last night in paris

Önskar att det här var min middag ikväll, men jag har jobbat på bra och gjort av med varenda liten cent inför avresa.. Ingen sushi för mig inte. Nej det blir mackor + te + packa väskan + Ugly Betty. Bra ändå...För övrigt är det full rulle nu fram till torsdagmorgon då planet mot Thailand (Nåja mot Zurich flygplats och 12 timmars väntan) lyfter. Alltså säger jag hej redan nu, och: PÅ ÅTERSEENDE i början av januari. God jul och allt det där, PUSS!

Lusse<3Lucia i kyrkan igår, det var så FINT! Jag hade väntat mig något ganska amatörmässigt, men det var bra på riktigt. Dock fortfarande - inte mycket till julkänsla för min del...

Barfota genom Paris

Lady Gaga behagade icke infinna sig på VIP room. Vi var där iallafall, och det var ett helt okej ställe. Runt tre drog vi vidare till kära Madam och eftersom det är stört omöjligt att få en taxi vid den tiden en lördagnatt så fick vi traska. Jag och Filippa hade onda fötter så vi försökte vägra, men vi hade inte så mycket att välja på... Så vi tog av oss skorna och småsprang gnälligt efter Emma som var målmedveten och fick upp en jävla fart. Och blev uppraggad av en vakt som följde oss längs hela Champs Elysées. SÄKERHET FÖRE ALLT.
ga ga oh la la

Är inte 100% frisk, en fet förkylning är på gång. Men jag kan inte låta bli att gå ut ikväll om tillfälle ges... Lady Gaga på VIP room. Jag har till och med köpt en helt fantastiskt skitsnygg klänning som jag inte över huvud taget hade råd med. Bara för detta. Och så försöker jag desperat rädda mitt röda läppstift som tappade korken någon gång förra helgen och sedan dess torkat till rätt ordentligt... Hm blir spännande att se hur detta slutar. I värsta fall i soffan med sushi och näsdukar. I hope not. 


On se retrouve, on rit, on fume, on se mélange, on boit, on s'embrasse, on danse...

Det blev inte deppig night in, bara ful night out. Vi hängde lite i Emmas fantastiska lägenhet, jag är så avundsjuk på den att jag vill dö, MYS! Sen taxi till Bonheur des dames och det gamla vanliga. Det hände lite trista grejor, jag kände mig ful flottig och finnig och kunde inte riktigt komma igång. Så jag haffade en taxi vid halv tre och var hemma några minuter senare, JISSES vad han körde fort. Det var insane. Taxametern stannar ivanliga fall alltid på drygt tio euro för den rundan, han körde för 7,50.. Cool.
Lite mer yta baraJag hade just börjat få styr på min hy, och det innebär verkligen ett problem mindre. Men jag vet inte vad jag gjort för att förtjäna att inte mindre än FEM gigantiska innebrännare helt plötsligt planterat sig i mitt ansikte. Dessutom är hyn så flottig att man kan spegla sig i den om man vill. VART GICK DET FEL?! Nåja, den här krämen räddar halva problemet, riktigt bra nedmattningseffekt. Finnarna är det värre med. Den här torsdagen som skulle bli big night out riskerar på grund av detta bli deppig night in nu... Det gör seriöst ont att le, för tre av finnarna är i vägen för just den grimasen. Funkar inte! Åh! 


No view...

Jag är så klumpig!!! Jag hade en ny utsiktsbild till er, fantastisk var den! Från Filippas nya lägenhet, en mörk regnig kväll med ett lysande Eiffeltorn skymtandes en bit bort. Men i all min iver fick jag inte ens över den i datorn, och utan att upptäcka det så raderade jag hela minneskortet. NEDRANS!

Back to work nu! Jag har prov på tisdag, får skynda mig som en idiot från skolan till flygplatsen för att hinna med, men det är det värt. Jag ska råplugga och bevisa att jag minsann ska avancera till en bättre grupp nästa år!

KÖTT

Äcklig rubrik det där alltså. Jag vet inte varför det är så. Kött är väl helt normalt ord bland andra, men jag vet inte... varje gång jag ser det sådär, utan ett sammanhang tycker jag att det är rätt läskigt.

Eh. Iallafall. Vi åt kött igår på Rue Montergueil, en favoritgata en metro från mig. Och det var så otroligt fantastiskt gott med en riktig köttbit, det ska sägas..

Snyggt Skånegäng detta! Det känns verkligen som att de flesta svenskar man träffar här är Stockholmare, men här har vi lyckats skrapa ihop ett gäng sköna skåningar vill jag lova.

SERIÖS vimmelbildsÅNGEST.


Jag tar mig friheten att inta min skepnad av korkad ytlig brud. Hon måste få lite utrymme ibland.

Nä. Ärligt. Det här är min arm. Jag har värre vimmelbildsångest ÄN NÅGONSIN FÖRRUT. Och nu tycker ni att jag är löjlig och ytlig och allt möjligt. MEN DEN HAR JU CELLULITER JU?! Kan man ens ha det på armarna?! Men ok. Jag skulle kunna leva med armen om inte resten av bilden var... OUTHÄRDLIG att se på. Jag gråter nästan när jag tänker på att halva paris partyfolk tittar på den. Vi kanske skulle kunna ge oss på en liten beskrivning, för jag dör hellre än publicerar den här: Jag är vit som ett lakan i ansiktet. Men för att kompensera har jag smetat ut lite rött läppstift runt hela käften. Jag gapar. Jag verkligen fyllegapar. Jag har en rätt hyffsad dubbelhaka. Mitt hår är gult som kiss, förrutom utväxten som utgår från en äcklig liten mittbena. Den är ju råttfärgad förstås. Och brevid mig står typ Paris tvålfagraste man. Jamen vad kul. Jackpot. Jag dör. Nu.


lussebullecraving

Jag skulle baka lussebullar idag. Efter hett tips om att vanlig hederlig jäst finns i de ekologiska mataffärerna, så styrde jag stegen dit. Jag sökte igenom hela sortimentet innan jag tog mod till mig och frågade personalen efter "något som får brödet att växa". Det lät nog lagom dumt, jag är inte helt säker på att de förstod. Någon jäst plockade de iallafall inte fram. Nåja. Jag tänkte att det kanske kanske kanske går att byta ut jästen mot bakpulver. En riktig skitplan, men vad gör man inte. Då kom nästa problem - saffran. ÅHHHH! Och nej, de har den inte i kassan som i Sverige, de bara... Har den inte? Jag kollade i tre mattaffärer. TRE. Ingen saffran. Och jag som vaknade så energirik i morse bara deppade ihop totalt över min kraschade lussebulleplan, herrejisses vad seg jag varit idag. Köpte kakor till Ingrid som kompensation för att det inte blev några bullar som jag ju lovat. Hon värmde dem "en liten stund" i mikron. Jag kom in genom dörren i precis sista stund innan det hela hann utvecklas till en liten eldsvåda tror jag bestämt. Nu luktar det bränd äckel-cookie i hela lägenheten istället för lussebulle. Det blir ju inte sämre. Jag har inte skrattat på hela dagen, förutom när Ingrid trots att det rök om fatet och kakorna var kolsvarta envisades med att smaka. Den minen var rätt obetalbar ändå. MOHAHA. 

Dansa med vapen

Dansar ni till den här hemma eller är jag efter?
JAG BLIR SÅ PEPP ALLTSÅ.
Och videon är snygg!

The Imaginarium of Doctor Parnassus

Igår såg vi The Imaginarium of Doctor Parnassus. En snurrig och alldeles fantastisk film, gud vad jag tyckte om den. Som Maja sa, nuförtiden har man mer eller mindre sett alla filmer. Allting har redan gjorts. Men inte den här, det här var något helt nytt vill jag lova. Dock, så måste jag erkänna att jag inte kunde låta bli att tänka lite på Charlie and the chocolate factory när Johnny Depp dök upp och var allmänt Willy Wonka-weird...

Premiär 25 december hemma, missa den inte för guds skull.

MADAM

Den här helgen har varit allt annt än lugn. Eller egentligen började det redan i onsdags, och sen blev det typ värre och värre. En highlight var hemmafest hos någon konstnärsbrutta som bodde i ett supertjusigt galleri. Det var cool. Och kul. Klockan fem fortsatte festen på Madam, till åtta. Lagom tillbaka på Filippas hotell för hotellfrukost. Hon vägrade... Nedrans.

GUD NÅDE tv6 om de inte lagt upp kvällens Paradise Hotel ännu. Det börjar bli riktigt bra det där. Mahahaa!


06........?

En sak jag borde ta tag i: Lära mig mitt franska mobilnummer.
Jag har haft det i tre månader och jag kan de två första siffrorna. Under aaaaaall kritik tycker jag.

sugarmommy bought me a pair of pants


Jag har gått och kikat på de här byxorna i flera veckor nu, och provat flera gånger. Något udda. Megavida, i tunnt tunnt silke och så någon konstig halvlängd. Förutom den skumma längden som jag har ganska svårt att vänja mig vid så tycker jag de är grymma.

För övrigt var det ett galet mission att bara ta sig till butiken. En promenad som i vanliga fall skulle tagit max tio minuter tog nog en halvtimme. Om ni föreställer er 15 pers per kvadratmeter på alla trottoarer vid Lafayette så får ni en ganska klar bild. Det stod helt still, och jag fick nästan panik på riktigt. Samma känsla som när jag är på en konsert och helt plötsligt finner mig själv mitt i smeten och vet att om jag vill ta mig ut, så tar det kanske 10 minuter. Det är en fobi! Minns inte vad den heter, men att få panik av befinna sig i situationer/på platser som man inte genast kan ta sig ifrån om man var tvungen. Jag har helt klart en släng av den iallafall...

PARISVIEW<3


Jag är en sucker för utsikter. Filippa bor på hotell igen, på rue de la paix. Tjusigt.

Det är knappast det mest intressanta jag kan berätta om gårdagen, men jag har typ inte fler bilder som passerar censuren. Inte så illa som det låter, det beror mest på mitt pissgula skatbo som ska kallas hår. TAKE ME TO A HAIRDRESSER!

Återigen: Au Bonheur des dames är så nedrans bra. 

Franska spotify mysteriet löst.

Ni vet Spotifyreklamen? Den är ju på franska här, förståss, och när de gör reklam för att dela spellistor och sånt, så avslutar de med att säga: Rendez-vous sur Spotify pour a y faire. TRODDE JAG JA. Och jag har stört mig något sjukt på det här, för det är helt galet grammatiskt: Man kan inte säga Pour a y faire. Jag trodde att de ville ha sagt: "För att göra det här" (som de gör reklam för). Men så ä det inte alls. Tydligen säger de "Spotify point fr". Spotify.fr. SÅKLART. Alltså. Jag känner mig så dum. Men det är så skönt att jag vet detta nu så jag slipper störa ihjäl mig ungefär. 

Förvirrat det här, men så har jag satt i mig en flaska rosé också. 

Jag vågar visst

Röda läppar alltså, jag tror det här kan bli ett beroende... Fast lite jobbigt och kladdigt är det också...

Nu drar jag till Opera och möter upp Filippa!

socialt värre


Det var gratis drinkar på Social Club igår!
Ville man ha fem så fick man fem. Bra för plånboken, sämre för omdömet om man så säger.


Dagens ord

PROPOSERA: Föreslå/erbjuda
INVITERA: Bjuda in
ACHETERA: Köpa

Ingrid har ett alldeles eget språk som ligger i gränslandet mellan svenska och franska (=hon försvenskar alla franska ord hon inte kan på på svenska). Det är med kärlek jag skriver det här, Ingrids språk är det finaste jag vet.


SKUNK<3

Jag är inne i en helt galen drömperiod! Jag vill bara sova sova sova för att det är skitkul att drömma. Jag undrar om jag kanske är lite störd eller något, som lyckas koka ihop allt jag kokar ihop. Jag är lika förvånad varje gång jag vaknar. Jag vet att drömmar är halvkul att läsa om, för de är osammanhängande och det går aldrig att måla upp dem så att de blir lika roliga efteråt.

Men en snabb bara: Jag drömmer att jag ligger och sover i min säng. So far so good. Trots att dörren är låst öppnar Ingrid den på glänt och släpper in en helt enorm hund (antagligen inspirerat av en äckligt gigantisk hund jag såg utanför skolan och blev skiträdd. Det var liksom inte normalt!!). Hunden hoppar glatt in i rummet och river ner allt. Jag skriker uuuuuuuuuuuuut och kastar den ut genom fönstret. När jag vänder mig och och beskådar röran sitter en SKUNK och tittar storögt på mig. Jo. En skunk. Vem fan drömmer om en skunk liksom?! Det är så ologiskt...


Den såg ut exakt såhär! Jag visste inte ens att jag visste hur skunkar såg ut. Sjukt.


METROPIAEtt helt gäng intressanta filmer har passerat på biograferna hemma i höst, och några av dem är jag riktigt deppig över att ha missat. Den här vill jag så himla jättegärna se alltså, så jag håller alla tummar jag har för att den kommer till biograferna här i Paris. De finns ett par biografer som tar in lite udda filmer från alla världens hörn, så chansen känns ändå rätt okej stor att den kanske dyker upp till våren då!

Den coolaste animationstekniken jag någonsin sett, framtid, ett tunnelbanesystem som knyter samman hela Europa och ett creepy korrumperat samhälle. High hopes!

Paris in December

En liten december-playlist som sig bör. En salig blandning som det brukar bli när jag väljer... Har till och med klämt in lite julkänsla, det trodde ni inte!

För er med Spotify här, annars:

River of breaklights - Julian Casablancas
Smooth Criminal - Michael Jackson (Är Michael Jackson-såld igen efter att vi tittade på en konsert från -92 i helgen, Smooth Criminal var BÄST)
Memories - David Guetta (Guetta på Queen på fredag.. Jag är så sugen! Har inte kommit över att jag missade honom på Palais i Cannes)
Vals för satan (din vän pessimisten) - Kent (Gillar att kent gått electro)
Dominos - The big pink
Die on the floor - Franz Ferdinand
Now's the only time I know (Live) - Fever Ray (En livespelning med Fever Ray är utan tvekan min drömspelning)
Fairytale of New York - The Pogues (En av få jullåtar jag står ut med att lyssna på i år. Gillar den så mycket!)
Barn från rödastan - Markus Krunegård
Isande Diskant - Markus Krunegård
Possibility - Lykke Li
A christmas Duel - The Hives & Cyndi Lauper (jag gillar bara julsånger som handlar par som hatar varandra)
Two Doves - Dirty Projectors


Dirty Projectors på Maroquinerie på min födelsedag


RSS 2.0