Paris #6

Malin är här! jag hade nästan glömt hur mycket roligare allt blir när man är två.. Idag bestämde vi oss för Montmartre. Vi kämpade oss upp för trapporna till Sacre-Coeur och det var sjukt svettigt. Så vi satt på trappan och beundrade utsikten himla länge.


Sen gav vi oss in i Sacre Coeur och vallades rundor som en annan fårskock tillsammans med alla miljoner turister. Eftersom man själv är turist känns det väl inte helt okej att klaga, men det förstör fan upplevelsen ibland. Ännu värre var det uppe i Montmartre, i kvarteren och på målartorget. Så efter lite lyktsolpspose bakom målartorget gick vi neråt igen.


Så vi hamnade i Pigalle som är sexkvarteret här i Paris. Det var rätt sjukt faktiskt. Det kryllade av "sexy show" "sexy cinema" "sexy shop" på en kanske 300 meter lång gata. Allt förstås jävligt tacky. Den här stolen fanns i fönstret på sexmuséet. Vill inte riktigt fundera på dess användingsområde.


Vid Moulain Rouge vände vi tillbaka och käkade lunch. Sen tappade vi bort oss och hamnade av en ren slump på Montmartres kyrkogård. Det var verkligen vackert!


Så vi blev lite kyrkogårdspepp sådär mittiallt, och fick för oss att åka till Pere Lachaise och spana in kändisgravar. Sagt och gjort. Och nu vill jag aldrig mer se en grav i hela mitt liv. Pere Lachaise är enormt och de gravar man villse ligger rätt utspridda. Och när Malin inte var en så enastående kartläsare som jag bestämt att hon var fick vi lite problem.. Gud vad vi gick. Det är ett jättevackert och fascinerande landskap med alla gravar, men det ser ut som på bilden överallt och tillslut blir man rätt mätt. Vi såg iallfall Jim Morrisons grav (typ den fulaste på kyrkogården). Edith Piafs, och Oscar Wildes. Den var fin! Full med pussmunnar. Jag ville dock INTE joina med en...

Kommentarer
Postat av: kisse

va brun du är människa!

2009-08-08 @ 16:24:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0