Handbojor

image100
Jag har köpt ett armband till, surprise!

Igår var det fezt, en mycket trevlig sådan hos Linnea, 100% sommar. Stan levde väl inte upp till förväntningarna direkt, men whatever. Ikväll har jag en hel massa alternativ så jag är mest förvirrad. Det lutar åt student-come-together på stranden till en början, och sedan lite fest hos Johan. Eller jag vet inte.

Hej!

100 Höjdare

Har ni läst 100 Höjdare av Filip och Fredrik? Det har jag och nu gör jag det igen, för så bra är den. Tv-programmet i bokform alltså, bättre än man kan tro. Filip och Fredrik är kungar! Såg ni High Chaparall i Måndags? De skulle intervjua Mike Tyson, och det gick väl sådär... Se det på Kanal5.se! Och läs boken förståss!

Student-preperation

image99455654-96455654-94455654-95image98

Det var verkligen en lättnad att se att även Ängelholms studenter är kapabla att festa till det mitt i veckan. Jag började bli orolig! Det var en riktigt rolig kväll dessutom! Idag känns det som att jag blivit överkörd av en lastbil, och jag förstår inte alls varför. Jag och Benson höll ju oss på mattan! Nej, den här morgonen har inte varit kul att genomlida vill jag lova.. Men nu är det nog snart dags att köra till skolan för att fila på lite inlämningsuppgifter och ha psykologi. Kul. Antagligen kör jag inte ens lovligt.. Min avancerade uträkning visar dock på att alla alkoholhaltiga drycker förbränts, men med tanke på hur jag mår tvivlar jag starkt. Usch.

Ikväll vilar vi och på fredag är vi på det igen!


Ingen särskild rubrik

Nej, det blir ingen särsklid rubrik idag. Jag är rätt trött på allt rubricerande. Mest för att jag är så sjukt dålig på det. Jag har skrivit ett reportage i svenskan som jag är ganska nöjd med, men jag kan inte lämna in det, för jag har ingen aning om vad jag ska ha för rubrik. SUCK.

Idag är det dåligt-samvete-dagen. Jag har varit ledig, och hade tänkt följa med Josse till Malmö, för att få något vettigt ur dagen liksom. Men när klockan ringde vid halvåtta var det ungefär omöjligt att öppna ögonen. Så jag stängde av och tänkte att jag sover en timme till och tar tåget vid tio istället. HAHA. Klockan tolv vaknar jag igen och halva dagen är förstörd... Suck.

Äh, nyinsatt lön brinner lik förbannat på kontot så jag klickade hem ett par armband istället. Himla fina tyckte jag.


Ikväll är det studentfest på Tres, jag gissar på 20 pers, vad tror ni? Blir så trött på Ängelholms studenter, vad är felet? VARFÖR VILL NI INTE FESTA?!

Ajajaj lilla foten

image91
Jisses, jag blir rättså skräckslagen när jag ser den här bilden. Stackars kvinna...

(Bild från Michaela på Stureplan)

Denna dag är en bra dag

Äntligen har jag avverkat åtminstone tre av de fyra skoluppgifterna jag har kvar, fantastiskt bra! Imorgon är jag ledig, och därför planerar jag att bli lite sådär rund om fötterna ikväll. Lite lagom bara, den riktiga festen blir på fredag när Linnea goes 19!

Boppa klarade sitt körkort idag! Enligt henne själv snackade hon sig till det, och jag är lite halvberedd att tro henne. Jag, Boppa och en packad Pontus (halv tre en tisdag...) gick upp till Ica Maxi ungefär och hämtade Pontus bil, sen fick Boppa köra oss ner till stan! På vägen såg jag en mosad igelkott och det svartnade framför mina ögon och jag fick värsta panikkänslorna som jag alltid får när jag ser ett dött djur. Jag förstår inte vad det är! Det blir värre och värre dessutom, jag tror jag borde prata med psykolog om saken. Jag lovar och svär att det är något knas i skallen som uttrycks på detta vis.

Snart kommer Boppa i bilen och så ska jag, Malin, Linda och Pontus följa med till Donken! En klassiker för nyblivna körkortsägare! Sedan blir det högst troligt Morris och ÖL. JA. BRA. HEJ!


Sprit-Ullared

Så det blev en halvspontan utomlandsresa dagen till ära! Jag och Sofia klämde in oss i bilen med pappa och Roland och hakade på till vårt favoritställe i Tyskland: BORDERSHOP! Vi mindes med glädje när vi var tolv och shotade vin på bottenplanet, det var tider! Idag hade vi till och med åldern inne för att få HANDLA. Och det gjorde vi. En överfylld vagn delade vi på. I äkta fjortisanda har jag räknat ut att nu kan jag bli full 18 gånger, och då betalar jag 28 kronor/ fylla. Det är fint. Det är kul att fundera på mängden alkohol som ryms inne på bordershop. Såhär:

- Förmodligen tillräckligt för att ta död på alla danskar.
- Förmodligen tillräckligt för att fylla båda bassänger på ängelholms badhus 100 gånger om.
- Förmodligen tillräckligt för att förse Ängelholms + Helsingborgs A-lagare med rusiga drycker livet ut. Men inte riktigt. 

ESC to its end

Att Sverige hamnade så långt bak i resultatlistan igår är helt orimligt. Visst, låten var kanske ingen vinnare, men det fanns bidrag som var totalt intetsägande som hamnade långt före Charlotte. Hon gjorde förmodligen sitt bästa framträdande någonsin igårkväll, fantastiskt proffsigt om jag får säga det själv. Äh, för mig bevisar det här bara hur pinsamt och betydelselöst ESC egentligen är, och ja. Min kärlek har svalnat. Dåligt.

Björn Gustafsson ägde kvällen, de två minuter han fick i TV-rutan! Europa (inklusive de hjärndöda värdarna) trodde väl vi gett uppdraget att läsa upp röstresultaten till någon random kille på gatan. Han är bäst. "Hola Serbien!" Haha. Sjukt skön kontrast till alla andra länders uppspacklade brudar med stela leenden: "Hello Serbia! Hello Europe! I want to congratulate you on a faaaabulous show!"

Sverige gav tio poäng till Bosnien-Hercegovina! Då jublade jag! Det var det enda bidraget jag KÄNDE att jag VILLE rösta på, och alla jag tittade med fattade ingenting. Men se, jag hade rätt! SÅ SJUKT BRA.

Till nästa år uppmanar jag Sverige att INTE kompisrösta. Det är löjligt, eftersom det uppenbarligen bara är vi bland de nordiska länderna som fortfarande sysslar med det. Tack för femman Norge, liksom. Nej, i framtiden kör vi tolv-poängarna till Malta. Tack Malta, men varför?

Jag antar att jag måste säga något om topp3. Jag hoppades på Ukraina när man fattade att Charlotte var ute ur spelet, Ani Lorak var sjukt bra! Ryssland som vinnare känns helt okej. Ingen kul låt, alls, men hellre den än fucking Grekland som var uppe på topp en hel del. Den är på riktigt den mest enerverande och jobbiga låten jag någonsin hört. Katastrof. Varför röstar man på den?! Jag hoppas innerligt att jag inte har en sommar framför mig med den i varenda högtalare. Huuh...

Go Charlotte!

image90
Nu är det spännande! Om fyra timmar är det igång liksom! Jag ska till Josse på grillning snart, och sedan blir det till att dansa i neon halva natten. Typ. Vilken fest.

Vad tror ni? Kolla på Charlotte. Vissa tycker att hon är snygg. Andra, som jag, tycker att hon ser ut som en karikatyr av sig själv. Faktum är att jag tror att det kan vara till hennes fördel just ikväll, i övrigt måste det vara lite jobbigt.

Äsch, jag tror på Ukraina ikväll, jag hoppas på Sverige och jag blir inte förvånad om någon konstig låt som inte ens förekommit i förhandssnacket tar hem hela skiten. Det jag bävar inför är att få höra den lesbiska überfeministens segerbidrag från förra året igen. BORING.

Ha en bra kväll!

Klart!

image89

Hahaha, bortse från hur SJUKT sliten jag ser ut, här snackar vi dagen efter hög nivå. Jag har inte ens orkat ta ner håret!

Men visst är den rolig? Love it. Enda problemet är ärmarna som är lite stora, men jag vågar inte klippa och ha mig. Det får nog vara så. När jag började syna sömmarna såg jag att den var hemmagjord, så himla gulligt! Jag ser framför mig en söt tant som suttit och klippt och knåpat.

Jag måste bli flitigare med att springa på loppisar och second hand nu! Jag har fattat att jag inte kan sy från scratch, men sy om är ju så himla lätt ibland. En enda söm kan göra susen. Är riktigt sy-peppad nu. På tal om det börjar Project Runway om tio minuter, halleluja!

Ikväll blir det nog middag någonstans, och sedan miniutgång. Som ni ser på bilden är jag inte på topp idag riktigt.

Korallfärgad spets!

image87image88
Äntligen hade Röda Korset öppet en dag då jag råkade komma förbi! Det lönade sig! En hel del söta små väskor tyckte jag nog att där var, men jag valde den här. 45 kronor! Bilden ovan är en sneak-a-peak på en klänning jag köpte, också för 45 kronor. Den är så fantastisk! Men den behöver justeras, tror till och med att jag inte ska ha den som klänning alls, utan som kort tunika. Vi får se. Mot symaskinen, ses sen vänner!

Studentbal!

Vilken bal det blev!
När jag fick på mig klänning och smink kändes frillan inte lika missanapssad, och jag var faktiskt riktigt nöjd helt plötsligt. Så jag begav mig till stan och fotografering med Linus, Boppa och Johan klockan tre. Det gick väl bra hoppas jag, får se bilderna sen, kul att ha riktiga proffsfotografier! Sedan fortsatte vi upp till Linus för skumpa och räkmacka, fixarn! Det var så fint och mysigt. Halv fem ungefär kom bilen, och jag höll på att svimma när jag såg den. Helt perfekt, jag åker 100 gånger hellre i en sån än i en jävla limousin eller något sånt stekigt. Vi kom fram bland de första, och det var så mycket folk som fotade och hade sig, jag kände inte igen någon utom mamma för jag var helt paralyserad. Ungefär. Well, sedan blev det ett långt mingel och det var så fantastiskt att se alla fina vänner. Alla såg så jävla bra ut, jag förstår inte?! Snyggast av alla var Linda och Linnea, stunning! Till slut fick vi slå oss ner och maten var bra, tyckte jag nog. Åtminstone förrätt och dessert. Vinet var skit, men vi svampade förståss i oss det ändå. Efter middagen var det förståss dans hela natten lång. Först vals och sedan den bästa macarena-dansen jag sett sedan 1996! Fantastiskt. Fint. Underbart. Vilken kväll alltså. Jag är lite mållös känner jag. Så jag bjuder på lite bilder istället för att sitta här och tjata.

image78image79image80image81image82image83image84image85image86
Det här tog längre tid än vad jag tänkt mig. Så det blir inte fler idag. HEJ!


Pre-prom

Jag vill gråta. Eller okej, det har jag redan gjort.
Här kommer lite ord som spontant dyker upp i huvudet när jag tittar på min balfrisyr:

Ailien. Kärring. Överklass-kärring. Tupé. Backslick.

Alltså allvarligt. Min frisyr är precis en sån som jag sa att jag ABSOLUT inte ville ha. Jag fattar inte hur det blev såhär?! Jag sa att jag inte ville ha något strikt, utan att det skulle se lite halvslarvigt ut. Och så gör han precis tvärtom. Det här är så långt ifrån mig jsälv man kan komma, och dessutom fult.

Förlåt Linus, din baldejt blev 60 år äldre över en natt...

Sjung dåligt - bli stark!

Jag råkade visst hamna framför Pussycat Dolls på trean. Hoppsan.
När jag slår på TVn så sitter det en tjej i rutan och bölar:
"Alltså jag vet ju att jag kan sjunga... Och sen bara... Vill jag visa alla det, och så kommer det inte ut som jag vill! Det är så jobbigt". Här är det tydligen så jobbigt att hon inte kan fortsätta, hon försvinner ur bild i en sekund. Sedan dyker hon upp och kläcker ur sig det oförklarliga:
"Men, i slutändan gör det mig till en starkare kvinna".

Jag borde verkligen inte återvända till TVn efter reklampausen...

Haaarrrrt

Det roligaste med ESC är alla artister från östländerna som har ordet heart i sina låtar, och det är väl typ i och för sig allesammans, hjärta och smärta är the shit.

Haaaaarrrrrrrrt sjunger de. Det är svårt det där med uttalet ibland.


Apoteket är ett litet helvete

Jag tror det är dags för en ny kategori här i bloggen, det är ju trots allt rätt mycket som kan hänvisas till som ett litet helvete, åtminstone i min värld.

I fredags var jag i Apoteket för att köpa nässpray. Så jag tar min kölapp, och märker irriterat att Arne, Gösta, Rut, Gunnel och allt annat skruttigt gammelfolk är före mig i kön. Det blir en lång väntan, nästan tjugo minuter tror jag faktiskt. Men så är det min tur, och jag annonserar mitt ärende.

"Nej du, det där har jag inte!"

Inte mer med det, jag fick vända på klacken och komma för sent till skolan igen, för ingenting. Idag traskade jag dit igen. Med månadens sista 100 lapp (och den var inte ens min egen) och inte en spänn till på fickan. Ungefär samma apotekshängare före mig i kön igen, men så blir det min tur.

"Du ska ha två!"
"Nja, alltså jag har bara pengar till ett."
"Det står att du ska ha två."
"Nja, två uttag står det väl ändå. Jag tar gärna bara ett idag. Tack."
"Jaha. Då får jag väl se om det går att ordna" säger den buttra damen och försvinner in bland hyllorna. Och förblir där i TIO MINUTER. När jag börjar få riktigt bråttom till buss och grejor kommer hon tillbaka och säger att det var förstås inga problem.
Bra. Då ska jag bara betala för mig då då.

"104 kronor tack"
"104?!?!?!??!??!?!?!?"
Jag trodde att hon skojade. För det första - 104 kronor för ett nässpray?! Och för det andra vad är 104 kronor för jävla pris? Det finns något som heter typ 99 kronor, möjligtvis 100 jämt men ALDRIG 104. Och för det tredje - vad hände med solidariteten? Hur svårt är det att runda ner ett så ologiskt tal som 104? Och för det fjärde, här trodde jag jag skulle få minst 50 spänn över på min hundring! Faktum är att jag hade tillbringat tiden i kön med att fantisera om vad för något trevligt jag kunde göra för den.

Men jag håvar upp kortet och tänker att fyra ynka slantar är det väl kvar på det, även om det är tömt i övrigt?
Tanten försöker två gånger innan hon generat mumlar:
"Ehhmm.. Det finns nog.. Inga pengar på kortet!"

JÄVLIGT stressad och frustrerad rusar jag upp till mammas jobb en trappa upp. In i personalrummet där hennes kollega undrande tittar på mig när jag slänger innehållet i mammas väska runt om kring mig på golvet. Plånboken. Inte en spänn. Desperat tittar jag på kollegan.
"Har du fyra kronor?"
Så hon öppnar plånboken och ger mig de värdefullaste fyra kronorna i mitt liv.

Jag har gjort en uträkning på hur lång tid det tog för mig att få tag på det här nässprayet. För det fick jag till slut. Så låt se.

Läkarbesök = ca 30 minuter inklusive väntetid.
Apoteksbesök 1 = ca 20 minuter.
Apoteksbesök 2 = ca 30 minuter.

Det är därför jag tycker att apoteket är ett litet helvete.


Ibland gör man absolut ingenting men det blir fel ändå

Han har så rätt, Krunegård, eller hur?!

Idag har jag insett att jag ska på bal i övermorgon! Helt fantastiskt kul ska det bli. Så jag har provat min klänning, mina skor, min väska och mina smycken ihop. Jag kommer att tycka att jag är så sjukt fin ända tills jag kommer dit och stöter på alla andra vackra människor. Jag borde ha bal för mig själv för att vara nöjd. Kanske inte.

Denna dag har jag även ridit på en ullig gullig hest (obehagligt att jag stavade det "hest" automatiskt, jag låter bli att ändra, det är okej va?) som hete Mósi. Sedan åt jag och Boppa mögligt bröd tills det sprutade ur öronen på oss, mest för att trotsa klassen. Varför skulle det vara farligt att äta lite mögel? Sedan googlade vi saken och då kunde man visst få både cancer och alla andra lindrigare smärtor du kan tänka dig. Jag har faktiskt rättså ont i magen.

På fredag blir dte balbilder här i bloggen, wiho!

Snailmail

Jag mailade precis mig själv.
Ett skolarbete alltså! Riktigt så tragisk är jag inte.
Det tog fyra minuter för det att komma fram. FYRA MINUTER, vad är det här? Snigelpost?!
Jag vet att man hade blivit fascinerad och överlycklig över att det går att posta dokument på fyra minuter typ 1927, men nu är det 2008 och jag tänker inte acceptera det här.
FYRA MINUTER.

Lite borta från verkligheten...

Just för tillfället rinner mitt liv genom mina fingrar in i datorn. Sant. Det är så tragiskt. Jag är så äckligt uttråkad. Nu har jag snart sett hela cycle 10 av Top Model... PÅ YOUTUBE, höjden av tragik, jag vet.

Och alla avsnitt med Katreen har jag nu sett fyra gånger var. Hon är sjuk.
"Vilka tycker du mest synd om, bögarna eller de som är celebral parantes?"

Och så Eurovision-bidragen, där ska jag vara ärlig och säga att jag inte orkat med varenda ett. Mycket skit i den där tävlingen, trots allt.

Det värsta är att jag har 5 gigantiska skoluppgifter kvar innan jag får ta studenten, som jag borde ta tag i. Men det råder någon slags handlingsförlmaning i min hjärna, skolan känns rättså avlägsen.

Äsch, nu tänker jag kolla finalen i Top Model.

Facebook är ett litet helvete

Okej!
Såhär!
Jag spydde hat över facebook för några månader sedan. Men så insåg jag att jag inte fattade vad det handlade om, så jag gav med mig och skaffade ett jävla konto. Nu fattar jag, och efter typ 2 månaders medlemskap är det kanske dags för utvärdering.

Och rubriken säger väl egentligen allt. Facebook är ett litete helvete som jag kan bli så jävla trött på. Vad jag har mest problem med är alla bilder. Hela tiden får jag gå in och "taga av" mig själv på bilder. JAG VILL INTE BLI TAGAD, ska det vara så svårt att förstå? Alltså jag har kanske en överdriven paranoia angående det här. Men jag tänker inte få sparken för att min knubbige lille chef sitter och söker på mig, och vips. Där var visst en bild på Anna där hon spyr i en plastpåse. Typ. För nej, just en sån bild finns inte. Men ni förstår principen. Och sedan får jag bittert medge att jag är så pass ytlig att jag inte är helt kompis med tanken på att folk tagar mig på bilder där jag är allmänt ful. Det kan få ödesdigra konsekvenser. Säg jag har ett ragg. Så får han syn på en bild på mig på facebook där jag har dubbelhaka. NEJ NEJ NEJ.

Men varför förstår ni som lägger upp de här bilderna inte det själva? Men fine. Ska vi ha det på den nivån så har jag jättemånga fina bilder i arkivet. MOHAHAHAHA.

Jag känner mig så mogen nu.

Antagligen är jag såhär obehagligt bitter för att jag är den på hela facebook som har minst vänner. Ursäkta mig så jävla mycket för att jag inte är bundis 4326 personer.

Låt mig citera hon i Vänner-avsnittet där Chandler får gå på föreläsning helt ensam när resten av gänget är på Joeys coola kändisfest:
WHY DONT YOU LIKE ME?!
Vi är på samma våglängd, känner jag.

Hej!

Tantskräck

Gamla människor är så konstiga. Jag vill aldrig bli gammal just därför. Uppenbarligen händer det något obehagligt med hjärnan när man blir sjuttio eller så, för jag vägrar tro att alla dessa människor alltid varit creepy.

Idag satt jag som bäst på Espresso House med Josse och tryckte i mig cheesecake, när en pytteliten tant kommer förbi utanför med sin rolater. "ehhh.. Anna!" säger Josse efter typ 5 sekunder. Jag vänder mig mot fönsterrutan och håller på att hosta upp cheesecaken när jag ser att den lilla damen har stannat och i princip står med näsan upptryckt mot rutan och vråååålstirrar på mig. Hon stod kvar en stund till, sedan fick hon något dött i blicken och gick vidare. Kusligt.

Eller tanten i svart täckjacka i skälderviken som alltid hoppar rundor som om hon hade myror i byxorna. och innanför tröjan. och i nacken. och i håret. och i skorna. Hon är väldigt obehaglig.

Det värsta är ändå att möta en gammal människa på en tom gata. Så fort man dyker upp i deras synfält ser man hur de tänker: "Nu är det kört". De drar väskan så hårt intill sig de bara kan. Vissa vänder på klacken och går så fort de förmår åt motsatt håll, så att det känns som att man jagar dem. Vissa kniper ihop ögonen och hoppas att de inte syns. Men de flesta gör sitt bästa och fösöker passera en med livet i behåll. Man ser hur skräcken fullkomligt lyser i deras ögon. Min slutsats är att gamla läser för mycket tidningar. Snacka med vilken gamling som helst. De pekar ut oss unga som våldsbrottslingar allihopa. Jag är rättså trött på det. Jag känner mig så skyldig när en tant blir sådär livrädd för mig.


Jag preppar inför ESC!

Ah, min hatkärlek till Eurovison Song Contest blommar som allra mest för tillfället. Det är A och O att vara väl förberedd inför tävlingen för att uppnå den ultimata feelingen. Jag trivs. Jag sitter på svt's hemsida och lyssnar. Jag hatar. Jag älskar. Jag skrattar. Jag vill kräkas. Jag vill dansa. Jag kladdar ner en smart kommentar på ett papper.

ESC är ett fenomen, det enda i sitt slag. Hur kan man inte älska det? En kaskad av skrämmande dålig smak, falska sångröster, excentriska personligheter, scenkläder från helvetet och koreografier signerade Ingela på Friskis&Svettis. Typ.

Givetvis måste jag recensera! Åtminstone sex bidrag som jag tycker är värda att nämna. För er som inte har så bra koll finns det en kalkon och ett gäng dansande pirater med i tävlingen, men jag tänker inte lämna så mycket utrymme åt dessa här. De försöker dra ner röster på humor, med bidrag som är allt utom humoristiska. Inte mer med det. Det roliga är de pretentiösa bidragen som har satsat 100%, men som resultaterar i en skrattfest, såklart utan att artisterna själva fattar det. Sådant älskar jag.

Ett fantastiskt exempel på det är Litauens bidrag "Nomads in the night".

Jag mår lite dåligt när jag ser det här. Jag vill hindra den här stackars mannen från att gå upp på scenen i Serbien och göra bort sig för hela Europa. Han kan ju sjunga! Kan han inte bara förstå att det han gör är så sliskigt pretentiöst och fånigt att man bara vill dö.

Skit i honom, det finns highlights i den här tävlingen. Efter segrare i form av monsterrockare och lesbiska uberfeminister de två senaste åren tror åtminstone jag att det blir en snygg tjej i för lite kläder som vinner, och gärna för mig. Jag har tre kandidater som stämmer rätt bra in på beskrivningen.

3. Armenien - qele qele. Alltså det här är en sån låt som kommer spelas ute i sommar, shit vad jag vill dansa. Och hon är så söt, tjejen som sjunger. Jag bara önskar att hon bytar ut de förskräckliga glitterbyxorna mot någon glittrig liten klänning, tänk Charlotte Perelli liksom!

¨
2. Ukraina - Shady Lady. Det här är så snyggt! Videon måste ha kostat Ukraina hela statskassan. Jag älskar hennes glitterfodral, det slår Perellis med hästlängder. Ja, ni ser ju själva - en vinnare.
 

1. Sverige - Hero. Jag tror på Charlotte det gör jag. Hon är så säker på något vis, hon känns mer rutinerad än de andra i tävlingen. Hon står lite över det hela. Och det är klart jag hoppas att hon vinner, men ska jag vara helt ärlig (och det är jobbigt), så tror jag inte att hon gör det. De i öst (80% av de tävlande länderna) som vill rösta på en tjej i liten klänning och med snygga ben väljer Ukraina och Armenien.


Sedan finns det en bubblare som gärna får vinna för mig. Och det är Bosnien Hercegovina. Två jättekonstiga människor sjunger en låt som jag tycker är så söt. Det känns lite Tim Burton/Edward Scissorhands när de struttar rundor på scenen. Det känns som kärlek med fågelskrämmor och hönor och högrepar av trä. Ekotrenden har nått ända upp på ESC-scenen med andra ord. Fantastiskt. Det känns som att Europa inte fattar, men det gör jag. Så fint. 


Det sista bidraget jag tänker nämna är Belgiens. Jag har en fullständigt obegriplig crush på detta bidrag. Tjejen sjunger sämre än sämst och allt är bara... jättekonstigt. Men gubbarna som spelar fiol i tavlorna i bakgrunden, att det låter kul när hon sjunger "O Julissi", och det faktum att låten är på hittepå-språk gör det fantastiskt i all sin dålighet. Jag gillar det och skäms lite för det.



Mitt tips är alltså Armenien, Ukraina eller möjligtvis Sverige. Men sätt inte för mycket hopp till det tipset. Europa har så konstig smak att jag inte skulle bli särsklit förvånad om någon fullständigt intetsägande skit vinner. Som förra året t.ex.

Slutligen frågar jag mig om den som bestämde att min studentbal skulle äga rum på kvällen för Charlotte Perellis semifinal inte har något vett i skallen? Hallå där. Det stör mig väldigt mycket, men så länge alla bidrag jag nämnt här går vidare (utom möjligen Nomad-mannens, han klarar jag mig utan), är jag rättså nöjd och sitter bänkad på lördag istället. Det blir en fest.

Agyness Deyn sjunger en sång

Förlåt för att jag trakasserar er med youtube-klipp o.s.v. nowadays, jag lovar att rycka upp mig.. en dag.

Det här är ju inte hotest news kanske precis (måste bara säga det, så att inte en massa hippa modebloggare slänger det i huvudet på mig), men jag behöver tid att lyssna in mig.

Så, Agyness Deyn, här är mitt betyg: Jag fattar inte grejen med dig som modell, därför tycker jag nog att du kan ta och bli artist istället, för det här är ju bra.

Katreen

Jag tycker att bröderna Schulmans 1000apor.se suger rättså mycket alltså.
Men det finns en highlight. KATREEN! Det här är min humor alltså. Sjukt.


Sol i min trädgård

image77
Om man hittar en plats i trädgården där det inte blåser är det nästan sommar! Egentligen är det två och en halvtimme kvar tills jag får ta min eftermiddagslur, men jag tror jag skjuter bak den lite idag. Godnatt.

Redo!

image76

Idag blir en bra dag, det känner jag på mig! Klassen ska äta glass på torget och gå på Galleri Moment. Ikväll blir det utgång med Josse!

Hej från mig!


It's Mandy, bitch!



Jag kunde inte låta bli, hon är så bra. Jag skulle köpa skivan alltså.

En dag i fluffkjolen

Allergisäsongen är igång och jag måste äta min satans medicin. Så jag blir trött. Men jag håller ut till fem ungefär. Sedan är det oundvikligt att somna om jag så står upp. Så nu är jag många timmar plus i sovstapeln och följaktligen rättså hyperaktiv. Jag borde utnyttja den energin till något vettigt.

Idag såg jag en anka (Ja, det är mycket ankor these days), med tuggummi i munnen, den kunde inte gapa! Usch, jag fick hur mycket ångest som helst, och funderade på att ringa någon veterinär eller något. Varför gjorde jag inte det? Det vore dagens goda gärning. Jag ska iallafall aldrig någonsin igen slänga ett tuggummi i naturen.

Vi spelade brännboll på fritidskunskapen och jag var lagets miffo. Det blir alltid så. Jag är så dålig att ingen kan göra annat än att skratta. Jag stutsade runder åt alla håll där inte bollen var, i min fluffigaste kjol och såg allmänt bortkommen ut.

Vitt

image72image73image74

Jag körde hårt igår och satsade nästan fullt ut på vita saker. Vitt är inte jag. Alls. Den vita klänningen ville jag egentligen ha i svart, men klart att den inte finns på Välas Gina. Men det gjorde inget, den här var helt nerkladdad med smink så jag fick den för halva priset. Slängde den i tvättmaskinen, och inte ett spår av brunkräm och sånt shit finns kvar. Bra va? Sen hade jag på mig den igårkväll, och kände mig... fel. Jag tror jag ska färga den svart faktiskt.

Blomman är så fin, speciellt på min favoritväska.

Kjolen var det ett jävla överpris på, men strunt i det. Den är så söt! Med rätt grejor till blir det nog bra ska vi se.

Och så till sist en allmän uppmaning: GÅ TILL MORRIS OCH DRICK ÖL FÖR NITTON SPÄNN. Jag förstår inte vad som är felet? Igårkväll var det typ 15 pers där, det borde ju vara invaderat när ölen kostar mindre än läsken...

Klänningen!



Äntligen! Det tog sin lilla tid, alltså att komma igång. Själva jobbet tog typ 10 minuter (vilket syns rätt väl om man synar sömarna, men det behöver man ju inte!). Den blev rättså kort, inget att böja sig ner i alltså. Men jag gillar den mycket mer nu än när den var knälång, kommer användas! Ursäkta de sanslöst dåliga bilderna, en ny kamera vore verkligen en investering...

Jag har köpt studentskor! De svarta gladiatorliknande sandalerna på H&M fick det bli. Passar bra till klänningen. Tömde för övrigt kontot idag och det var inte ett dugg jobbigt, bara förlösande på något sätt. Jag har nämligen inte tömt kontot på typ 3 år. Det var rätt kul. Så nu är det 12 fattiga dagar kvar till lön. Here we go!

Drömmar

Jag är verkligen inne i en drömperiod för tillfället. På några dagar har jag drömt att jag blivit attackerad av en argsint kanin iklädd polotröja, fått flaskpost med ett tomt papper, surfat på en tsunamivåg, flugit som en fågel över alla parker i Paris där körsbärstträden blommade (det var ett riktigt konstverk signerat mig själv, den drömmen), ställt ut min katt i en utställning för "mindre begåvade katter", ridit på en ko som man rider på en häst (den var jävligt bångstyrig vill jag minnas), varit bästa kompis med Austin i PR (vi designade kläder tillsammans i New York) och så har jag blivit kär i drömmen. Det är konstigt det där med att bli kär i drömmar, det blir jag ibland. Sen vaknar jag och ser på personen i fråga med helt nya ögon. I en vecka eller så, sen går det över. Så för tillfället har jag en crush! Det är ballt! Fast å andra sidan endast beroende på att jag DRÖMT, bokstavligen.

Ni ser, det är rättså harmlösa drömmar jag drömmer. Tills i natt då. Jag drömde något som jag trodde var verklighet hela tiden, och det är ovanligt för att vara jag. Jag drömmer så mycket och ofta att jag i princip alltid är medveten om att jag drömmer. Jag är väl van antar jag. Men jag gillar det och brukar tänka - varför inte stanna kvar här liksom? Men inte i natt.

Jag är i en grå stad, ett riktigt jävla betonggetto. Jag går på trottoaren och upptäcker plötsligt en mörk kille en bit framför mig. Jag tycker att han kollar läskigt på mig så jag vänder och går tillbaka. Jag går in på en jätteliten sliskig liten bar och dricker öl. Alldeles själv. Sedan går jag ut och där är den mörke killen igen - med tre polare. Och de bara kastar sig på mig och drar ner mig på marken - mitt på gatan, och våldtar mig. Helt sjukt. Jag kände mig så sjukt förnedrad och hjälplös. Sen var drömmen slut och jag vaknade helt rädd, och tyckte verklugen att jag blivit våldtagen i typ 3 sekunder innan jag fattade att det var en dröm. Obehagligaste drömmen på länge det här. Jag har plockat fram min drömtydningsbok och försökt tyda det hela, men ordet våldtäkt finns inte med. Klart det inte gör, det är väl inte normalt att drömma sånt, kanske? Äsch, den boken är så jävla pretentiös.

Nu ska jag snart sova och drömma ännu mer, något trevligt i natt om jag får be. Drömmar är så jävla intressant, egentligen borde man se fram emot att sova, bara för dem. Jag skulle kunna tänka mig att jobba med drömmar i framtiden - på något vänster.

Men förresten, såg ni Ugly Betty ikväll? När Amanda sjöng för Gene Simmons? Haha, jag älskar henne.
image67

Lite skor här, och klänningar där...

Det är en del att fixa inför studenten alltså. Mycket cash att lägga och sådär, men allvalrigt. Jag har inte shoppat på... 2 veckor! Det är kritiskt läge nu. Har ni sett de här skorna? En femhundring på Wedins. Det stör mig att jag måste ta mig ända till Malmö för att fixa det, det finns inte tid. Visst är dem skitsnygga?
image63

Men ett par skyhöga kilklackar är liksom inte riktigt prioritet ett nu... Studentskor! På kvällen är det inga problem, jag tänker ha något av paren nedan, träklackarna lutar det mot! Men på dagen, jag behöver ett par platta, bekväma men skitsnygga skor, helst svarta. Var finns dem?!


Slutligen har vi min studentklänning... Den är allvarligt talat det största svarta molnet på min himmel just nu. Den är fin, mycket fin. Jag gillar den. Men så tar jag den på mig, och samma effekt uppstår som när man försöker klä en jävla lyktstolpe. Jag ÄR en lyktstolpe! Så vad gör jag? Jag tror jag måste face facts och sy på band, men det ska göras och det ska göras snyggt. Kommer inte vara klar från den 12 juni klockan 23.00... Allt hade varit så mycket enklare om jag inte lagt 1000 spänn på en studentklänning redan, och kunnat använda min blommiga skapelse som jag tänkt lägga upp. Inte för att jag kommer till skott där heller, men iallafall... Så här ser tyget ut! Jag hoppas innerligt att jag snart kan få visa den i sin helhet...
image66


Resumé

Måndag med allt vade det innebär. Och det är inte så mycket egentligen. Jag var hos frisören idag, han frågade om jag brukade bada i klor. Och jag suckade. Inte ännu en frisör som säger att jag är grönhårig. Men jo, det tyckte han minsann, och så prackade han på mig något jävla mirakelschampoo för endast 169 spänn liksom. Han säger att jag blir blond när jag tvättat håret med det fyra gånger. In my ass, men vi får väl se.

Sedan hade jag möte med min chef och det var tungt. Jag vill inte jobba. Jag vill vara ledig och sitta i en park hela sommaren. Jag fick iallafall ledigt veckan efter studenten, och det tackar jag för.

Jag ska sälja min siesta-biljett till Martina, orkar inte längre. Jag kollade på mitt tält igår, det är ett lerigt jävla tygskynke. Jag slänger det istället.

image62
En bild från i fredags. Förra veckan var så bra! Då kom sommaren på riktigt och alla blev glada och ville vara ute tillsammans. På onsdagen åt jag pizza i parken med Sofia, Maria och Matilda, sedan mötte vi upp Josse för att kolla på dans. Och det är blandade känslor varje gång jag går på Aktiv ungdoms vårshow. För det första var det bättre förr, det MÅSTE ha varit bättre förr. För det andra blir jag arg när ledarna ställer sina favoritungar längst fram och låter dem stå där hela dansen, så att stackarna som inte kan dansa inte syns. ALLA FÅR VARA MED?! För det tredje är det så tragiskt med megatöntarna som bara dansar för att de coola tjejerna i klassen gör det, i hopp om att få vara med dom liksom. För det fjärde finns det inget värre än översminkade tolvåringar i hotpants som står där och skakar rumpa och fladdrar med ögonfransarna. Jag får gåshud, det är för fan äckligt. Hade jag haft en grupp tolvåringar hade jag klätt på dem och gjort något kul av det hela. Och inte att förglömma, det finns det de ledare som gör också.

Skit i det, sen gick jag till Morris och satt där i hundra år. Mysig kväll. På torsdagen fick jag gå husesyn i Pontus nya lägenhet, äntligen! Det var så fint och Pontus var så glad. Han torkade på sitt lilla matbord och blandade saft i en karaff och hällde ättika i skålar för att få bort röklukten. Så fint. Sen kollade vi dans. Igen. Och sen Tv.

Fredagen började med ett nationellt prov i Matte c som ju faktiskt kan dra åt helvete. Det var först igår jag insåg att jag ALDRIG mer i hela mitt liv ska räkna matte, då dansade jag på gräsmattan. Fy fan vad bra! På kvällen drog vi ner ett helt gäng på vita räck och spelade kubb och drack öl med ankorna som sällskap. Efter en stund var vi laddade och drog till torstens. Jag fick typ absint-shots och ville spy, men det gör jag aldrig. Mange och jag snodde med oss filtar från torstens och drog med dem till MM. Där stod hela personalstyrkan och chillade och Micke bara skrattade åt oss. Fortsatte till Morris där det var kort om folk IGEN. Men det sket jag rätt mycket i och dansade på barstolar och sånt. Jättebra.

Lördag är jobb som vanligt. Skulle egentligen jobba 10-24 men jag slapp. Så jag gick hem vid fyra och la mig och sov. Till åtta, då vaknade jag arg som ett jävla bi över att jag lovat Mange att jobba på Morris istället. Sticker in på vita räck där gänget körde repris på fredagkvällen. Jag var lite butter och socialiserade mig mest med ankorna. De är så söta där de vaggar rundor och fattar ingenting. Så jag sträckte ut mitt finger åt en för att klappa, och den jävlen biter mig. Flashback till Thailand då jag fick en total crush på alla apor, och bara ville KRAAAMA dem. Tills en tjock liten jävel slänger sig mot mig med uppspärrat gap. Huh. Begav mig till Morris och satt bara och chillade första timmen, inget folk! Som vanligt! Vad är det här? Äh, 120 pers blev det väl till slut och jag fick med mig en massa schysst skvaller hem...


Liemannen på besök

Vilken sommardag det är idag! Har legat ute sedan tio i morse, men nu börjar sostinget slå till alltså. Det hände en ganska skum grej när jag låg där halvt naken i min trädgård. Jo en liten gubbe kommer in, och gör ett måttligt förvirrat intryck. Det kan vara så att han blev lite distraherad av det faktum att jag knappt hade kläder på mig, äldre är ju så pryda vet ni? Men han frågade iallafall om han kunde få låna en lie, för han skulle slå ner maskrosor.

Eh. Alltså, en pytteliten gubbe som jag aldrig förut sett kommer in och frågar om jag har en jävla lie att låna ut? Tjänstvillig som jag är, ger jag mig in i garaget. Och jag vet faktiskt inte hur en lie ser ut. Så precis när jag kollat klart och ska säga att jag inte har någon, hojtar han: JO! DÄR ÄR EN!! SER DU?!

Så han fick sin lie, och gick. Han har fortfarande inte lämnat tillbaka den, och detta var tre timmar sen, så jag antar att det var en hel äng med maskrosor han skulle slakta.

Sconesdagen

Offieciell sconesdag idag. Så ni vet. Jag har ätit hela dagen. Morgon middag kväll. Till lunch blev det espressohouses scones. Jag gillar dem, åtminstone när jag har ett redskap att bre på mitt jävla smör med. Jag köpte nämligen scones-to-go idag, så frääääscht! Och när jag såg att den snorkiga espressobruden inte lagt en såndär plastkniv i påsen, som man ska, så frågade jag om jag inte kunde få en sån. Alltså, jag var mycket artig. Hon bara: "Nej tyvärr". Nej tyvärr, sa hon, vände sig om och gick. Nehej sa jag och funderade en stund på att sno med mig en riktig kniv, men jag är inte en sån som stjäl. Så jag plockade åt mig sånna där träpinnar man rör socker i kaffet med och traskade nedslagen ut ur det jävla kaffekomplexet till fik.

Tv3 visar Project Runway klockan 4 varenda dag nu! Jag är alltså i extas och okontaktbar 16.00-17.00. Jag vill gifta mig med Austin, men något säger mig att han inte är lagd... åt mitt håll så att säga. Men jag kan ju å andra sidan vara helt ute och cykla på den punkten.
image61

Livet leker en stund

image58
Okej! Valborg var mysigaste kvällen på länge. Igår fixade jag rättså fet löneförhöjning + balskor. Sen hade vi klasspartaj vid vita räck, mys! Och ikväll är det time for erotikparty hos lilla Fia, sedan fet tivoliutgång, för första gången på år och dar för min del. Jag är riktigt peppad! Jag ska ha på mig en klänning i det där mönstret från Gina Tricot. Jag köpte den BARA för att den matchade så grymt snyggt till mina lila strumpbyxor. Jag kommer vara trött på det där mönstret i mogonbitti, men det skiter jag i.

Jag har köpt Sistabiljett just nu alldeles precis. Och det känns väl bra, hoppas bara att alla som snackat hänger på och också köper nu, så att vi blir ett gäng! Kan ju bli hur festligt som helst!

Linus har varit så duktig och fixat allt inför balen den 22. Fotografering, skjuts och så vidare. Alla problem bara disappears liksom. Nu ska jag ha kul till och med studenten, sen börjar allvaret!

Hej!

RSS 2.0