Min bästa inredningspryl


En grej. I heminredningstidningar har de i princip alltid med en katt med på bilderna i något reportage. Det verkar väl hemtrevlig kan jag tänka mig.. Det här är min katt. När han beviljades tillträde i mitt hus var det ett högst genomtänkt beslut av min mamma. Inte för att allt bajsande, kissande, kräkande och hårande ingick i beräkningarna. Däremot var det av yttersta vikt att han var i rätt gul nyans. Jag hittade honom på en bondgård, där han levde med sina fjorton (de va fjorton, jag skojar inte) bröder och systrar. Hon kom dit och synade varenda litet hårstrå noggrant. "Okej. Han matchar soffan" sa hon, sen packade hon ner honom i en picknickkorg. Som han kissade ner. 

Hur som helst, han är helt jävla hopplös att fotografera. Antingen så vill han bara bita i kameran (det är han på väg att göra här för övrigt), eller så vänder han sig från den perfekta posen precis i sammma ögonblick som man tar bilden. Så jag tänker att jag kanske kan fota honom när han sover. Men han ser inte alls sådär fridfull ut som katterna i heminredningstidningarna när han sover. Av någon anledning. Bara som ett äckligt, hårigt, dräglande litet skrälle. Jag vet inte var det gick snett, vad är det han inte förstår? Han är en inredningspryl precis som min buddah, eller min hattask, eller min fågelbur, eller min rislampa.


Glow

Det sägs att dofter är det som framkallar minnen allra starkast hos oss människor. Det blev jag minst sagt påmind om när jag hittade en gammal parfym idag... Glow. Jag köpte den i taxfreen när jag var tretton och vi hade varit i Frankrike och åkt skidor. Sen var den min följeslagare i kanske två år. Förstår ni vilken flashback till sena madisonnätter, den första häxblandningen, lockat hår, dåliga sminkningar, pojkarna man pussade på, uppskrapade knän och krossade små hjärtan. Jag är totalnostalgisk... Numera använder jag Marc Jacobs Daisy, men snart tänker jag byta. En doft för varje tid i livet, så blir det mycket lättare att minnas.


Francoise Sagan

När jag läste franska i gymnasiet, så var vi med franskagruppen och såg La vie en rose, filmen om Edith Piafs liv. Jag blev nästan tokig så bra jag tyckte att den var. SÅ FIN! Jag lyssnade bara på Piaf i typ två veckor och läste allt om henne jag kom över. Nu är det såhär va, att idag har en annan film om en fransk ikon premiär på Röda Kvarn i Helsingborg. Bonjour Sagan . Filmen om författarinan Francoise Sagan som bara 19 år gammal skrev en helt fanatstisk bok, Bonjour Tristesse, och sen levde livet (söp, knarkade, knullade, spelade roulette, köpte dyra bilar.. you name it), tills pengarna var slut, och hon dog ensam, fattig och tragisk. Ju mer jag läser om henne ju mer säker blir jag på att jag måste se den här filmen. Det är något särskilt med french women... Följ med mig!

Fuck Båstad

Jag känner mig psykiskt våldtagen av hela Båstads befolkning.

Godnatt.

Colonia

Så. Nu har jag lyssnat på Colonia ungefär nonstop sedan i går. Och eftersom jag saknar skolan så fruktansvärt mycket och nuförtiden förvandlar allt möjligt till ett skolarbete, så har jag givit mig på att recenssera. Jo. Helt och hållet baserat på det jag hört. Att läsa andras recenssioner först är lite fusk tycker jag. Eller, jag vet att det är det för min del. Jag påverkas mer än jag vill erkänna av creddiga SVD-tyckare... 

Så, för det första: Den största behållningen med skivan är utan tvekan Nina Perssons röst. Kanske ingen överraskning, men nu är jag helt säker på att den är sveriges bästa. Jag är helt förälskad i den. Men Nina har en talang till, som inte är att förglömma: Fan vad hon kan skriva. Texterna är nästan genomgående fascinerande och intressanta, ibland lite för intressanta... Jag erkänner villigt att jag inte fattar spår tre över huvud taget, Bear on the Beach. Lite mycket LSD-tripp där, men det är förstås fint på sitt lilla vis.

Jag tilltalas av textraderna som ger en annars återhållsam och proper text lite edge: "So let's raise our glasses to murderous asses like you", "I'm yours to knock around, I'm a little too starstruck to wanna fight", "So bring it on wars and diseases, you know that love can do you like a shotgun" De är glimten i ögat som behövs för att prettobägaren inte ska rinna över.

En annan faktor som gör texterna intressanta och framförallt proffsiga, är att de har så många dimensioner. A camp säger själva att temat för skivan (förstås) är kolonisation, eftersom orättfärdiga erövningar är något man kan applicera på mycket. Och det har de ju rätt i. Koloni-metaforerna är många: "And we're the Belgians burning in the Congo sun", "I didn't see the sleeping weed, the weed had got there first". Texterna går att tolka rent objektivt eller subjektivt eller hur du vill. De kan ha 1000 olika innebörder eftersom innebörden blir till först hos lyssnaren. Personligen måste jag applicera de orättfärdiga erövningarna på kärlek. Kanske är man radioskadad och inte mottaglig för musik med politiska budskap? Måste musik vara sockervaddiga kärlekshistorier för att beröra en? För min del känns i alla fall politik lite malplacerat i musik, det finns bättre sätt att få fram politiska budskap.

Mest av allt får Colonia mig att längta till Cardigans nästa platta. A camp känns mognare och pretentiösare än Cardigans, och jag saknar det naiva och drömmande i Cardigans texter.

Om ni inte planerar att lägga pengar på Colonia, ladda åtminstone ner skivans bästa spår:
- The Crowning
- Stronger than Jesus
- Golden Teeth and Silver Medals
- My America

Bonjour tristesse


Mitt rum är klart, men det luktar så starkt av färg att jag förmodligen inte skulle vakna igen om jag sov där...

Morning Glory

Tisdagmorgon, och jag har varit hyffsat effektiv om jag får säga det själv!

Jag har bråkat med Tradera både per mail och telefon. Sånt gillar jag, att trycka till sånadär översittarföretag. Jag vet förstås att de som jobbar är fruktansvärt trötta på alla psykon som ringer till dem, men jag är inget psyko. Jag hade rätt. Och jag fick rätt. Det tog bara totalt en och en halv timme.

Mer Tradera. Tra av mina auktioner har gått ut nu på morgonen, så jag har packat paket och skrivit vinnarmail.

Och så har jag sprungit mina 5 kilometer. Jag har verkligen fått rutin på det. Jag vill inte ens dö längre, jag tycker bara att det är skönt att svettas. Åh jag är så långt ifrån min egen verklighet, vad hände?


GOD JUL


Min familj har hyrt det här huset på Koh Chang i Thailand över nästa jul. Kul för dem. Jag får förstås följa med om jag vill, och det vill jag. Men hur ska jag kunna veta vad jag gör om 11 månader?! Nej just det.


Godnatt och så

Vilken kväll det var igår! Vi tackar Henke för en så jävla fin tillställning. Dj:n ÄGDE. Alltså han var fanimej det bästa jag någonsin hört, jag hade kunnat dansa i timmar trots sjuka klackar. Men Bahnhof är stendött vilken lördagkväll som helst nu för tiden, så vi gav upp vid ett och drog till Morris. Önskar att vi fått ta fin-dj:n med oss...

Min säng står för tillfället i vardagsrummet så att sova var ju bara att glömma efter klockan åtta när resten av huset stutsade upp. Jag är slut. Jobbade ikväll och packade upp CD-skivor. A Camps Colonia var typ en millimeter från att bara råka slinka ner i min väska. Men jag hejdade mig. Det vore sjukt fult. Så jag väntar till releasen på onsdag som alla andra.

Nej. Sova. Nu! Hej.

Skor ÄR kärlek...


Åh jag vill tro att man kan bli kär i ett par skor. Iallafall att de kan framkalla känslor som liknar kärlek. Men det är en kort förälskelse, jag tröttnar fort. Men just idag blev jag blixtförälskad i dessa små kilklackar. Jag tror de får ersätta Minimarketkilklackarna jag tjatade om för någon vecka sedan. Jag har sett dem nu. Men bara i rött och blått. De fick mig verkligen att tänka på ett par gummistövlar jag hade i sandlådan när jag var fem. Inte så kul då längre.

Och så fick jag paket på posten också. Har behövt en väska jättelänge nu. Den senaste tiden har jag gått omkring med alla mina tillhörigheter i fickorna. Men väskor är det svåraste jag vet. Billiga, snygga väskor existerar knappt. Den här är dock skitsnygg. För att det är en rakt-av-kopia på en Balenciaga. Störigt. Men vad gör man.


Cinema

Det är verkligen biotider nu! 4 filmer att se i januari:

1. Chageling av Clint Eastwood! Såklart. Jag har bara hört bra om den, och storyn tilltalar mig verkligen. Coolt att Clintan kunde göra film. Det visste man inte. Ungefär som Ben Affleck. Här om dagen såg jag Gone baby gone. Och jag fattar inte vad han sysslade med framför kameran i filmer som Jersey Girl (jag kräks) och Gigli (HAHA). Slöseri med tid.

2. The curious case of Benjamin Button. Jag såg Thelma & Louise igår och kom ihåg varför folk pratar om Brad Pitt som världens sexigaste. Jag tycker att Benjamin Button-filmen verkar så söt och mysig, verkligen som en saga. Det gillar jag. Något som är coolt är att Brad Pitt spelar huvudrollen i alla åldrar. Från bebis till gubbe. Eller nej förlåt, gubbe till bebis ska det vara.

3. Mammut. ÅH Jag trodde nästan Lukas Moodysson gått igraven. Varje gång han gjort en film har det varit i en helt ny genre, och han har alltid fixat det lika galant. Tanken med filmen är typ att det som händer på andra sidan jordklotet kan få enorm betydelse för andra sidan jordklotet. Att världen är vrickad och att mänskligheten håller på att gå under, typ som mammutarna gjorde. Eller så. Jag tycker det låter sjukt intressant.

4. Lars and the real girl. Eftersom filmen kom 2007 i USA är det väl lite konstigt att den landar i Sverige först nu. Skitsamma! SE DEN! Älskar filmer om människors psykologiska öden, och det här är minst sagt ett spektakulärt sådant...

Fredag

Något som gör mig arg. Är att den tjugofemte är på söndag. Och in i det sista (idag) hade jag hoppats på att lönen skulle komma idag, fredag istället för på måndag. Och det har den ju gjort. Mitt saldo är efter-lön-stort. Men mitt tillgängliga belopp är fortfarande skrattretande 763 kronor. ALLTSÅ! Ska jag behöva gå hela helgen och se hur rik jag är, men utan möjlighet att komma åt de jävla cashen? Jag är faktiskt skitsur. Jag har drinkar att köpa imorgon!!!! Att fira sin födelsedag den 24 januari (årets fattigaste dag?!) är ju ett jävla sätt kan jag tycka. Men vad gör man? Jo man nallar av sparpengarna. Jag har ju trots allt bara lånat 4000 av dem den här månaden. VAR ÄR DOM NU RÅ?!?

Hm. Kostade på mig en scones + chailatte med Rosanna och Lollo igår. Rosanna och jag skulle utbildningspeppa oss, och vi gick till Rönne (FINA RÖNNE) och blev nostalgiska och samlade på oss högvis med kataloger. Väl på Espresso House blev det ändå mest en massa ojande över framtiden i ungefär 4 timmar. Jag grundade iallafall 100 nya planer, och det gjorde ju precis ingenting lättare.

JAJA. Fredagens glada nyhet som jag snappade upp vid morgonens tidningsstund (Älskar NSTs fredagsbilaga) är att Karin Dreijers soloprojekt fått bra kritik och att jag inte alls behöver vänta på den tills Mars. Finns att ladda ner på feverray.com.
 
HEJ!

Japan-Gynning

Gynnings blogg nu för tiden är att dö för! Hon är i Japan och spelar in tv, och det haglar bilder på henne tillsammans med diverse japaner. Det här är humor. Tycker jag.

Nej men årets video. Lätt.


Johnossi blev årets grupp på P3-guldgalan. Det var konstigt tyckte jag. Inte för att jag är den mest uppdaterade på svensk musik nowadays, men hur mycket har Johnossi hörts 2008? 18 karat gold är det enda jag hört. Och inte gillat så där jättemycket. MEN VIDEON DEN GILLAR JAG. Den kan jag relatera till. En sinnesjukt snygg brud i sinnesjukt snygga kläder beter sig sinnesjukt i sin sunkiga lägenhet. Jag menar. Hon juckar på en uppblåsbar delfin. Alla hästar är ju inte hemma...

17


Confession: Ibland googlar jag mig själv. Det är en REN säkerhetsåtgärd eftersom det finns typ nio pers i hela världen som delar mitt efternamn. Så - finns jag online så syns det med all säkerhet på första träffsidan på google. Eh.. Nu.. Det var visst två år sen sist iallafall. Det ni ser är träff nummer fem. Det ni ser är mig och Boppa. Stenpackade på strohrom en tivolikväll när vi var sjutton och hade plankat in på samma jävla falskleg. Jag vet inte hur vi gjorde längre. Men vi var sjukt bra. Gud vad jag saknar 17 när jag ser den här bilden. Och mitt mörka hår. Det saknar jag det med.

Cimetiere

Min mamma har alltid varit störtfacsinerad av kyrkogårdar. Varje gång vi kommer till ett nytt ställe ska hon ha reda på var närmsta kyrkogård ligger, så att hon kan gå dit och läsa på gravstenarna och fundera på liken och vilka dem var. Ehhehehhheeeee tänkte jag till en början. Men nu märker jag att jag börjar ärva detta udda intresse. Kanske har jag alltid haft det, för såhär: När jag var liten bodde hela min släkt i Strövelstorp (Mina föräldrar tog tack och lov sitt pick och pack och flyttade året innan jag föddes). Och varje gång jag var där ville jag gå till kyrkogården, till en alldeles speciell grav. Elsa Anderssons! Mormor hade berättat att hon var fallskärmshopperska på tjugotalet och att hon hade störtat mot döden när ett hopp gick snett och hennes fallskärm inte utlöstes. Jag blev sådär hyperintresserad som bara en liten unge kan bli och när jag var tio läste jag Den ofullbordade himlen som är baserad på Elsas liv. Bra bok för en tioåring. Jag fattade inte så mycket, men jag tyckte fortfarande att Elsa var min bästa strövelstorpsvän och jag kunde fortfarande stå hur länge som helst vid hennes grav och tänka att jag minsann också skulle bli fallskärmshopperska. Jag har slutat drömma om det nu. Det har jag verkligen. Men när jag tänker tillbaka på magin som för mig fanns kring Elsas grav kan jag förstå mammas kyrkogårdsmani. I övrigt stödjer jag inte direkt kyrkogårdarnas överlevnad. Eller jo! De som finns nu ska förståss få stå kvar, men hela den här grejen med att vi gräver ner våra nära och kära i jorden när de dör. Vad är det? Är det inte dags att slopa det nu? Om alla människor som någonsin ska gå på vår jord ska få en grav dröjer det ju för tusan inte länge förrän all jordyta är slut. Jag tycker det är lite sådär halvegoistiskt att man som döing kräver två kvadratmeter på vårt allt trängre jordklot. Nä. In i ugnen säger jag, och sen så finns det bara en mycket mer behändig liten urna med lite grått damm kvar. Nu vet ni det. Om jag skulle trilla av pinn så att säga så vill jag bli aska. Men så länge besöker jag gärna kyrkogårdar lite då och då.

Jaha se där. Lite kyrkogårdsfunderingar såhär på kvällskvisten.

Onda onsdag

En bra anledning till att inte sommarjobba i Båstad är alla överklasskärringar som vallfärdar ner från huvudstaden. Några syns till redan nu, i januari. Idag blev jag totalt dumförklarad av just en sån kärring i huckle. Vem är det är som är efterbliven här, tänkte jag. HUCKLE?! När kändes det okej sist? 1907?! Sen blev jag dumförklarad en gång till. Av en tjock kille som köpte cigg. Marlboro light skulle han ha eftersom han ville dra ner på sockret. När jag inte kommenterade hans oj så vitsiga vitsande, så sa han: "Du fattar inte..." JO DET GÖR JAG MEN DET VAR JU INTE KUL JÄVLA PUCKO. Åhhhh. Jag avskyr detta. Mitt jobb kräver typ 30 i IQ och det fattar ju folk, så därför tar de för givet att jag är lite tappad.

Så. När jag klubbat ihjäl ytterligare några procent av mina kvarvarande hjärnceller fick jag gå hem. Stack in till stan på jakt efter min one and only concealer, Light catch från Biotherm. Ett skitbra tips, som ni i och för sig inte har någon nytta av längre.. Vi har hängt ihop i kanske fyra år. Men så idag får jag beskedet att Biotherms smink ska sluta säljas. ÖVERALLT. MEH! Har haft YSL:s touche eclat ett par rundor också, men i butik kostar den ju för fan 400 spänn! Så jag fick nöja mig med något billigt skit från Max Factor.

Och ikväll blir det till att käka torkade aprikoser (Ny craving, what up med den liksom??!?! Torkad frukt är väl en typisk kärringgrej?!) framför Top Model. Transan åkte ut igår. Helvete. Nu är det knappt kul längre.

Killerheels gonna kill me...


Mina heels kom idag! Åh vad jag älskar att titta på dem. När jag sitter, eller möjligtvis står still. Ska jag gå i dem snackar vi dock lite trouble... Heh. Alltså sulan är som en skridskobana!!! Jag funderar på att klistra på sånna där gummistjärnor som små barn har under sina strumpor för att inte halka. Det ska bli MYCKET spännande att se om jag överlever fösta rundan i de här. På lördag kanske det blir. Om jag är modig.


Att bota januaridöden

Januaridöden har drabbat mig. Jag är ledsen. Känner ingen likadant?! Jag har varit totaldeppig i en vecka, men jag känner att livet sakta återvänder nu.

Förändring är en sjukt bra grej om man vill rycka upp sig. Jag målar om mitt rum. Jag valde färg i söndags. Enbart baserat på namn och ett minne. När jag var typ åtta och i färd med att leka häst vareviga dag, hade jag och Becci en kreativ period då vi målade hästhinder. En av färgerna vi använde kom från en liten provburk som hette "Sommarregn". Och som jag tyckte om den färgen! Jag blev lugn av den minns jag. Det låter ju som flumm på hög nivå det här... Men det är coolt - jag har haft den gömd i mitt minne i tio år. Så jag tågade rakt in i färgaffären, letade upp den bland typ en miljon kulörer och sa den ska jag ha. Färggubben tyckte att jag skulle köpa en provburk först, "för det blir inte alltid som man tänkt sig". Ja, faktiskt så jobbade han rätt hårt på att få mig att tänka om. Men icke. Nu är halva rummet målat, och jag känner det där åttaårslugnet infinna sig. Ah.

En annan bra grej, som jag aldrig trott på - är att motionera. Jag menar hur kan panikkänslor och hjärtklappning någonsin vara bra?! Men ÄNTLIGEN har jag förstått att om man rör på kroppen istället för att äta chips så mår man bättre. Förra veckan tränade jag TRE gånger. Och den här dagen började jag med att springa en halv jävla mil. Jag var totalchockad när jag kom tillbaka och insåg att det gick. Nu gäller det bara att hålla trenden. Good luck.

En tredje bra grej, som funkar för mig, sen kan folk säga vad de vill, är - TRÖSTSHOPPING! Idag när klockan ringde tjugo över fem var det bara en sak som fick mig att studsa upp - hoppet om att mina nya killerheels skulle anlända med posten. Nu blev det inte så, men det är bra. Då studsar jag upp imorgon också.


Hej Råsie!


Vi är hos Kisse och hon har bjudit på thaimat, buckets med discovodka och thailändsk ballongdans. Så bra. Nu behövde vi peppmusik, och jag kom att tänka på Råsielåten. Det här är Råsielåten... Den är så party! Jag älskar fulbrudarna. Ok. Kvällen blir bra! 

Tankeläsarna anfaller..

Jag har en favoritkund på Statoil. Han är en mycket intelligent man. Vi brukar byta några ord varje gång han handlar något, och varje gång lär jag mig något nytt. Idag var dock creepy. Radion spelade en skön gammal rockrökare, och i samma sekund som jag tänkte: "Den här låten har man ju hört en massa gånger, men jag har ingen aning om vem som har gjort den", så tågar mannen fram till kassan och säger: "Den här är en riktigt skön gammal låt! Midnight Oil heter de som gjorde den." Fan. Och nu har jag fått för mig att han är någon slags jävla mindreader. Och därför kommer jag aldrig kunna förhålla mig normalt till honom igen. Så funkar jag. Nästa gång han handlar av mig kommer jag tvångsmässigt tänka en massa sjuka saker för att se om han reagerar. Jag hatar detta. Jag har varit rädd för tankeläsare i hela mitt liv, och så fort jag misstänker att någon är det (det är oftare än vad ni tror...) så vill jag bara fly fly fly från den personen.


Jag slänger in videon, mest för att ni inte vill missa sångarens dansmoves vid 2:55. Där har vi något att ta efter nästa gång vi vill äga dansgolvet.

2009 is music

Jag har ägnat de senaste dagarna åt musiksurfing. Och insett att jag verkligen är tappad. Det händer ju massa kul 2009 på musikfronten! Det bästa är The Knife-Karins solosatsning Fever Ray. Här är första singeln. I mitten av mars är det albumrelease, åååh vad länge. Det här är spännande.

Det näst bästa är att Franz Ferdinand är tillbaka! Med afrikanska beat i bakgrunden, ryktas det. Också jävligt spännande. Första singeln, Ulysses, här.

Och så alltså Sahara Hotnights, A Camp och Mando Diao. Tjuuusigt.

KattposeDen här bilden är från när Becci var hemma och vi var på lite sådär lagom spårad efterfest hos Cornelia. I färg ser jag precis så under isen ut som jag var. Men i svartvitt tyckte jag att den blev rätt fieeeerce som Tyra Banks hade sagt. Det är inte klokt att man blir så mycket snyggare om man slipper gult och brunt och rött och rosa och blått och ja... På tal om Tyra Banks förresten. Jag ÄLSKAR nya säsongen av Top Model, det programmet kommer aldrig bli uttjatat, trots elva säsonger. I år hejar jag på transan och fransyskan. Fantastiskt. Och på tal om färg vs svartvitt. När jag var typ fem frågade jag min mamma när världen slutade vara i svartvitt. Ehh..

In private

Jag är väl helt tappad för jag har missat att Sahara Hotnights ska släppa nytt, och att första singeln är Dusty Springfields fina In Private. Lite b kan jag nog tycka, att de inte gör något eget. Men när jag hör hur bra det är, och när jag ser hur jävla snygg Maria Andersson är så bryr jag mig inte ett dugg.

Save my sad ass from Let's dance...

Hemmakväll. Jag är rädd att jag sådär som av en händelse kommer att hamna framför LETS DANCE. Fan det får inte bli så! Det finns inget tv-program jag föraktar mer, utom möjligtvis Stjärnor på is. Och körslaget (förra söndagen råkade jag hamna framför reprisen, och jag lovar, mina kinder blossade och blicken sökte sig ständigt upp i taket. Det är så fruktansvärt pinsamt att jag höll på att skämmas ögonen ur mig). Men det är bara att erkänna. JAG VILL SE MAGDALENA GRAAF OCH BLONDINBELLA DANSA. Jag vill det.

Men. Jag ska kämpa för att det inte ska bli så. Fyra snygga och smarta filmer har jag lagt fram att välja mellan.


Först Virgin Suicides.


Sen Pulp Fiction. Älskade Pulp Fiction. Jag kan inte räkna gångerna jag sett den på två händer längre. JAG ÄLSKAR DEN. Och snyggaste Uma Thurman.


2 days in Paris. Med (och av, impressive...) coola Julie Delpy. Parisnostalgi. Ah den är så söt.


Eller Blowup. Det här är typ 1900-talets snyggaste film.

Aesch. Jag lovar. Det blir Lets dance...

Black coffee

En favorit med drygt 8 år på nacken. Fan vad bra den är. Fan vad bra All Saints var!

Hulk on legs


Jag känner en kluven kärlek inför mina nya kalasbrallor... Jag hade en vision. Men den höll inte när de hamnade på mina ben. Jag ser ut som hulken. Eller en ödla. Det ser verkligen jättekonstigt ut, man kan inte riktigt sluta kolla, för att det är så fel. Ungefär som mina AA med ett vitt och ett svart ben. Eller som mina grisrosa. Inget av de paren har användts särskilt flitigt. Ajaj. Det här bådare inte gott.

Changeling

Angelina Jolies nya film har premiär idag! Inte för att jag gillar Angelina Jolie sådär jättemycket. Hon är ju en såndär typisk skittrist hollywoodkändis som jag bara inte förstår att folk intresserar sig för. Men för att storyn verkar hur intressant som helst. Och så är det ju 20-tal. Vackra 20-tal. Sedan jag köpte min nyårsklänning har jag snöat in på 20-tal totalt. Mode, inredning, film. Det är så fint!

Men det blir nog ingen bio. Inte idag iallafall. Jag har för tusan redan varit på bio den här veckan. Josse och jag såg Vi hade iallafall tur med vädret - igen, i hopp om att Johan Glans hade en ganska stor biroll. Men icke. Fan. Den var faktiskt riktigt dålig. Se den inte.

Wedge meee!

Eh... Ursäkta för överreaktionen i föregående inlägg. Det är när jag ser tillbaka på sånt som jag tänker att jag verkligen måste växa upp. För jag var precis sådär sur som det verkade. Jag skrek, gjorde mig ovän med mamma pappa bror och katt och sen gick ut mitt i mörka kvällen för att sparka på den jävla bilen. Och det hjälpte ju inte så mycket. Den står där den står. Så att säga.

Men. Nu är jag lugn och sansad ett tag. Tänker att om jag kommer ur den här affären utan att bli en månadslön fattigare (det ser mörkt ut men något måste man peppa sig med), så ska jag söka med ljus och lykta efter Minimarkets uppdaterade version av wedgebooten. ÅH JAG KAN INTE HITTA NÅGON BILD. Men som jag har förstått av det lilla jag sett, så är det den modellen minus snörningen men plus en sjukt spejsad dragkedja längs hela klacken/hälen. När jag såg dem insåg jag att det iallafall finns något kvar att leva för. Snygga skor. Åh. Måste. Shoppa. Bara lite!!!!

BILSLAKT

JAG ÄR SÅ JÄVLA SUR. DET HÄR JÄVLA ÅRET KUNDE INTE FÅ EN SÄMRE START.

JAG HAR KÖRT I SÖNDER MIN SATANS JÄVLA BILJÄVEL. FAN I HELA HELVETET VAD JAG HATAR BILAR OCH VAD JAG HATAR ATT VARA BEROENDE AV DEM. DET KÄNNS SOM ATT JAG SÄLJER MIN SJÄL VARJE GÅNG JAG KÖR BIL. BILAR ÄR VÄL FÖR FAN INTE MIN GREJ?! OCH SÅ GÅR DEN JÄVELN I SÖNDER OCH HELA MIN VÄRLD RASAR SAMMAN FÖR JAG KAN INTE TA MIG TILL MITT JÄVLA JOBB SOM IRONISKT NOG ÄR ETT JÄVLA BILJOBB. GE MIG CASH OCH EN JÄVLA FLYKTPLAN SEN SER NI INTE MIG NÅGONSIN NÅGONSTANS DÄR MAN BEHÖVER FUCKING JÄVLA BILAR.

Fan. Det kommer ta ett tag för mig att hämta mig ur den här svackan. När biljävlen kastade in handduken (JA FÖR GOTT DEN GÅR FÖR FAN INTE ENS ATT LAGA) så rasade allt. Fan vad bitter jag är.

En liten tjej med jättelånga flätor

De enda gångerna jag någonsin överväger att någon gång i framtiden skaffa en unge är när jag då och då kommer på ett perfekt namn till den! Nu t.ex, har jag snöat in på Luna. Jag var så nöjd och glad med det enda tills Malin påminde mig om en liten detalj som genast gör namnet Luna lite mindre attraktivt... SAILOR MOONS KATT HETER LUNA. Visst fan. Visst minns ni Sailor moon? Jag var Sailor moon-besatt när jag var liten. Jag kan fortfarande hela sången. Men det bästa är förvandlingen. MÅNPRISMAN, FÖRVAAAANDLA MIG! Och så blir allt så där rosaskimrande och bubbligt och Sailor Moon får så fina så fina rosa stövlar och vita handskar.


TA INTE DÖD PÅ 50-ÖRINGEN!

Ja. Femtioöringen ska ju dö, som alla vet vid det här laget. Som alla jublar över vid det här laget. Jag förstår det inte?! Varför stör sig alla så sabla mycket på femtioöringen? Alla andra valutor har ju helt mikroskopiska valörer?! Sånna där mynt som du har med dig hem efter semestern i määängder. Typ en dollar-cent, vad är den värd? 8 svenska öre?! 

I mitt jobb, som jag så ogärna pratar eller skriver om (men jag gör härmed ett undantag för att slå ett slag för femtioöringen), är jag i kontakt med en jävla massa femtioöringar varenda dag. Och såhär är det: Folk har redan räknat ut den stackarn. Vet ni hur många gånger jag får be om "femtio öre till tack", och känna mig urdum och småaktig, för enligt alla utom jag själv är femtio öre en så löjligt liten summa att jag borde ha vett nog att runda av. MEN DET FUNKAR JU INTE SÅ! ÄNNU LEVER FEMTIOÖRINGEN OCH JAG TYCKER ATT VI SKA ACCEPTERA DET OCH BEHANDLA DEN SOM VILKET ANNAT MYNT SOM HELST.
 
Nej, hatet mot de små femtioöringarna vet inga gränser. Det är mer regel än undantag att folk springer ifrån sina växelfemtioöringar, och så får jag börja mig fram, över den sabla kassan, och plocka upp dem ur växelkoppen. Och skänka dem till Amnestybössan som står på kassan. För det har ni inte tänkt på, eller hur? Hur många femtioöringar som skänks till diverse välgörenhetsbössor, bara för att de tar onödigt utrymme i folks plånböcker. När femtioöringarna försvinner blir det ju slut på det, för enkronan är ju trots allt värd 100% mer än femtioöringen. Dem springer folk inte ifrån, det ska ni ha klart för er. Och hamnar dem i Amnestybössan är det ett noga avvägt beslut, och inte alls en aktion för att göra plats i plånbokens myntfack. Så är det. Skänker folk en spänn känner de sig jävligt givmilda, men jag kan nästan lova att folk som skänker femtio öre gör det av egoistiska skäl.

Ja. Här sitter man en lördag och jagar upp sig över femtioöringens stundande död. Man kanske borde skaffa sig ett intresse.. Eller så.

2008

Alla duktiga ser till att sammanfatta sitt år ett par dagar innan det faktiskt är över. Inte jag. Jag ligger back i schemat på alla plan tycker jag. Men okej. Här kommer den. Försenad. Och säkert med en massa bortglömda fina detaljer.

JANUARI
Jag minns att jag, Rosanna och Boppa var jättepepp på att få igång studentfestandet, men Ängelholm var stendött helg efter helg. Ja, det är så jag minns januari - ett stendött ängelholm. Men vi pimplade pina colada hos både Winnie och Martina så fest fick vi ändå. Annat jag minns är en spontan dagstur till Helsingör med alla tjejerna. Sedan åkte Becci till USA och det gick fort att inse hur mycket man saknade henne. Lykke Li var månadens muskfrälsning.

FEBRUARI
Jag åkte till Thailand och det var utan tvekan den bästa resan jag gjort i hela mitt liv. Jag har aldrig kännt mig så avslappnad. Jag ville aldrig åka hem! Fina fina Thailnad. Jag kommer tillbaka. Majskolvar och apor blev förresten två nya kärlekar.

MARS
En fin grej var Staffans tjugoårsmiddag. En mysig liten tillställning som Boppa och jag tog med årets bästa födelsedagspresent till. EN 20-SKYLT! En annan fin grej var konstrundan här i nv-skåne, som är min och mammas tradition. Det här året kramades jag med 100 livs levande påskkycklingar och fick fika av Lasse Flinkman. Och så öppnade Lilla Ro för året och jag var där jämt och ständigt. Tröjan på bilden var årets första fynd tror jag.
APRIL
I april är jag rädd att det inte hände något särskilt. Projektarbetet skulle lämnas in, så det var full fart med det. Annars njöt vi förståss av den första vårsolen och jag kommer ihåg att jag var rätt tillfreds med livet.

MAJ
I maj märktes det att studenten började närma sig. Det blev många festkvällar och det var hur nice som helst att umgås i gäng på 20 pers typ. Fin gemenskap fick vi, den där sista månaden. Jag tror bestämt att det var i Maj någon gång som jag lärde känna Ullis ordentligt också. Fina Ullis. En av mina bästa vänner. Morris blev stället att räkna med, i och med uteserveringen och sådär. Jag minns många långfikor med nya människor. Det var fint. Sofia fyllde 20 och bjöd på sexparty. En annorlunda upplevelse som vissa gick igång på mer än andra... Och så var det ju balen förståss! Balen balen balen! En fantastisk kväll på alla sätt och vis.
JUNI
Studenten! Vi hann med en hel massa fest den här månaden. Så klart. Det hör ju till. Hos Linnea i havsbaden, hos Benson i båstad, Hos Ullis på hennes 19-års-dag, på stan när alla studenter klädde ut sig, och förstås i Danmark på nationaldagen. Boppa åkte till Malta, men vi hann fira hennes student också. Vi låtsades bara att den var en vecka tidigare! Studenten var utan tvekan den roligaste dagen i mitt liv. Men efter den tog allting abrupt slut och efter en veckas andrum förstod man att nu var det jobb som gällde. Jag var dyster i kanske en månad. Avverkade sex and the citys alla säsonger fast solen sken utanför fönstret.
JULI
Åh, juli var segstartat. Det var det. Jobb jobb och åter jobb. Men så mot slutet fick min partyspirit som legat död och begraven sedan studenten, en kickstart. Tack vare sjukaste festen i Båstad. Jag, Ullis och Fia hamnade helt random på en stekig födelsedagsfest och träffade härliga människor som lika random dök upp till hösten igen. WOMANIZAHS! Sedan åkte jag till Stockholms skärgård och bara hade det bra med Sofie och min familj. Plockade bär, åkte båt och gick till sängs vid tio ni vet. Och så snöade jag in på att baka cupcakes.AUGUSTI
Min förälskelse till franska blommade upp med en väldig kraft. Jag älskade Tillsammans är man mindre ensam och lyssnade bara på mina franska visor. Men något Paris blev det inte. Jag började sälja mitt gamla skrot på Tradera och märkte att det fungerade! Har säkert dragit in ett par 1000 på min business där i år. Som jag förstås bränt på Tradera igen. Som på den här byxdressen. Jag älskade den till döden, men till sommaren säljer jag nog den igen. Skorna från Din Sko. Dem älskar jag fortfarande till döden och jag har dem på mig nästan varje partykväll fortfarande.SEPTEMBER
New York baby! Jag fyllde nitton i städernas stad och hade årets roligaste vecka med Becci! Sedan kom jag hem och firade födelsedagen med mina bästa vänner och det var en av årets bästa festkvällar! La mig till med vanan att promenera en timme var dag. Något som jag fortfarande håller. Eller okej. Åtminstone varannan dag. Det mår jag sjukt bra av.
OKTOBER
Pelekafotograferingen var bäst i oktober. Vi hade en så himla mysig heldag på Lilla Ro. Bullar och kakor och soppa och saft och hår och smink och fotoblixtar och alla Evas fina kläder. Jag vill bo på Lilla Ro. Men det vet ni kanske. Boppa flyttade till egen hydda och det är så fint tycker jag. Någon lämnade Sverige. Och mig. Jag blev ledsen en stund men repade mig rättså bra tycker jag nog. Keane i hörlurarna typ nonstop. Perfect symmetry är så fin så fin.


NOVEMBER
Jag började peppa för julen typ i mitten av November. JUL JUL JUL. Det var mysigt, även om hela julgrejen tyvärr kändes rätt uttjatad när det väl blev dags då. Jag började printa ut små kryptiska meddelande, vackra ord och kloka citat på min dymo. Jag tror det ska bli min grej 2009. Jag märkte att jag inte existerar på Eniro eller Hitta. Blev dyster. Emelie hade stor brudmiddag och gud vad nöjda vi var. Emeile är sjukt bra på det där. Sofia hade också middag, en goodbye-dinner för att hon skulle dra till Thailand och Bali och allt det där- Jag bytte ut all min sliskiga chicklitt mot riktig litteratur, och det är något jag håller fast vid och är nöjd med än idag. Anna Ternheims leaving on a mayday blev favoritsällskap på mina promenader.

DECEMBER
Dyster månad. Det började så bra så bra med personalfest 6 december. Fia och jag hade en galet bra kväll/natt. Inte så mycket tack vare personalgrejen dock.. Men tack för maten. Och spriten. Sen vet jag inte vad som hände. Eller jo det vet jag precis, men jag håller det för mig själv. Jag reser mig snart. Det blev julafton, och den såg ut precis som den gjort de senaste 19 åren. Men det är fint. Som det ska va. Det blev nyår. Malin hade ordnat så himla fint till oss och frågan är om vi tjejer inte bara skulle stannat hos henne och nöjt oss med ett lugnt nyår för en gångs skull. Becci vände hem från USA i en vecka och vi hann med två crazy partynights. Hon har den effekten. Crazy alltså. Snart är hon hemma - för gott, MOHAHAHAHA. Lotta vände också hem, och var snygg och lika lottig som vanligt. Tack och lov för det liksom. Ullis åkte till Asien alldeles innan nyår och det är dystert som fan.

Sådär. Slut på det roliga. Nu känner jag att jag kan lägga 2008 och allt vad det innebar bakom mig och se till att 2009 blir kickass. Det finns så mycket jag vill göra, och jag har ju faktiskt alla möjligheter i världen. Jag känner på mig att det blir bra det här. Gott nytt år på er mina vänner.

RSS 2.0