög. För några dagar sedan susade om henne när hon pillat i sönder Mi Lajkis smycken och fäst delar ur dem på sina egna, och kallat det nya resultatet egen design i Expressen. Man är rätt så korkad om man gör så som offentlig person, och dessutom, smyckesdesigner...

Nu är hon i farten med Bloppis.nu, tillsammans med andra stureplansprofiler. Här försöker hon sälja sina avdankade och ibland mycket underliga klädesplagg (eller vem vill ha en kappa som ser ut att ha tillhört en fårherde?) Varje annons innehåller beskrivning av plagget ifråga, och så: Pris. "300 kronor + frakt, eller först till kvar!" Läser jag. Först till kvar. Man kan glömma att trycka ner n-tangenten, det kan man. Det händer alla. MEN DET HÄNDER INTE 15 GÅNGER I STRÄCK. Freja har visst missat det där n-et i tron om att det faktsikt heter först till kvar och inte först till kvarn.

Kanske vet inte Freja vad en kvarn är. Det är ju trots allt inte så vanligt förekommande med kvarnar i Stockholms innerstad. Det finns ändå lite logik i Frejas först-till-kvar-resonemang. Lite dum-blondin-logik, åtminstone. Antagligen tänker hon att den som mejlar först så länge fårherde-kappan finns KVAR, får den. Men alltså, nej det håller inte. Kan inte någon inflytelserik person få Freja att fatta att hon är ute och cyklar. Jag tycker så synd om henne.


Osynlig teater!

Nästa tisdag ska jag och min klass spela osynlig teater. Konceptet är fantastiskt. Man spelar teater på gatan, eller i mataffären eller på fiket, eller var man vill, utan att någon vet om det. Vi spottade idéer i ungefär en timme, men det slutade med att ingen vågade göra något. Här är mina favoritidéer:

1. Duka upp en picknick mitt på storgatan. Man har med sig en filt, en bulle, en termos, en mugg, och sist men inte minst: en krukväxt (uppdrag för kaktusen Karim kanske?) och en fotoram med en bild på någon man håller kär, lite sällskap sådär. Sedan sitter man där på sin filt, mitt i gatan och njuter av.. livet.

2. Lite lattjo med bankomaten fanns det också planer på. Vi tänkte på den nya Forex-reklamen, att man letar efter tjejen i automaten. Typ står och knackar och bankar, och frågar folk i kön om det inte brukar sitta folk i automaterna och typ hålla kaffemuggen medans man tar ut pengar. Lite sådär.

3. Leka krig i stan. Man är ett gäng på 7-8 pers, som spionerar p varandra och skjuter lite emellanåt, och så arbetar man sig storgatan upp på det viset. Inte så lite psycho.

4. Klä ut sig till prostituerad och stå på storgatan och se lite allmänt "hootchy" ut.

5. Ta med sig en bandspelare ut på stortorget, dra igång en väl vald dänga och köra igång med sång och dans.

Det är nästan bud på att åka in till Helsingborg och göra några av de här grejorna. Vi kom fram till att det inte funkar att göra det i Ängelholm, om man inte vill ha psycho-stämpel för evigt. Det går ju för fan inte ens att gå på storgatan utan att stöta på någon man känner. Jag är trött på det där. Kan folk hålla sig inomhus så att jag slipper en massa pinsamma sociala konfrontationer. Hela tiden.

Fint från Forever21



Jag var så nära att slänga iväg en order på de här sakerna från Forever21 igår. Men jag bangade när jag insåg att balbiljetten ska betalas på torsdag. Jag har skrivit ner varenda liten slant jag spenderat den här månaden, och det har gjort mig smärtsamtmedveten om att jag under aprils femton första dagar spenderat allt jag fick in den 25:e förra månaden. Ajdå.

Skitsamma. Imorgon drar jag till Malmö och gör av med ännu mer. Jag borde söka hjälp.


Det nya livet

Att börja ett nytt liv är en idé jag får sisådär nångån varannan månad. Det är ganska ofta ändå. Men det spelar absolut ingen roll eftersom det varar i 2 dagar ungefär.

En viktig del i det nya livet är att träna. Det har jag gjort. Om tre gånger på en månad räknas.

Om man inte orkar träna kan man promenera istället. Det har jag också gjort. Också tre gånger på en månad.
Sist jag var på promenad stötte jag på det här fantastiska elskåpet, jag blev nästan äckligt glad. Jag började le som värsta barnungen som just fått en barbiedocka att klä i fluffiga klänningar. MEN HALLÅ VISST ÄR DET FINT?!?
455654-40 

Att äta bra ingår också i min nya livsstil. Det är nästan på den här punkten jag har allra mest problem. Jag känner mig väldigt bortkommen med en tallrik sallad framför mig. Eller med en frukt i handen istället för en påse bilar. Det är inte jag. Något som jag känner mig enormt löjlig när jag äter är det här. Kinas röda guld. Det är tydligen några mirakelbär som kostar typ 5 kronor bäret eller något och som ska vara bra för det mesta. Jag har kämpat med dem i en vecka. De smakar tång. Alltså havstång. Alltså som en rutten kallsup. Om jag mår bättre har jag ingen kommentar på (vilket i och för sig kan bero på att jag har ätit lika mycket tårta, chips, fyllehamburgare, pommes och godis som bär...) Men två kommentarer har jag angående dessa små mirakel. Dessa kommentarer är av den genren att de som är lite äckelmagade och fina i kanten kan låta bli att läsa dem. Så, hoppa vidare ni!
1. Det går väldigt snabbt att bajsa.
2. Mitt bajs luktar ingenting. INGENTING!
455654-43 

Något annat som är viktigt i det nya livet är att städa och hålla rätt på sina saker. I denna kategorin ingår också att hålla sina växter vid liv. Nu är jag så lyckligt lottad att jag bara äger en växt. Kaktusen Karim. Karim var en present, och han har nu levt och frodats i ungefär ett halvår. Kaktusar är mycket tåliga, som ni kanske känner till, och därför blev jag väldigt glad när jag fick honom av mormor. Lilla mormor har år efter år gett mig blommiga små blommor (jag snackar blommor som det faktiskt växer blommor på), i tron om att jag är en ordentlig flicka som faktiskt ser till att hålla liv i mina gröna vänner. Men tji fick hon, varje gång har hon fått se sin gåva ruttna i komposten, max en månad senare. När jag fick kaktusen Karim var vi lättade båda två: ÄNTLIGEN NÅGOT SOM TILL OCH MED JAG KAN HANDSKAS MED. Karim har fått näring (i form av en halv deciliter vatten, man vill ju inte dränka honom, visst?) två gånger under det här halvåret. Han må vara en tålig ung man, men någonstans drar tydligen till och med kaktusar sina gränser. Karim är inte vad han borde vara. Det som är grönt på honom är skrumpet och mjukt, och det som är brunt är.. torrt. Nu ska Karim få en intensivbehandling, det innebär 2 dl vatten varje dag. ALLT ELLER INGET! Följ Karims utveckling här i bloggen, vettja.
455654-44


Halvbloggarn

455654-45
En veckas frånvaro. IGEN. Jag är sjukt dålig. Men det ska vi inte tjata om. Det är tjatigt.

Puss på dig med

455654-32Jag smygfotade idag på Åhléns. Jag kunde inte låta bli. För kolla på killens min, alltså hallå, vad gör han?!??!!?!? Plutar med läpparna? Tror han att man säljer några skivor med lite munplut? Och skivan sen. "Den första svalan", signerad Ingela Pling Forsman. Det bli inte löjligare än så. JO! Om man dessutom munplutar på skivomslaget så blir det löjligare än så.


Min käraste ägodel

image30
Den här boken var min mammas på åttiotalet någongång. När jag var tolv läste jag den för första gången, mest för att den var rosa och "hon på framsidan var cool".

Alltså allvarligt, det är den mest gripande bok jag någonsin läst, och nu har jag läst den 5 gånger. Den ramlar i sönder, hela ryggen är fulltejpad, men det hjälper inte längre. Nu ska jag läsa den en sjätte gång inför en analysuppgift i psykologin. Fina boken. Den ska följa mig livet ut, inte för att den är ett litterärt mästerverk, utanför att den påverkade mig så starkt. Jag har så mycket minnen med den här boken, ska ni veta.

Sjätte April

Jag fryser i skelettet. Jag har stått på en strand i shorts halva dagen. Nej, det är inte helt sant. Det gick förvånansvärt snabbt, men det spelar ingen roll. jag kommer frysa tills imorgon. Uh.

Nu är jag ungefär helt klar med projektarbetet, jag ska skriva en sammanfattning på typ 150 ord, men dte är det enda som är kvar. Och det svåraste. Jag KAN inte, men jag måste ändå lämna in det imorgon. Det får gå. Känner mig inte stolt, det ska man väl egentligen? Jag tycker det hela känns lite halvlöjligt och pinsamt.

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på Downfall, värsta äckliga Hitler-filmen. Alla säger att den är så jävla obehaglig. Det blir bra. Hej!


Beach 2008 börjar nu!

Kolla ut genom fönstret. Visst är det härligt?

Oavsett om regnet vräker ner nu så ska jag fotas i strandklänning och vind i håret, på stranden på söndag. Jobbet är för Allers som vanligt och det är bra extrapengar men allvarligt. DET REGNAR OCH ÄR 5 PLUS. Ett annat jobb var på Lilla Ro med en kopp te i handen på en blommig stolsdyna, låter mycket gemytligare i mina öron. Men som sagt, det var mer snack om stranden...

Klipp klipp ...

image28image29

ÄNTLIGEN satte jag saxen i en klänning jag tänkt klippa i sen i somras.. Det blev... Kort. Men
nu kommer jag använda den åtminstone en gång, eller så.

Här sitter jag

Med fetaste huvudvärken.
Jag har sällan huvudvärk, men när jag får det blir jag kallsvettig och torr i munnen och allt annat ångestrelaterat.
Ibland när jag har huvudvärk ser jag framför mig hur min hjärna är alldeles svart och rutten.
Ibland ser jag framför mig hur de där vita labyrintvägarna vecklar upp sig och slår knut på sig själva.

Det kan också vara så att min hjärna ser helt normal ut, men behöver aktiveras. Skola nu...

image26

April

Jag har inte blivit skämtad med aprilio idag. Det känns bra. Jag gillar inte folk som jävlas med mig, jag går ju på vad som helst för fan.

Well. Det här är mina April-planer:

-Skriva en budget. För att inse hur mycket pengar som rinner genom min plånbok varje månad. Hemskt jobbigt. Hemskt nödvändigt
- Köpa peruk. Det ska INGÅ i min budget förstås. Jag måste ha en peruk. Jag gillar det stenhårt. Dessutom är jag så tunnhårig nu så att vilken kärring som helst har mer hår än jag. Snart har jag en såndär kal fläck på huvudet som alla gubbar. Det är fruktansvärt. Idag satt en tjej med peruk framför mig på bussen. Jag vet att hon har peruk för hon är cancersjuk eller något sådant. Och det är väldigt hemskt. Såklart. Men hon har ändå olika frisyrer och hårfärger varje dag! Cool! Jag lutade mig lite väl odiskret framåt och synade peruken i sömmarna, bokstavligen. Och tro det eller ej - inte ett tecken på att det inte var the real stuff. Nu är väl hennes peruker specialtillverkade och kostar några papp stycket, medans min kommer gå på en femhundring max. Potatoe, potato...
- Köpa balskor (det enda jag har kvar att köpa inför balen, woho!!), köpa studentskor (gympadojor är ett seriöst alternativ) och allmäna vårskor. Jag orkar inte mina converse längre. Nä, inte hela våren. Dessutom har mina ljusa fått följa med på dans typ 5 gånger och dem är inte så fresh längre. Men fan, jag älskar verkligen att festa i converse. No worries säger jag bara.
- Gå till tandläkaren för första gången på två år. De kallar mig aldrig! Det kan vara för att jag aldrig har hål. Det är ju en bra sak iochförsig. Men skulle jag välja på starka tänder och mycket hår skulle jag välja mycket hår. Hålen syns ju inte!
- Gå på Boppas och Martinas studentfest på Bahnhof. Jag längtar måttligt mycket. Jag är inte så mycket för årets studentliga. Men 25:an i baren är ju alltid en trevlig sak.
- Lämna in mitt projektarbete. Men än så länge är det en sådan sak vi inte pratar om, det ligger i framtiden ju.
- Gå på loppis och leta ett coolt tyg att sy något av. KOM ÅTER KREATIVITET. Tack.
- Och så var det det där med knytkalaset. Kanske sista helgen i April... Har jag kommit fram till.
- Fira Kisses födelsedag med brudig middag + lite trashig bahnhofutgång på det, kan jag ju tycka.

Knytkalas i framtiden

Visst ja, jag har ju arbetat på en plan de senaste dagarna med!

Eftersom mina garderobsrensningar resultaterat i problem. Har jag listat ut en lösning (inspirerad av Ebba och Tus loppis, förstås).

Problem: Mamma är arg som ett bi för att jag lagt alla påsar med kläder och skor i hennes garderob. Kan ju knappast förpesta min egen med fula ica-kassar?!

Lösning: Jag tänker anordna något slags knytkalas i mitt hem, med allt vad det innebär. Alla får baka och ta med sig kakor, så bli det värsta feta kak-kalaset. Och som grädde på moset tar man med alla sina gamla trasor också. Och så bytar vi om vi vill, och vill vi inte det så köper vi av varandra för kompispriser. Jag vill bli av med skiten, allvarligt. Men det är inte skit, det finns en del fint, promise!

Mer information kommer förstås, men känner jag mig själv kan det lika gärna dröja till nästa år. Fan vad det är jobbigt att organisera.

I saw the sign, and it opened up my eyes, I saw the sign

Jag tog ett eget uppehåll för precis en vecka sedan, och när jag sedan kom tillbaka, full av inspiration, ja då lägger blogg.se ner. Sådär lagom lägligt kan jag tycka. Därför planerar jag något av ett maraton-inlägg, med allt det jag tänkt skriva om.

Fredag
The Birthday, inte min alltså, men fan.. 28 Mars är någon slags officiell födelsedag. Johanna såg jag inte till på hela dagen eller kvällen. Fia gratulerade jag och Boppa med skapelsen nedan, fylld med massa cash. Lollo kikade jag in hos lite spontant sådär. Sedan körde jag hem till min far. Som passande nog också fyllde år. Såklart.
image23

Jag orkar verkligen inte förminska bilder och sådär. Ni får stå ut med 400 px.

Lördag
Eftersom jag hållt mig nykter och gett upp rättså tidigt kvällen innan var jag sjukt lördagsfräsch. Jag tog bilen till Väla och fixade lite grejer, och sedan mina vänner: Körde jag och gymmade. Bara sådär. Helt själv. Det var så nice. Klockan var typ elva, och förutom jag var det kanske 10 andra där.

På kvällen tog jag och Boppa med oss en skiftnyckel och gav oss ut på olagligheter. Det resulataterade i världens fyndigaste present till Staffan som firade sin 20-årsdag med mysig middag. Det blev en riktigt bra kväll, med dans till 90-talsklassikerna och Markus Krunegård förstås.
image24
Jag känner mig trashigt skön i mittbena. Jonas dissade dock mitt låga hårfäste hårt. Ajdå.


Jag är en vampyr - Marcus Krunegård

Söndag
Sommartiden ställde till det för mig som för alla andra. Missade mitt personalmöte av bara farten, och det är väl sådär halvpopulärt kan jag tänka mig. Ville ju bara sova hela dagen... Men vid två någon gång kom mamma och jag iväg till Lilla Ro. Mitt favoritställe på jorden. Det är få platser där jag känner mig så avslappnad och så harmonisk som där. Vi fikade och handlade kläder. Jag hittade den här,  har inte blivit så kär i något materiellt på typ 100 år. Jag vill bara handla mina kläder hos Eva...
image25 

Lagom bakissliten, men ack så lycklig. Mm.

Måndag
Slappemåndag i skolan som vanligt. Typ 5 minuter i skolbänken, sedan fick jag gå hem. Jag beställde tre skivor. Håkan Hellströms För sent för Edelweiss, The Kooks - Konk, och Markus Krunegårds Marcusevangeliet. Fint det där. Fast Marcusevangeliet kunde jag visst bara boka. En sak är klar - för mycket ledig tid för min del gör bara att jag gör av med alla mina pengar. Jag och Staffan romantiserade Ace of Base litegrann och jag letade som en dåre efter "The Sign" hela kvällen. Utan resultat. Visst slängde jag den när jag skulle vara sådär svår och Kent-cool. Fan, jag är ju inte svår, inte ett dugg svår...


All that she wants - The Kooks (Ace of Base-cover)

Tisdag
Idag har det varit solsken (shit, rent spontant ville jag stava det 'solschen', det är sånt som schizofrena gör, uppfinner egna stavningar och sådär...). Jag satt i solskenet och stektes nästan sönder i min svarta tröja, det var en skön och välkommen känsla. Sen köpte jag en daimglass men slängde halva. jag tror att jag kanske växt ifrån glass, och det är ju synd på sätt och vis. Sedan gick jag och hade svenska med min svenskavikarie som inte pratar svenska, det är lite fel att hon ska sätta mitt betyg i tal. Kan jag tycka. Rätta mig om jag har fel men det här är inte svenska va?

- Vet ni var skrivbordet ligger?
- Jag har bokat tid till projektorn.
- Öppna era datorer!
- Jag vet inte hur det går till och öppna over-headen.

Vi ses!

RSS 2.0