Kir + Thorleifs?
Fan. Det blir nog till att öppna min tantdricka framför melodifestivalen ikväll. Jag känner det. Heja på Thorleifs. Smutta på ett glas kir. Det känns rätt.

(Och ursäkta det klassiska fjortistilltaget att fotografera den sprit man några timmar senare tänker inta. Jag beklagar och så.)

lördagssoundtracket


Fever Ray - When I grow up

Fever Rays platta är den senaste i raden av mina musikförälskelser. Eufori emellanåt!

MIN bok


Det här får nog sägas är min absoluta favoritbok. Jag har aldrig blivit så påverkad av någons öde som när jag läste den här. Dessutom har jag aldrig någonsin läst om en bok, förutom den här. 5 gånger tror jag att jag har läst den, om inte fler...

Nåja. Den är min käraste ägodel och kanske även fulaste, som ni ser. Den såg väl sina glansdagar på åttiotalet någon gång, men när jag fick ta över den var den ändå i ganska gott skick. Men... Ja. Ni ser. Jag har försökt lappa ihop den så gott jag kunnat, men jag vet inte, den är rätt sliten alltså.

I förra veckan stal min kära mor boken ur min bokhylla för att låna ut den till en kollega. När jag upptäckte detta attackerade jag henne med en lista över förhållningsregler till boken, att leverera vidare till kollegan. Typ: Använd bokmärke! Våga inte vika sidorna! Bildpartiet i mitten håller på att ramla ur! Var försiktig!  Bär inte med dig den i väskor eller liknande! Behåll den hemma! Sedan avslutade jag det hela med att sätta en stor lapp på kylskåpet: "AGNETA HAR LÅNAT INTE SOM ANDRA DÖTTRAR. LÅT STÅ TILLS DEN ÄR TILLBAKA!" Ja. Så idag fick jag boken i min hand. Det gick snabbt, tänkte jag lättat. Men, nu var det inte så. Stackars Agneta vågade inte läsa boken, hon bestämde sig för att låna den på biblioteket istället. Heh. God idé. Fast jag vet inte... Kanske gick jag lite hårt fram?

Rett ska vara rett.
Mamma köpte Den som inte tar bort luddet -boken till mig igår. Glad!

Och kanske borde man känna lite sorg över alla bittra människor i vårt land... Men jag gör inte det! Istället blir jag lite lycklig över alla knasiga. De behövs! Alltså, inte om de kör över små barn så klart. Men till en viss gräns är jag övertygad om att de gör världen lite roligare.

Sparks

Igår släpptes så Sahara Hotnights coveralbum Sparks. Det är sjukt intressant hur de lyckats stöpa om den här minst sagt brokiga blandningen låtar till typiska Sahara Hotnights-dängor. Ett tydligt tecken på deras skicklighet och säkerhet på vilka de är. Ta bara otippade Janet Jacksons Love will never do without you. Sahara Hotnights är knappast det första man tänker när man hör orginalet...
 
Inte en helt logisk uppföljare till What if leaving is a loving thing, men det finns helt klart ett enhetligt sound rakt igenom som känns som en skön utveckling för bandet. Lite tyngre, lite släpigare och rockigare än förra albumet.

Jag kan ändå inte låta bli att tycka att det är lite fegt att släppa ett coveralbum när deras förra album blev en sån succé. Känslan av att det här inte är deras eget material sabbar helhetsupplevelsen, och det känns inte helt äkta. Som alltid med covers. Å andra sidan får de chansen att visa vilka de är och vad som inspirerat dem, och det hörs, absolut.

Bästa spår:
If you can't give me love
Japanese Boy
Calm Down

Nostalgifint2 bilder från Nostagliboken om Glass och godis. Den är ett litet konstverk! Reklam var så himla fint förr! Idag är allt antingen smaklöst eller minimalistiskt, opersonligt och stelt.

Antagligen är en sån här bok ännu roligare om man var med förr så att säga. Alltså en perfekt present till föräldrar eller liknande, de ääälskar att sitta och bli nostalgiska. Tro mig.

Midnattsbokrea

Fin dag igår. Mötte upp Malin och Boppa. Vi köpte med oss scones från Espresso upp till Boppa. Drack te och pratade bort timme efter timme. Boppa lagade megatjocka pannkakor till oss. Vi var nöjda. Halv elva mötte jag och Boppa upp Linda utanför Bogarts (där jag förstås slagit till på ett halvt kilo lösgodis, kom inte undan igår heller!) Vi gick till Lindas lånelägenhet som var alldeles alldeles förtjusande. Mer te... Sen bokrea! Ni anar inte hur många gånger jag tänkt att jag ju måste gå på midnattsbokrean någon gång. Och igår blev det! Det var fint, lite mysigt och annorlunda. Vi bläddrade säkert i varenda bok och Linda hittade den finaste. Aj Människa. Den fanns förstås bara i ett exemplar... Själv hittade jag böcker om film, mirakel och nostalgi. Fint. Nu ska jag, Anita och Fredrik fota för Allers. På stranden. Alltid på stranden...

Jimmysongs?

Vad är grejen med alla Jimmysongs? Jag svär att det finns tre miljoner låtar om Jimmy. Jag kommer på fyra på rak arm.

Frida Hyvönens Dirty Dancing. (And our real names were Frida and Jimmy)
M.I.A:s Jimmy
Mando Diaos Give Me Fire (Jimmy, you never feared the life ahead)
Amy McDonalds This is the life (And you're waiting outside Jimmy's front door)

Vem är Jimmy?

I'm throwing my arms around Paris


Jag rensade lite i min soptipp till bil i morse. Och hittade den här under en matta! Fina! Det är en, numera trasig nyckelring. Jag fick den på min sjuttonårsdag i Paris av en glad man som sålde skitfula väskor vid Montmartre. Det är ett fint minne faktiskt.

Melodifestival #3

Igår var det one shitty night på jobbet. Snöstorm borde betyda att folk håller sig inomhus och lämnar mig och min bok i fred, men icke. Sen höll jag på att dö en sorglig död på E6:an när jag skulle ta mig hem. 40 minuter tog det från Båstad... Jag gör det på 10 en annan dag.. Men jag överlevde! Och hade förstås spelat in melodifestivalen, så jag tog tag i det projektet direkt.

Till att börja med så kände jag för första gången lite kärlek till Petra Mede. Hon var över lag riktigt bra igår, förrutom ett par krystade, okul och konstiga skämt. Inledningen med Leksandsången, den gillade jag. När hon drev med EMD, eller snarare Mattias obetydlighet i gruppen, det gillade jag. Det var verkligen klockrent! Jag trodde aldrig att jag skulle sitta här och kommentera EMD:s konstallation, eller någonting angående dem, men nu kör vi: Danny och Erik är artister var för sig. Mattias däremot har ungefär lika mycket karisma som en sengångare på Skansen och fungerar endast som utfyllnad i gruppen, därför att det skulle bli weird (bögigt) att göra ett band av bara två tvålfagra gossar. Så. Nog om det.

Velvet var tjusig tyckte jag, och förtjänade nog en plats i andra chansen åtminstone. Lite tjatig I am I am-text. Men beatet var spexigt.

Vad de som framförde melodi nummer två hette kan jag faktiskt inte påminna mig om. Det var något med red fox där på slutet, och det var sorgligt förstår ni. För den här Mr. red fox hade aldrig hört talas om "the melodyfestival". Kanske trodde han att det var något creddigt han gjorde... Antagligen förstod han inte alls att melodifestivalen är den abslouta botten för en artist, åtminstone vad gäller värdighet.

Tre var Molly Sandén. Gäsp. Påklistrat artisteri. Skitful klänning. Löjlig låt. Ja... Folk röstar för att "hon är ju så ung och redan så duktig"!

EMD. Lite mer EMD klarar vi väl av? Bloggen har ju inte levererat så mycket av den varan förut, visst? Såhär tycker jag, och det var lite jobbigt just igår kväll. Nu har jag bearbetat det och accepterat faktum. EMD:s låt svängde mest och bäst. Ja, den var nästan bra. Fred Astaire-temat var kul. Kunde funkat. Om de synkat käppdansen. Om de låtit bli att göra långnäsa när de sjöng ordet "lie". Och om de låtit bli att rita en bild med en illusionär penna när de sjöng "draw". Det var fruktansvärt löjligt. Och så ska vi inte tala om Mattias bortkomna och förvirrade blick. Stackarn. Som ett skrämt och skrattretande klumpigt djur. Han var för övrigt enda anledningen till att Danny och Erik kommer undan, i jämförelse med sin tredje medlem framstod deras framträdande som oklanderligt. Det var det egentligen inte.

Micke Rickfors. Trött gubbe i läderkostym framför trött låt signerad Thomas G:son. Skittråkigt. Jag gick på toaletten här.

Maja Gullstrand var väl söt? Förtjusande faktiskt! Och mycket kan man skriva musik om, men banne mig inte om hur man sitter och dricker kaffe och mår så bra så bra. Det var det tråkigaste någonsin! Synd. Jag gillade hennes dansare. Lite pantomim och sånt fint.


Sen var det.. Just det! Den där grekiska soppan. Varför sjöng hon på grekiska? Jag förstod nog aldrig det. Och jag förstod inte vad hon sjöng heller. Inte ett ord. Alltså, om jag nu ville rösta på henne skulle jag nog först vilja veta vad hon sjunger om. Subtitles är inte helt ovälkommet i sånna här fall. Faktiskt.


Sist men inte minst BWO. Det var väl i särklass den mest vissna lilla melodi vi hört från dem? Någonsin? Och så förstod jag nog inte riktigt temat. En ridhjälm. Lite lysrör. Och så silvriga svettiga träningsoveraller som såg ut att ha sett sina glansdagar någon gång på 80-talet. Men jag måste säga att den där synthkvinnan är en mycket tjusig dam.

Väntad utgång ändå, Molly och EMD till Globen. BWO och de där glada bandet som jag inte minns vad de heter till Andra chansen. Synd på Velvet bara.

Nu följer en veckas reningskur. Jag har kapitulerat. Registrerat kontokort på I-tunes... Mitt nedladdningsprogram is shit. I-tunes är himmel, men pengarna rullar ju liksom.. Äsch, bara 9 ynka kronor! Och så vidare och så vidare.


Varde ljus


12 dagar tog det för American Apparel-klänningen att pallra sig hit...

Det känns som att mina armar är 2 meter långa i den, och jag gillar det.


Dröm..

Jag återupptäcker Cardigans Gran Turismo, äter glass till frukost (dålig vana på lediga dagar), letar lägenheter på blocket och kurser på studera.nu.. Just för tillfället drömmer jag om att bo i ett torn med tre människor, tre hundar och tre katter, mitt i centrala Göteborg. Om dagarna läser jag filmvetenskap på universitetet. På kvällarna dricker jag vin med mina kollektivvänner i vårt torn. Vad fint det vore!

Gym-moral, någon?!

Det är nog bara att inse att gymmet inte funkar en vardag klockan fem. Jag chansade idag, men två rullbandsnazister gjorde träningen rätt sur för min del. Såhär. Jag vill springa på bandet. Helst vill jag bara springa på bandet, att sitta och skreva i diverse muskelbyggarmaskiner eller kriga med skivstänger och hantlar är liksom inget för mig. Men det finns två rullband och om det är 30 pers på gymmet kan man räkna ut, även om ingen står i kö bakom dig, att fler vill komma till. Så idag värmde jag upp med tio minuter, sedan, hövlig som jag är lämnar jag bandet och det blir mycket väl ockuperat typ direkt. Så jag tänker att okej, jag ger väl de där sabla maskinerna (som jag väldigt sällan ens förstår hur jag ska sitta i), en chans. Sen är planen att återvända till bandet. Det blir inte så. Tiden går. Killen på det ena bandet, som har stått där sen jag kom, promenerar, JA, PROMENERAR, i en timme på sitt band. Jag kryddar inte, i exakt sextio minuter traskar han obekymrad på det jävla bandet. Jag var skitsur. SÅ GÖR MAN INTE! Ut i skogen med dig tjockis, man kan inte lägga beslag på allmän egendom på det där sättet! På bandet som jag lämnat i från mig, springer killen som tog över, precis lika obekymrat. I en halvtimme. Vad är grejen? Till slut ställde jag mig bakom bandet och gav honom killerblicken i spegeln framför oss. Det funkade inte. Jag fick snällt vänta i fem minuter till. Är det inte allmän hyffs att lämna ifrån sig bandet om man redan brännt 500 kalorier och folk står i kö?! ÅH! Det funkar inte. Aldrig gym igen vid den tiden. Tacka vet jag förmiddagarna. Då är det bara jag och pensionärerna, och de är ändå för skruttiga för att palla springa.


Elva timmar

Det blir verkligen jul i det förtjusande lilla huset på Koh Chang! Idag fick vi bokat flyg, och hela familjen suckar och stönar. Vi ska nämligen tillbringa elva långa timmar på Wiens flygplats. Jag suckar och stönar inte. Jag är glad. För så här är det. Det finns tre platser som jag älskar. Än så länge har jag ju inte sett så mycket i mitt lilla liv, så jag hoppas ju förstås att listan ska bli längre. Men än så länge finner jag lugnet på dessa platser:

1. Lilla Ro. Ja, ni som har hängt med här ett tag vet hur jag avgudar den platsen. Det är verkligen något särskilt. Så fort jag sätter foten innanför dörren känns alla bekymmer lite obetydligare. Det är så fint att en liten lada mitt ute på landet kan få en att känna så. Det är då jag inser att jag nog inte behöver så mycket för att vara lycklig, och jag tror att det är då som jag blir lugn.

2. Bibliotek. Helst Ängelholms eller Vejbystrands. Inte Helsingborgs sedan det blev känt att stans pundare använder det som knarkarkvart och inte helt sällan lämnar blodspår från sina sprutor mellan hyllorna. Huh. Inte så avslappnande miljö.

3. Flygplatser. Allra mest gillar jag Köpenhamns flygplats. Den är superfin och en perfekt plats för människoåskådning. Heathrow är också bra. Och JFK. Charles de Gaulle är skit. Det är synd. Barcelona är skit.  Zurich är skit. Eh ja... Men Köpenhamns flygplats. Jag tror jag gillar den mest för att jag är på väg mot något nytt och kul varje gång jag är där, och det gör ju vem som helst lycklig. Och det var dit jag ville komma! 11 timmar på Wiens flygplats är ingen issue för mig. Jag ska se mig om i varenda vrå, titta på folk, dricka en drink i varje bar, fika på varje fik. Tänka på att snart är det jul. I fucking Thailand.


Blondness


Jag vill ha mer blondt. Plötsligt har jag full förståelse för alla brudar med platinablondt hår. It's a drug. Dock på bekostnad av kvalitet, jisses.. Svinto, I say... På tal om blonda brudar, igår fastnade jag, Kisse, Malin och Becci framför en gammal goding på tv:n. PARADISE HOTEL! Vart tog det vägen?! Den sjukaste av alla dokusåpor, skulle jag vilja påstå. Fantastiskt underhållande. Vi trillade in mitt i någon amerikansk säsong och efter bara några få minuter visste man exakt vilka som låg med vilka och vem som hatade vem. Sen satt vi och ojade oss och förfasade oss över Pandoras Box, nakenbad, nightvision-cameras, falskspel och så slutligen utröstningen. Bring back Paradise Hotel säger jag bara...


fuck you fuck you very very much

Är det bara jag som tycker att Lily Allens (något försenade) hatlåt till Bush är befriande barnslig? Fint.


Att leka med maten


Det slutar alltid såhär när jag ska hacka purjolök.


MADONNA BABY!
11 augusti, Köpenhamn. Fick reda ikväll på att jag fått en biljett. MADONNA! Största tänkbara liveupplevelsen. Artisternas artist. Det kan inte bli annat än bra.

Jag har fina Madonnaminnen, många av dem ihop med Malin. Klockrent att det är just vi som ska se henne!

Får jag önska så får vi höra:

1. Like a prayer. Jag minns när Malin spelade Madhouses cover för mig när vi var mindre. Det var det bästa jag någonsin hört. Då. Jag youtubade den nyss och HAHA. Tacka vet jag orginalet.
2. La Isla Bonita. Det var en tjej som sjöng den här låten i Sikta mot stjärnorna. Malin hade Sikta mot stjärnorna-skivan, och den låten och David Bowies Little china girl utgjorde centrum för någon sjuk docklek som vi lekte i timtal. Den lilla stereon på repeat i Malins rum. Tydligt minne hos oss båda tror jag mig veta...
3. American Pie. Jag älskar Madonnas version av den här låten, texten blir på något konstigt vis mer äkta när hon sjunger den. Och så är det väl aldrig annars med covers?
4. Music. Vi dansade i guldlinnen jeans och cowboyhat till den här låten. Jag tänker på Aktiv Ungdom-året när vi höll till i balettsalen, med allt vad det innebar. 1000 minnen, visst är det konstigt? Bara av tre minuter Madonnabeats?

lördagsöndagochmåndag

Efter i lördags är det bara att inse att det är farligt att ha Becci på hemmaplan. Hon har uppåttjackeffekt på mig har jag märkt. Efter långbord och trerätters framför tv:n och melodifestivalen, var jag i princip redo att kasta in handduken, när Becci sms-attackerar min stackars telefon. Jag blev party på en minut. Rödvin, och enligt tradition en äggkoppsshot hos Cornelia. Sen var det igång... Bra kväll, natt, morgon, söndag hos Becci. Pannkakor, te, godis, tacos, glass direkt ur lådan, skratt, prat, Laleh i högtalarna och The Notebook i dvd:n.. Det är precis så alla bakissöndagar borde få vara.

Jamen idag var en bra dag. Jag krossade min arm (när jag gick in i en vägg, därför att jag var så trött att jag bara hade ena ögat öppet. Avståndsbedömningen blev lite lidande). Jag krossade min fot (när jag tappade en kartong med 100 limpor cigg på den). Jag krossade backspegeln på en lastbil (när jag var sjukt stressad och skulle parkera den brevid en lyktstolpe, avståndsbedömningen led av något där också).

Sen mina vänner, somnade jag i frisörstolen. Jag skämtade med Josse om det innan jag gick dit, och så är det precis vad som händer. Ni vet, när man färgar håret så blir det så varmt och skönt på huvdet när färgen verkar, och det räckte för att däcka min dåligt utsövda hjärna en stund. Heh. Men nu är jag mer blond än jag varit på år! Och hyffsat vaken!

Nu pratar jag med Boppa och blir klok. Hon är fanimej den klokaste jag känner. Det är kanske alpluften?


Le factory girls dream

Jag ska snart köra till båstad utan att jobba. Det är ju fantastiskt! Det har jag faktiskt aldrig gjort, alla gånger jag själv suttit framför ratten på väg till båstad så är det för att jag är på väg till jobbet.

Önskar att jag hade några slantar över. Vill lägga dem på Mando Diaos nya platta... Lyssnar på High Heels nu, och det är det bästa jag har hört på länge. Behöver en ny musikförälskelse, är det tillräckligt bra är det ju för fan nästan lika bra som the real thing. Eller är det bara jag?

Becci har försökt dra ut mig på äventyr ikväll, men jag vet inte? Det är ju för tusan Måns Zelmerlöw på tv! Sofie är nog den enda som också dissar utekväll för Måns, därför passar det förträffligt att vi ska ses för första gången på månader just ikväll. Fint! Men, å andra sidan är det min enda helt lediga helg den här månaden, så jag borde verkligen gå ut. Det vore ju bara logiskt. Kanske vaknar jag till liv när Mumsmums slutat tralla och godiset är slut...

Ett år!

Jag missade visst att bloggen firade ett år igår! Det känns dock inte som att det var så länge sen jag i panik flydde min gamla... Tusan, jag saknar den! Den var bra! Det här är bara gröt. Inget kul längre. Jag är inget kul längre.

Kan ni säga transa? 1, 2, 3 - TRANSA!Sist jag såg The Holiday med Kate Winslet, Cameron Diaz, Jack Black och... Jude Law, märkte jag att det här håller inte. Jag har en helt sjuk crush på Jude Law. Jag lovar att jag fantiserade om honom typ nonstop i två dagar efteråt. Skitjobbigt. Skitpatetiskt. Nej, håller inte. Därför är det så sjukt skönt, att han inte ska spela drömmannen i sin nästa film. Nej. Han ska spela transa! Ja! Ja! Ja! Se! Transa! Hallelujah!!! En uppenbarelse som faktiskt inte genererar en endaste liten kärlekskrank fantasi. Men... Vi snackar fortfarande Jude Law... Jag kommer säkert tråna lika desperat efter transan Minx som jag gör efter helylle-Graham. Obehagligt...

Nostalgia Locomotiv


Jisses, jag bara måste damma av en gammal favorit! Var tog The Mo vägen? Hans röst är så sjukt sköööön. 

Ge mig festival (och en öl?)


Åh vet ni vad jag hittade i mina gömmor precis? Två stycken engångskameror, med OFRAMKALLADE bilder från Hultsfred 2007. Sjukt. Jag visste att jag hade dem någonstans, men jag har totalt glömt bort dem. Måste ta tag i detta, nästa vecka är det jag som går till framkallarrrn! Det här är för övrigt en av totalt tre bilder jag sitter inne på sen den trippen. Och då ska sägas att det togs typ tre miljoner. Skit också!

Jag påminde förresten Boppa här om veckan om när vi rullade ner för en backe på campingen, inrullade i toapapper, och hon kom inte ihåg det! Eller, hon kom förstås ihåg toapappersdelen, den är rätt svårförträngd, men att vi rullat kunde hon inte erinera sig. Okej för att bli påmind om saker man gjort på fyllan någon dag senare, men två år?? Har inte allt mer eller mindre klarnat då? Boppa Boppa...

Spejsig väzzzt

Att handla kläder i Ängelholm är väl inte så där hejdundransjättekul direkt. Tur att Break finns iallafall. De plockar in ett märke som heter Gestuz, och det är skitjobbigt. För jag vill ha allt jag ser. Nu sist den här västen, som i och för sig inte syns på bilden. Heh. Snygg tjej och så ändå ju? Äh kolla in den. Och köp den för all del om ni har 900 spänn över. I don't.

Jag vann!

Skivförsäljningen har ju minskat helt sjukt mycket de senaste åren. Så mycket att artister knappt kan vara artister. Det lönar sig inte! Folk förstår inte alls grejen med att springa och köpa en skiva, när de kan ladda ner den gratis på nätet. Logiskt, mycket. Så, därför kan jag inte riktigt förklara varför jag alltid köper skivor. Kanske är det materialisten i mig som talar? En mp3-fil inger liksom inte så mycket ägandekänsla. Men jag gillar att motivera mina skivköp med att jag stödjer artisterna. Det låter bra.

Hur som helst. Idag blev en bra dag när jag upptäckte att jag vunnit en valfri cd-skiva i en säljtävling vi hade i typ november.. Varför upplyser ingen mig om sånt jag missar att läsa själv?! ÅH. Det blev Lalehs nya. Jag tycker att hon är lite myskonstig.


Get on the bus

Har ni sett SVTs Luuk-satsing Popcirkus? Jag såg första programmet, och jag älskar idén. Ett sånt här program är precis vad tv behöver, inspiration säger jag bara! Upplägget är bra, Luuk är bra, Sinding-Larsen också, ja, det borde bli en fullträff. Därför är det synd, och konstigt att det bara inte funkar. Så kände jag iallafall efter premiären. Ikväll ger jag det dock en ny chans tror jag bestämt. Tänker inte missa den här tjejen. Hur cool? Det är väl lite för mycket att hoppas på att hon får höras på de få dansgolven här i Ängelholm, men åh vad jag vill dansa när jag hör det här!

April i Paris


Jag läser bara böcker som utspelar sig i Paris från och med nu. För att Frankrikepeppa mig! Såhär långt har jag hunnit med Ladies av Mara Lee, En främlings ansikte av Francoise Sagan och nu läser jag den här: April i Paris av Michael Wallner. Den är extra bra, för där översätter inte författaren allt de franska karaktärerna säger. Resultat: När jag förstår ändå känner jag mig fruktansvärt smart. Men när jag inte förstår tappar jag bort mig lite i historien. Om 4 månader är jag bortkommen och ensam i ett främmande land. Skrämmer skiten ur mig. Faktiskt.

The sound of his name wont make music today


Jamen här sitter jag i mina spejsiga kalasbrallor. Men det ser inte ni. Aesch, de är superglittriga! Boppa letade efter sånna inför Henkes glamparty, men jag sa att jag inte sett några. Och så springer jag in i de här på Åhléns för tjugofem spänn. Det var bra.

Och så har jag bokat ett appointment med min frisör idag. Jag tyckte det var på tiden, ett halvår sen sist bara. Men så ser det ju ut som det gör också...

Jag har värsta sahara hotnightscrushen igen! Laddar för nytt skivsläpp i slutet av februari!

Godnatt?

Jag funderar på om jag ska våga sova. Sist jag gjorde det resulterade det nämligen i snuskiga drömmar och huvudvärk hela danna dag lång. Försökte, i vanlig ordning, tyda mina drömmar med min hopplösa drömbok. Den är alldeles för pretentiös och seriös för att bringa någon klarhet i mitt flumdrömmande... Om jag till exempel vill veta varför jag hånglar med en läcker ung man ovan på lådan med russin till extrapris i mataffären, ja då har drömboken inte ett enda vettigt förslag på betydelse. Inte heller när jag och Björn Gustafsson ligger i en himmelssäng på melodifestivalscenen och pratar om livets stora frågor, men han reser sig och går för att han tycker att jag "inte är på hans nivå". Lite senare går jag på catwalken i en stor fluffig päls när designern hoppar upp framför mig och vrålar: DET HÄR ÄR INTE MIN PÄLS! GET OUT OF MY FASHIONSHOW! Varpå hon sliter av mig pälsen och jag står naken framför hela världens modeelit. Typ.


1704

Efter mycket om och men fick jag till slut beställa AA-klänningen från Dusseldorf?! Okej. Till ett jävla överpris eftersom euron är så sabla hög. Jag är inte nöjd. Nästan ångerfull. Hoppas den kommer innan nästa helg, så att jag kan matcha med mina hookerheels...

Och så ska Kisse och jag iväg och träna nu, och det enda som motiverar mig är att mage inte funkar i AA-klänningar. Jag känner att jag är så rätt på det där med träning.

American-Apparel-Sleeves


Om jag har något plagg i min garderob som kan klassas som "säkert kort" så är det mina American Apparel-klänningar. De har hängt med rätt länge nu, men jag tycker de känns superheta fortfarande. Numera finns dem med lång ärm och JAG BEHÖVER en. Verkligen. Vet dock inte hur man beställer, verkar inte finnas någon svensk sida som säljer AA längre?!

Kära melodifestival...

Mina ladies är ute ikväll. Allihopa. Visst kan det kännas hårt att tvingas stanna hemma p.g.a jobb, men det blir genast mycket lättare när melodifestivalen finns. Åh älskade melodifestival. Back in my life (gå inte tillbaka till arkivet från maj någon gång, jag tror jag lovade att dumpa min melodifestivalobsession). Jag förstår det fortfarande inte. Det är helt obegripligt. Men det gör mig lycklig. Så jag har tillbringat kvällen med ett halv kilo godis, Petra Mede och Caroline af Ugglas. Det känns skitbra, minus godiset. Måste.Sluta.

I alla fall. Petra Mede är skitjobbig. Förvirrad, okul och stressande. Jag saknar Kristian. Det vill jag inte göra, så jag hoppas Petra Mede steppar upp nästa vecka och slutar vara sådär speedad och plump. Så det så.

Men det är ju trots allt artisterna som ska vara i fokus! Bäst ikväll var Alcazar. De kan tacka gudarna för Lina Hedlund. Vilken kvinna! Jag tror jag är aningens aningens kär. Bra var också Af Ugglas. JO DET VAR HON! Hon är helt fantastisk i all sin wierdness och mintgröna gummistövlar. Men hon är ju i helfel forum, fast det tycks hon inte fatta själv. Och det är ju fint om hon är lycklig där hon är. Stolpskott var Scotts. Ta bara den här textraden: "Bensinen står på noll och motorn hackar". EHEHHHEEEH.

Så. Nu ska jag lyssna på vettig musik i någon timme innan läggdags. Typ som för att rena mig. Jag känner mig faktiskt lite smutsig... Löjligt... Hejhej.

Things I thought I would never wear pt. 2


Okej. Jag tror vi är redo för mina hookerheels. Jag blir lite rädd när jag ser dem. Cruella DeVille-faktorn är ju typ hur hög som helst. De är köpta på det skabbigaste varuhuset i hela NYC, Manhattan Mal. Fem dollar var priset och typ den enda anledningen till att de fick följa med hem. Jag var helt säker på att jag aldrig skulle använda dem, tills igår ungefär. Vi var hos Becci och djupdök i hennes garderob. Hon berättade vilken succé hon gjort i sina hookerheels (jepp, vi köpte precis likadana...) massor av gånger. Så nu är jag megapepp på att gå ut och testa dess framgång i Ängelholm. Det kan bli spännande! MYCKET spännande. Ses nästa helg.

Things I thought I would never wear pt.1

Minns ni när jeanslegginsen började dyka upp på marknader och i whitetrashbutiker runt om i landet? Alltså leggings som såg ut som jeans. Ofta kompletta med "fickor" på baken. Jag ville kräkas varje gång jag såg ett par och jag fattade verkligen inte grejen. Nu har kedjorna, typ Gina Tricot, MQ, uppdaterat jeansleggingsen. De är inte längre i tunt strumpbyxtyg. Nu är de så nära ett par jeans du bara kan komma. De är som stuprörsjeansen som du med all god vilja i världen inte kan krångla dig i. Ett par riktiga jeans kommer aldrig sitta så här korvskinnigt. Därför är dessa jeansleggings kanske världens bästa uppfinning! Jag förstår grejen! Så här har jag velat att mina jeans ska sitta i fyra år nu. Äntligen är det möjligt!

Webcamnostalgi

Det fanns en tid i mitt liv då allt kretsade kring min webcam. Jag satt framför den i timmar varje dag. Jag vet inte hur många MB webcambilder jag proppat hårddisken full med. Men så fick jag ett ryck, växte upp tyckte jag då, och gjorde mig av med kameran. Jag saknade den aldrig, men nu förstår jag inte varför. DET ÄR SUPERKUL ATT WEBCAMPOSA! Min nya dator har en liten skitwebcam inbygd och den är redan min kärast vän. Kanske för att den är det enda jag får att fungera på den här sabla plåtlådan...

Ostig onsdag

Jag besökte Josse på hennes jobb tidigare idag. Det var en ny upplevelse. Hon stod och paketerade sånnadär goda grillade kycklingklubbor när jag kom. Och hon blev mycket förvånad. Jag sa att jag ville smaka ost. Gärna den dyraste. Det fick jag. Den smakade nöt. GUD VAD JAG ÄLSKAR OST. Jag hade nästan glömt... Jag har försökt ta död på min ostlast det här året, och lyckats rättså bra. Jag tror jag ska fråga Josse om hon vill öppna en ostbutik i Frankrike med mig i framtiden. Hon kan ju till och med det där. Det kan inte jag. Ge mig brie, chevré och vitlöksost tillsammans med ett glas vin så är jag skitnöjd. Så kommer Josse där med sin tjusiga grönmögelost och börjar raljera över smakkaraktären hit och pastöriseringen dit. Ska snart möta upp henne igen för fika. Men på espressohouse finns ingen ost. Det är skitdåligt. På Starbucks har de en liten ostbricka med typ 3 sorters ost och lite frukt och kex och sådär. Inte så värst jättegott, men cred för försöket!  

Mummylookalike


HJÄLP!

Jag ser aldrig själv när jag är lik någon. Men som alla andra (antar jag?) får jag höra ganska ofta att jag är lik min morsa. Och fram till nu har inte kunnat se det alls. MEN. KOLLA. ELLER NEJ. Det går inte. Men såhär är det: Det finns en bild på min mamma, från när hon är i 20-årsåldern, där hon vrider huvudet precis som jag gör på denna bilden från i somras. Och jag lovar, att den bilden är en kopia av den här! Eller den här är en kopia av den, snarare. Tusan, jag har letat som en tok, men jag hittar inte den. Jag ville ju att ni skulle få se... Åh. Det här inlägget förlorade ju hela sin poäng nu. Jag återkommer om jag hittar poängen så att säga.

Revolutionary Road

Ni måste se Revolutionary Road! Sam Mendes är ett geni! Kate winslet också! Och Leonardo DiCaprio! Det är konstigt med Leo tycker jag. Han ser ut som en liten skitunge, inte ett dug hot i mina ögon. Skitungeapproachen funkade förträffligt i Titanic, men inte längre. Tur att det vägs upp av att han spelar helt fantastiskt bra. Faktiskt.

Storyn om ett förortspar vars liv inte blir precis som de tänkt sig låter väl inte sådär jätteupphetsande. Det tyckte inte jag heller, men Sam Mendes lyfter den här historien. Han kryper verkligen under skinnet på karaktärerna, det känns så äkta. Det är intimt, ångestframkallande och inte minst komiskt. Den svarta humorn som finns i American Beauty och som jag bara älskar, finns här också. I den allra sista scenen, och inte minst i mäklartantens son. Han är fantastisk i all sin sorglighet.

Äh, se den. Den är så fin så fin.

Letar datorväska...

Jag köpte alla tillbehör till min laptop idag, lika bra att få det överstökat tänkte jag. Alla utom en grej. Datorväska. Jag vägrade. Vet ni hur otroligt ful en datorväska kan vara? Uh. På nätet finns det dock miljoner fina. Som den blommiga här nere. Tyvärr för MacBook, som jag faktiskt hade siktet inställt på från början. Men en liten guiding i operativsystemet fick mig att inse att jag skulle bli tokig på det. Har man varit Pc-användare i typ 10 år går det inte bara att byta. Jag är den gamla hunden som det inte går att lära sitta. Sorgligt.


Från Accessora, 349:-


Den här hade jag velat ha. Supersnygg. Och slut i lager. Från Modstöm för 549:-

Jakten fortsätter antar jag...


Urban Outfitters

Urban Outfitters har så himla många tjusiga inredningsgrejor som jag vill ha. Jag undrar hur det funkar med shipping till Sverige.. Någon vänlig själ som vet?

Två smyckeställ. Ett för örhängen och ett för armband tänkte jag. Det är så svårt att hitta smyckesställ som är både snygga och praktiska, men dessa är toppen. Se på bläckfisken! Sugpropparna fungerar som hål för örhängena!

En gång i mitt liv ska jag bara ha ett par rullskridskor.

Okej, nu förstår jag att det kan bli lite svårt med shippingen. Men förstår ni hur perfekt den här soffan hade varit i mitt nya rum? Den är så fin att jag orkar inte titta på den och tänka på soffan som får stå där i stället för den...

De här bokstäverna finns för 6 dollar styck...

..Och dessa för 8 dollar. Det där med skrivna budskap i inredning känns lite som min grej. När jag var 14 var ju typ en pensel ifrån att skriva en Kentlåt på min vägg. Vet ni hur glad jag är för att jag inte gjorde det?

Fantastisk bild av Eiffeltornet tycker jag. Jag vet att alla äkta parisiennes tycker att Eiffeltornet är en skamfläck. I.Dont.Care.

Mer Paris. I duschdrapperiform.

För att inte tala om alla coola böcker, cd-skivor, lp-skivor, kläder och smycken Urban Outfitters har. Kolla inte själva vettja, man vill klicka hem typ allt.


Tisdag

Tack och lov för lediga vardagar. Idag har jag åkt halva Skåne runt i jakt på passande laptop. Hittade en som verkade schysst i första butiken, men man kan ju inte köpa den första man hittar. Inte. Nej, så jag var väl i 8 affärer till innan jag återvände och blev 9000 spänn fattigare. Kaaatching. Ångest.

Kommer hem. STS har skickat skolblanketter på FRANSKA. Så jävla genomtänkt. Jag förstår mycket lite. Nog för att jag kan beställa glass på franska, men sånt där byråkratiskt skit, det är jag inte redo för. Tolk? Någon?

Kollar mejlen. Tre auktioner som startats om automatiskt har gått ut, och fått vinnande små skitbud. Sånnadär som betalar lunchen en dag, men som det krävs mycket god vilja för att ta tag i. Skriva mejl, packa paket, bråka med posten om för dyrt porto... JAG ORKAR INTE.

Och så borde jag springa. Får inte komma av mig. Men det är inte lika kul i nollgradiga stormvindar.

Godmorgon

Det ÄR färgångorna. Jag ligger däckad alldeles för länge om dagarna... Jag tänkte börja dagen med att kolla på Omen från 1976. Det känns sådär. Men jag är så illa tvungen om jag vill se den. Den ligger på digitalboxens minneskort som ska skrotas lite senare idag. Så. Jag ser det som att jag inte har så mycket att välja på. Hej.

Minns ni den?

Spotify öppnade som sagt en ny värld för oss igår. Jag funderar seriöst på att betala 100 spänn i månaden för ett musikprogram. Ja, varför inte?!

Hur som helst, jag älskar verkligen att liva upp gamla musikminnen. Det finns så många bra låtar som man haft skitkul till, och som har betytt mycket. Men ofta ligger de djupt begravda längst in i hjärnan. Igår spelade Martin den här och jag blev alldeles svag. Herregud vad jag dyrkade den här låten. Men jag orkar inte riktigt lyssna på den, jag blir så sliskigt kärlekskrank. Orkar inte vara det. Men ni andra, som inte förminskar er till osjälvständiga små offer per automatik när ni hör sånt här, take a listen:

 
Gigi D'Agostino - La Passion

Familycrisis

Det pågår en stor fejd i min släkt för tillfället. Den är inte ett dugg komisk, de inblandade är skitsura och vill aldrig mer prata med varandra igen.  Något som är komiskt är dock anledningen till bråket. Ett par foppatofflor. Det är sant. Ett par blå gummiskor med lufthål. Och det är just lufthålen som har orsakat fejden. Mamma tycker att man inte bör använda foppatofflor i januari, och mormor tycker att det ska du skita i. Så är det med den saken. Så nu följer 3 månader av kallt krig. Det funkar så i min familj, här ber vi inte om ursäkt. OCH ALLT PÅ GRUND AV ETT PAR FULA JÄVLA FOPPATOFFLOR. Jag blir så ledsen.

N.Y Kate and I

Jag ska bjuda min lilla mor på bio på tisdag. Vi ska se Revolutionary Road, och det är jag glad för. I mitt alldeles egna universum är Kate Winslet och jag rättså tighta. Beccis kido i New York var classmate med Kates dotter, och dagen då jag följde med för att hämta, så var Kate också där! Jag var obehagligt starstruck... Stod och glodde med ögon stora som tefat, skulle inte bli sådär jätteförvånad om hon blev lite illa till mods... Men Kate är fin, faktiskt en av de vackraste kvinnorna jag vet.

Efectos especiales

Det är tur att Ullis finns på andra sidan jordklotet när jag känner att jag bara måste berätta alla nattliga detaljer i skrift. Här funkar det ju liksom inte. Det skulle inte se så bra ut. Heh. Så efter varje festkväll får Ullis ett maratonmejl med alla dirty details inkluderade...

Igår blev det en spontan och sjuk festkväll. Helt otippad. Vi började på MM med riktig mysiddag, åh vad jag saknar att käka gratis där. Det var det godaste jag ätit på typ ett halvår. Sen blev det Spotify-förfest hos Jocke. Spotify måste vara guds gåva till mänskligheten, partyräddaren. Det var fint, vi spelade precis alla låtar vi ville höra, förutom Paradisos Bailando. VAD ÄR GREJEN MED ATT DEN INTE FINNS?! 90-talets i särklass mest älskade partylåt. Efter det, vanliga uterundan och det var... Intressant. Idag sov jag, utan dåligt samvete, till ett. I mitt eget rum! Det måste varit färgångorna som lyckades söva min bakfulla kropp så länge. Den brukar alltid vilja väcka mig vid nio för att plågan ska bli så långvarig som möjligt. Vit helg nästa helg. Ja tack.

RSS 2.0