okejdå


Den här helgen har varit snefylla, rödvin, rosévin, utspillda drinkar, en slokhatt, headbang, nattmat, nattglass, sleepover, vänner, plöjda åkrar, spögelser, gamla skolkataloger, pussar, kramar, sol, premiärbad, skitsnack, vitare tänder, uteserveringar, ett tappat ormhuvud, äggröror, ljusa nätter, för lite sömn, hav, pollenallergi, white russians, ruttna räkor, trasiga strumpbyxor, bara ben, trassligt hår, klistriga kreditkort och rabarberpaj med farmor.

 Ja ni hör ju! Nu blir det film hos Becci. En söndagstradition jag kommer att sakna litegrann...

fridaymusic

Jag gillade Firefox AK jättemycket för ett par år sedan, sedan glömde jag bort henne helt. Tills nu, och I tell you: Hon är ännu bättre idag! Lite mognare, lite hårdare, lite snyggare. Jag vill iallafall dansa... Myspace här.


Sunshine


Nu blev jag totalnostalgisk här! Leker barn fortfarande med sånnadär? Nej, förmodligen inte. Sorgligt. Jag älskade dem!

Mer mer mer Name the pet förresten! Platta i höst tror jag?

Carin Wester a/w-09


Önskar mig höst när jag ser de här skorna. Om 4 månader är det jag och dem i Göteborg, inget snack.
Från Carin Wester, bild härifrån.

donottrythis?

Jag försöker bleka tänderna med något billigt skit jag hittade på internet. I en månad ska man hålla på, så än ser jag knappast några resultat. En bieffekt dock... Det var 4 timmar sen jag hade skenorna på, och jag fryser fortfarande om tänderna. Jag kan faktiskt inte beskriva det bättre. Tänderna fryser. Dessutom råkade jag svälja lite blekmedel, och halsen brinner fortfarande. Jag funderar på om jag möjligtvis utsätter mig för någon slags hälsorisk här? Och så får jag inte dricka te om jag vill ha resultat. Glöm det, så jag köpte ett storpack sugrör. Må det funka nu! Mina tänder har fått samma nyans som typ majs på sista tiden. Jag lovar att återkomma när jag vet om det här är ett tips eller en varning...


Paris je t'aime. I really really do.


Paris efter Nice hade jag redan bestämt, frågan var bara hur. Nu vet jag!
Sara är i Sverige när min kurs är slut, och jag får låna hennes lägenhet. KOM DIT!


lacamera


PANG! Djupt hål i plånboken. I sju timmar har den funnits i min ägo, och jag har tagit en bild. Den här. Jag är så apatisk idag att jag inte riktigt vet var jag ska bli av. Inget är kul. Förutom att packa Nice-väskan. Ett litet problem. Alla krämer och skit jag planerar att ta med mig tar upp typ halva väskan. Men jag behööööver ju dem. Andra hälften ockuperas just nu av en samling pocketböcker. Svårt att välja. Det här kan bli ett heltidsjobb fram tills att jag åker. Bra, jag saknar redan mitt gamla.

Arbetslösarbetslösarbetslösarbetslösarbetslös

Känner att jag måste göra en liten anteckning här, sista dagen som arbetande individ, på obestämd framtid. Det är förstås mest skönt, men det är först nu jag inser att det inte kommer trilla in en lön på kontot varje månad. Det är sparpengar som gäller från och med nu.. Jisses. De är ju slut om en månad, känner jag...

Inte minst för att jag planerar att köpa kamera! För bästa möjliga dokumentation av Nice så krävs annat än en sliten kompaktkamera som kostade 900 spänn. För tre år sen. Så jag slår på stort i morgon! Och förhoppningsvis kan den blåsa lite liv i den här ödemarken som ska föreställa min blogg. WEEKEND IS COMING UP. På fredag blir det fest hos Emelie, och det slår ju sällan fel. På lördag blir det en heldag med krogrejs och vin och vattenpipa på Ullis tak. JA!

in 3 weeks

Söndag. Jag är redan trött på Norges fiolvisa. Och det här är inget klassiskt fall av bitterhet, att Sverige inte skulle placera sig särskilt högt stod ju klart direkt, och det var rimligt. Den lille norrmannen är galet charmig, men som sagt... Spela låten för mig en gång till och mina öron blöder (effekt av kommersiell radio hela dagen). Ukraina däremot, fan vad bra hon är, Svetlana. Helt oförtjänt en tolfteplats, Europa pallade väl inte trycket...

DÄRMED VAR SISTA ORDET SAGT OM EUROVISION. Ärligt.

I övrigt nojar jag helt sanslöst mycket över att jag om tre veckor är ensam och vilsen i Nice. Det tar upp all min tankeverksamhet så jag är inget kul just nu. Då blir det okul blogg. Nej. Det är inget kul nu. Jag vill bara vara där, och ha all ångest överstökad. För det kommer ju bli skitbra, det fattar ju vem som helst.

esc-love pt. 2

Klart man sitter bänkad framför esc även ikväll. Dock bara med ena ögat på tv:n, det är rätt lamt ändå utan svenskt deltagande. Kommentarer:

- Natalia Vodianova har chillat några hekto, tack och lov. Än så länge.. Vi har ju dock inte nått trycka-på.knappen-momentet ännu...
- Norge var lite sämre än väntat... Är inte lika säker på vinst.
- Ukraina utan tvekan bäst. Jag köper det rakt av. Speciellt de lårhöga glitterstövlarna. Det blev ju inte sämre av att den här Svetlana är värsta superwoman som tydligen engagerar sig i en massa kvinnofrågor o.s.v. Grymt cool.
- Nederländerna! Ni missade väl inte Nederländerna?? ÅH! Jag älskar Aftonbladets Markus Larssons beskrivning: Tre glittergubbar och tre gräddbakelser i varierande storlek framför någon slags pensionärsdisco. Klockrent... Klockrent... Han glömde dock nämna att den största gräddbakelsen bar någon absurd form av mixerbord på magen..?
- Slutligen. Snabbt nu innan det faktiskt avslöjas. Vidare går: Ukraina, Norge, Grekland, Moldavien, Danmark, Azerbajdzjan, Albanien, Estland och... Nej. Jag fegar. De två sista lämnar jag öppet. Utöver de åtta jag nämnt finns bara pinsamheter, tråkigheter eller extrem falsksång.

Esc-love

Jag saknar Eurovisionresearchen här i år. Men intresset har inte dött, no no! Jag lovade mig själv helhjärtat att överge allt vad Eurovision hette när det gick åt skogen för Charlotte Perelli. Men det var då det. Nu är jag helt med på varför Perelli kom typ sist. Inga konstigheter faktiskt. SÅ! Nya tag.. Självklart har jag slaviskt följt inför-programmen (på SVT-play i år. Fyndiga sak.) och känner att jag har en ganska bra koll. Det saknas givna hitar i år. Typ Ukrainas Shady Lady förra året. Inget når riktigt upp till den. Fast kavlitet finns det väl en del ändå, tycker jag nog. Given vinnare borde vara Norge. Den spelas rätt friskt på radion, och låter kanske inte mycket för världen. Men den lille fiolspelande vitryssen är galet charmig och går rakt igenom kameran. Jag tror inte folk kan motstå honom. ESC i Oslo nästa år, hett tips.

Igår var det, vilket antagligen ingen kotte missat, semifinal 1. Allt gick enligt planerna. Rätt låtar vidare och sådär, chockerande, jag vet. Återfick för ett ögonblick tron på Europas röstningsförmåga där, men man ska nog inte låta sig luras... Anyway. Tävlingen igår inleddes av en långbent dam från Montenegro som sjöng så förskräckligt att jag skämdes lite. Och så ackompanjerades hon av en dansande man i vita utsvängda jazzbyxor anno 1996 som juckade på så vettlöst att det knappast blev bekvämare att sitta tillbakalutad i soffan. Heh. Då var vi igång då... Malena Ernmans framträdande gjorde mig knappast lugn. Det var sån skillnad från Globenframträdandet - in a bad way... Jag blev rättså nervös. Men det gick ju vägen och tack för det. Efter Malena följde två glada systrar från Armenien, vid namn Inga och Anush. Och varje svensk som i tv uttalat det, har envisats med att säga Inga och Anus. SÄG ANOOUUSSHH eller vad fan som helst. Anus känns ju halvfräscht. Den här gillar jag iallafall. Tror den kommer gå bra. Och så har vi Turkiet! Fina Turkiet. Det här svänger som fan. Bäst igår. Kommer hamna hööögt. Finland vidare! Bra! I studioversion är den här låten grym, men live var den rätt knackig alltså.. Gillar det ändå, även om jag inte förstår varför. Det låter typ exakt som E-type och jag hatar E-type. Och vet att jag hade hatat låten också om E-type gjort den. Det bara är så.

Inför Semifinal två ser jag fram emot Norge, såklart. Ukraina, som är en ny, sämre version av Shady Lady. Videon går inte av för hackor och det kommer nog inte showen heller göra. Resten känns antingen platt eller pinsamt. Pinsamt är icohförsig kul. Spana i Nederländerna i den kategorin. Även Cypern. Och Lettland och Serbien när vi ändå är igång.

Bland de som redan är i final har vi Frankrike som levererar galet pretantiös Piaf-nostalgi. Kan inte låta bli att tycka jättemycket om det. England som också levererar galet pretantiöst material. Här gillar vi det inte lika mycket. Rätt vidrigt. Spanien som levererar disco. Helt ok. Inget mer. Tyskland som visst ska ta hjälp av en viss Dita von Teese på scenen, och se det är här det blir intressant. För låten är svängig som tusan och det kan nog bli sjukt snyggt och proffsigt. Slutligen Ryssland som kommer dragandes med en mycket bitter brutta som ylar ursinnigt en hel låt om sin MAAAMAAAA... Underligt och dåligt.

Så. Slutligen vill jag bara fråga om Natalia Vodianova ska vara programledare också i resterande program? Åh hon var så fruktansvärd dålig. ESC-programledare är alltid en aning utflippade och överspeedade men hon tog det till en helt ny nivå... Typ: ITS SOO CREJZZZI I TINK IM GONNA FEEEEJNT! IM SOOO NERVOUS I TINK IM GONNA FEJNT! IM HAVING THE GREJTEST TIME IN MY WHOLE LIFE I TINK IM GONNA FEJNT! Eh ja..

Förresten!

Någon sa att torrschampoo luktar hund. Just därför har jag hållt mig borta från det. Men nu har jag kapitulerat för mitt ständigt feta hår (12 timmar, sen är det kört. INTE OK) och köpt Toni & Guys torrschampoo. För det första luktar det sjukt gott. HAH! För det andra är det sjukt effektivt. Jag kan ärligt räkna antal hårprodukter som hållt vad de lovat på en halv hands fingrar. Man blir ALLTID besviken ju. Inte nu. Jag förstår inte hur det går till, men fan det funkar verkligen. Jag ska inte tävtta håret på en månad. GO GO GO!

Så för all del, gå och köp. Dagens tips typ.

I know you feel like dancin

Älskade lediga helger alltså... Det är tokigt vad de uppskattas när de bara inträffar varannan. Lite fest igår blev mycket fest. Börjades på Torstens med tjejerna och Paulinas tyske trevlige man. Jag körde solomiddag (Torstens BLT är LÄTT det godaste på menyerna i Ängelholm nu. Jag kan inte gå dit utan att beställa en. Fan.) och vin och drinkar och öl på det. Fint. Vi målade vikgubbar på servetter och redde ut Beccis intresse för Mr Rabbit. Sen Nicks. Knasigt folk! Lindanita! Maria! Winnie! Jillian! Också Morris i vanlig ordning. Jag snurrade mest runt där ute och pratade med en jävla massa folk från förr. HEJ OCH HÅ VAD JÄTTEKUL ÄNGELHOLM VAR HELT PLÖTSLIGT RÅ. Jag hade ju nästan gett upp hoppet här! Men jag skulle kunna ta i och säga: ALLA VAR DÄR! Det var så mycket gött folk ute igår och det blev typ 100 yra konversationer. Lite för lite dans, men det är okej. Jag hade galet jävla jättekul.

Idag fick jag sota, det snurrade till klockan två i eftermiddags. Och då nångång snodde jag pappas bil som går på luft och drog med Malin och Ullis till Dunkers. Som var helt gratis idag! Jippieyay! Gratisnöjen är de enda sanna nöjena. Vi lyssnade på folk som sjöng och spelade musik. Vi målade på en vägg. Vi såg en supermysig dans/teater-föreställning samt en fotoutställning. Kände oss lite kulturella helt enkelt. Fika och glass i Norra hamnen på det.. Ibland är Helsingborg bra vackert.


Check

Om två veckor, arbetslös.
Om en månad, Nice.

Tjusigt! Borde verkligen ta tag i saker och ting nu, tiden bara springer iväg...

I did it good

Upptempo musik att träna till är det verkligen brist på i mitt itunes-bibliotek. Jag tycks bara hitta och falla för lugnare melodier.. Try this!

I shot my man - Nina Kinert
Like a fading rainbow - Jenny Wilson
E18 - Detektivbyrån
L is for love - El perro del mar
Zero - Yeah yeah yeahs
I'm not done - Fever Ray
Vision one - Röyksopp

Phoebe running


Idag testade jag att springa som Phoebe i Vänner. 1 Maj var ingen bra dag för det. Hela jävla Skåne promenerade i Vejbystrand idag! Så innan jag började vifta på armar och ben försökte jag försäkra mig om att ingen såg, men resultatet blev ändå att jag skrämde slag på en liten flicka och mötte en halvbekant som antagligen trodde att jag blivit sjuk i huvudet. Toppen.

RSS 2.0