HAPPINESS&FEAR

Har just slagit ihjäl några timmar på mysigt pizzahak och diskuterat fiskars anatomi med L & B. Bra så. Den här helgen har bara varit grym, och från nu blir det bara bättre och bättre. Jag känner det. Våren väntar runt hörnet! Jag har träffat världens bästa människor! Försöker att leva i nuet och uppskatta mitt glidarliv och att jag inte har många bekymmer här i världen, men egentligen är jag livrädd för hur jag ska kunna hantera den riktiga verkligheten. Den med ett riktigt jobb, och kanske även riktigt skola. Går kallar kårar längs ryggraden på mig nu.. Jag är så rädd att det blir PANG rakt in i väggen.

det är inte lätt när det är svårt

Det där med standard alltså... En sak är säker, när jag kommer härifrån och bosätter mig någonstans i Sverige kommer jag nöja mig med väldigt lite. Efter 9 månader i den här lilla grottan är mina krav inte särskilt höga vill jag lova. Just nu till exempel, så sitter jag och väntar på att varmvattenberedaren ska bli klar, den drar nämligen så mycket ström att det enda som fungerar samtidigt är taklampan. Ingen matlagning samtidigt som den är igång med andra ord... Den är dessutom det enda elektriska på mitt rum som jag inte kan sätta på/stänga av själv. Den bestämmer liksom själv när den ska värma vatten. Så när jag ser att den röda lampan börjar lysa får jag skynda att stänga av elementet, annars kan jag vara säker på att strömmen går inom några sekunder. Mitt kök är överhuvudtaget ganska skrattretande, det ser ut som ett sånt där lekstugekök. Och det är samma strömproblem där, givetvis. Att laga mat kräver avancerad elplanering. ALDRIG starta microvågsugnen samtidigt som någon platta på spisen är påslagen, då är det kört. Aldrig mer än två kokplattor igång samtidigt, i och för sig använder jag sällan fler, men det ska tilläggas att om jag vill ha två plattor igång gäller det att släcka i taket, stänga av elementet, dra ut laddaren till datorn o.s.v. Puh. Saken är att jag tänker inte på det som ett problem, faktiskt inte! Det var först när jag berättade mina ritualer för Bianca och hon vek sig av skratt som jag insåg att det inte är helt okej. Men det postiva alltså: Hittar jag en lägenhet på mer än 12 kvadratmeter, med en vask större än min, kanske en toalett som inte delas med grannarna, och obegränsat med el - ja herregud. Då är jag mer än nöjd!

WOOP WOOP


VIP-room bjöd på galen fest återigen.. Kan inte låta bli att älska stället även om det är lite smålöjligt. Igår var fan i klass med Bob Sinclair kvällen, crrrraaaaazzzzzyyyy...

GÖTT

Jävlar vad den här utekvällen ligger risigt till nu! Klockan är åtta. Och jag har upptäckt att jag kan kolla MELODIFESTIVALEN på svtplay! Var helt tvärsäker på att det inte fick visas utanför Sverige. HALLELUJA! ÅH!

Parisguide is commin' uuuuup

Jag håller på med en liten Parisguide! Favorit-restauranger-barer-affärer-nattklubbar o.s.v. Det blir hur bra som helst, och vad det är kul att samla alla favoriter såhär. Den kommer förståss inte upp förräns jag lämnar stan, planerar att samla på mig fler favoriter att lägga till..

black calvados och du täcka ål!

Igår styrde vi upp en riktigt lyckad festkväll, pepp till tusen! Dock ett litet avbrott i det roliga när det tog FYRTIO minuter att haffa en taxi. Är helt förvånad över mig själv, att jag stannade kvar istället för att gå och lägga mig, eftersom vi stod på taxijakt i princip nästan precis utanför min port. Vi åkte iallafall till det där Serge Gainsbourg-stället igen, det som jag verkligen tyckte var skit sist. Mycket bättre nu! Inte musiken iochförsig... Riktig Lindamusik.. BARA rnb.. Men hon var nöjd! Bra kväll iallafall, med treeeeevligt folk! En såndär kväll då det kändes värt att inte komma i säng förrän åtta på morgonen. Fint! Idag överlever jag inte utan en vända till Planet Sushi, det är ett som är säkert..

Och cred till JDB för den här! Den gjorde festen igår, så klockren. Du med cd och hockeymål liksom...


THISISWHEREWELIVE!

Den här videon är inte bara så grymt cool. Rue Montergueil strosar jag upp och ner var och varannan dag!

heavy cross


Nu har jag mitt eget heavy cross alltså.. I LIKE!

Vi har nog promenerat dryga milen idag, good work! Ont i fötter och kroppar vill jag lova... Bra shopping har det också varit! På H&M slog jag till på Sonia Rykiel-leggingsen som otroligt nog fanns kvar. Ett enda par! I min storlek! De skönaste leggingsen någonsin.. Vi var på Marc Jacobs också, men de hade de sämsta utbudet någonsin. Ett par nyckelringar till Benson iallafall. Colette kollade vi också in, när vi ändå var i krokarna. Alltid lika kul att taffsa på 80000-kronors Balmainjackor.. Och så sålde de försvarets hudsalva för 6 euro! Det tyckte vi var rätt lustigt. 14 spänn hemma eller hur är det? Korset hittade jag i någon slampbutik i samma galleria som Le 66, som jag peppat Benson så himla mycket inför. Älskade deras second hand när jag var där - MEN! De har tagit bort den... Så otroligt tråkigt. Lunch fick vi på Le Fumoir, tillsammans med en massa tjusiga franska damer och herrar. Det stället är en liten favorit! Eftersom det ligger precis utanför Louvren tyckte jag att vi iallafall skulle gå in på gården och kolla in pyramiden, och väl där var det absolut ingen kö in på Louvren! Och som europé under 26 kommer man in gratis på alla Paris muséer, så KATCHING! En snabb mona-lisa-vända blev det.. Har en känlsa av att många turister kör just den vändan.. Som en sista effort spanade vi in Eiffeltornet, och precis då kikade solen fram. Fin dag alltså!

Nu ska vi snart göra en kraftansträngning i mitt lilla kök, världens bästa pasta ska jag få till.. Och sen får vi se vad kvällen har att erbjuda..

bajsregn

Regnet öser ner! Benson är här och jag känner mig som jordens sämsta guide. MEN MEN. Vi får nog trotsa skitvädret och ge oss ut nu iallfall.. Här ska det fotas! Kram kram

Not sushi but..


Sushiinspirerad mat från Monop, Tunnbrödsrullar med olika konstiga geggor i. DET HÄR ÄR SÅ GOTT FÖRSTÅR NI, dagens lunch. Och hela förra veckans lunch. Typ. Förstår inte varför jag snöar in på mat och sedan bara föräter mig totalt på två röda.


söndag i montmartre

Fantastiska söndag... Vi styrde stegen mot Montmartre och satt i trappan och drack skumpa, njöt av utsikten och sjöng allsång med flera 100 glada människor. Och så crepes på det! MYS! Killen på bilden var helt sinnessjukt duktig på att tricksa med fotbollen, det var så häftigt! Hela sacre-coeur jublade!



Fina Bianca och Linda. GRRRAAAATTTIIIS igen Linda!

MAC - MYTH


HIHAHHIHO, minns ni när man var fjorton och täcksift på läpparna var the shit? IM BACK THERE! Jag är helt kär i Macs läppstift i färgen Myth! Det är så nära täckstiftsfärgen man kan komma. Tjusigt och så...

Nu ska vi ta metron mot Montaparnasse för att käka på en restaurangklassiker... Tydligen har stället funnits i typ 100 år och alltid bara serverat en och samma sak - ENTRECOTE. Inget annat. Så det blir väl det kan jag tro... Sen är planen att fortsätta mot Ritz för en glassig drink. Linda fyller år imorgon, därför slår vi på stort... I vanliga fall unnar vi oss sällan mer än gratis utgång där taxi för 10 euro tur-retur får vara enda utgiften.

circus

Jag har letat efter de här! Så jag fick lite puls när de hängde där, sista S, i en ensam hörna på H&M. Kön till provrummet en lördag är ett riktigt skämt, så jag provade inte. Nu vet jag inte längre... Känns inte 100. Tror jag har exakt likadana i svart dessutom...


Det fanns förresten lite Sonia Rykiel kvar, alla bottennapp liksom. Ett par superfina stickade leggings med diamanter blev jag dock väldigt sugen på. Fast de fick stå tillbaka för cirkushotpantsen ovan..

Men det jag förälskade mig allra mest i på min tur på stan idag, var en axelremsväska. ÅH vad jag behöver en sån! Jag fick en supefin Mulberrykopia av mamma och pappa i Thailand, och villkoret för det var att jag kasserade my one and only älskade axelremsväska som bokstavligen vittrade i sönder. Och gud vad jag saknar den... Men nu tror jag att jag funnit ersättaren på Zara... Slår nog till nästa vecka när BENSON ÄR HÄR!

VÅR idag förresten, u n d e r b a r t.


knasknasknas

Igår: Lindas vodkadrinkar, den här låten nonstop i fyra timmar (Balkan i våra hjärtan), deeptalks, förfest på golvet till halvfyra. Till slut fick vi tummen ur och åkte till MADAM som var asballt och kul i ungefär tio minuter. 



Nu ska jag ut i solen, promenera ner till Rivoli och se om det möjligtvis finns någon Sonia Rykiel trasa kvar att kolla in på HM. Tror knappast det..


Jag har aldrig fast jag har

Vi lekte Jag-har-aldrig i helgen och frågan om man har tjuvtittat på sina grannar kom upp. Om jag har? Jag har stenkoll på de som bor rakt över gatan, STENKOLL. Och de är fina  kan ni tro, sitter på golvet med alla sina vänner och skrattar och gestikulerar. Mannen klinkar på pianot runt sju varje kväll. Och så dansar de! Och ibland, när inte madame i huset är hemma smyger monsieur ut på balkongen och drar ivriga bloss på sin pipa. Då brukar jag låtsas att jag inte ser... Vart jag vill komma: De verkar så förbannat lyckliga mina rakt-över-gatan-grannar. Får jag också ha det så när jag är typ 50 ska jag vara nöjd. Contente. Blir det i en lägenhet i Paris är det bara en bonus... Nu ska jag skynda över till B och käka godis med henne och Linda. Vi är nog också ganska intressanta att tjuvtitta på ibland kan jag tänka...

buuuhuuu

Inspirationen är inte på topp. Jag har haft hjärnan fylld med snor i en vecka nu och jag är TRÖTT PÅ DET. Och så tredje gradens fjortisakne på det -jag är helt enkelt rättså sur. Och jag har sagt det förut tror jag, då vill jag inte blogga. Men förhoppningsvis är jag ur svackan redan imorgon, kan mycket väl vara så! 
 

NO NO NO<3

Glad alla hjärtans dag och sådär. KUUUUUUL för er som är kära och söta. Själv är jag bara bitter. Som varje år.


chachacha


Vi slog ihjäl en timme på bästa bästa Episode idag. Jag kunde inte låta bli den där jäkla paljettskapelsen till slut! Den har spökat i mitt huvud bra länge nu.. Kommer den inte till användning på min kropp får den väl tjäna som inredningsdetalj.

Nu ska jag laga mat. Jag har blivit G R Y M på det sista tiden!

tuuuiileriiies


Vi åkte metro till klubben igår. det tillhör inte vanligheterna, så det var riktigt uppfriskande! Speciellt eftersom de hade stängt de vanliga utgångarna när vi kom fram så personalen fick smuggla ut oss någon jävla bakväg.

Himlen kan vänta

Äter ost (igen.. Alltid ost) och storbölar till "Himlen kan vänta". Har ni sett den serien? Den gick på SVT för kanske ett år sen och nu har de gjort ett uppföljningsavsnitt - ett år senare. Och inför det sände de alla gamla avsnitt och lade upp dem på webbtv:n. Det är alltså där jag fastnat nu... Det handlar om fem människor som drabbats av dödliga sjukdomar. Jag har aldrig någonsin i hela mitt liv blivit så berörd av något jag sett på tv. Ett tips alltså, om ni missat..


thegirlyoulosttococaine



Har grundat bra för den här kvällen, med bra mat, powerwalk chatelet-notredame-bastille-marais och en halvtimmes powernap. Alldeles ultimat för att orka dansa hela natten. Men vi får se hur det blir. Börjar med en Japan Roll med Bianca iallafall. Och en grym låt till. Trevlig fredag och sådär.

11h30

Orkar inte göra någon spotifyplaylist för februari. Hade jag gjort det skulle den bestå av en jävla massa tacky partymusik + temper trap och the xx.  Och den här överst. Så jävla bra! Fransmän kan göra house alltså.

MORE WINTER<3


Det här är utsikten från min skola i Nice. Det är HELT absurt att se den såhär?! Det snöar ju för tusan värre än i Paris, vad hände?! Det är en av mina lärare där som tagade bilden på facebook, och under har typ alla gamla elever skrivit: "Du skämtar?!"

WINTER<3


Det är så sjukt vackert när det snöar utanför mitt fönster... Här är det dock inte tal om "ut och leka i snön", det lägger sig knappast. Men ändå! Schizo väderlek här i Paris får jag säga. Sedan jag kom tillbaka har det varit allt mellan 7 minusgrader och 12 plus. Hm.

Ligger och tycker synd om mig själv, jag som typ aldrig blir förkyld har lyckats dra på mig en ordentlig jävla omgång. Vaknade i natt och hostade slem kanske 10 gånger och jag är helt dizzy (nu gör jag sådär som jag stör mig så sjukt mycket på när andra gör - bloggar om hur sjuk jag är. ALLA vet hur det är att vara sjuk. BRA SÅ).

Krängarkväll


I förra veckan tittade vi på Paradise Hotel-finalen och tryckte i oss chokladdoppad frukt, ost, kex, grönsaker + dippa. Ikväll ska vi hämta sushi och kolla film hos Linda. Gött gött gött.

discobitch


Houlgate









Har haft en helt fantastisk och knasig helg i Normandie. Fest till halv nio på morgonen, sjuka, härliga människor, bugg, bugg, bugg (tre av mina tår är blodiga...), biljard, milslånga stränder, frisk luft, franskt babbel o.s.v. Dessutom casinopremiär för min del. Fan vad fancy det var!! Och jag vann tillbaka alla pengar jag spelade för, HAH! Plus minus noll och skitkul.

Men det allra finaste var nästan när vi rullade tillbaka in i Paris med Eiffeltornet alldeles tydligt på höger sida, Serge Gainsbourg på radion, och det känns som att komma hem...

Emma B-day

Idag fyller Emma år! Eller i natt! Och det firade vi på BDD såklart. Det var en grym kväll, även om Bianca tvingade oss att fixa oss på typ 20 minuter och jag kände mig helt ofärdig. Så blev allt... Jäkligt bra!


Presentbord!


Också vidare till Roman och förfest med skyltdockor (saknade Vera för första gången) och tequilaöl!


SÅ SNYGGA!!!


Les pompoms!


Vi klottrade en hälsning på toalettväggen. Något säger mig att Romans flickvän suddar ut den idag.


HIHIHOHAHHOOO!


Och så lite Bonheur på det.

NUUUUU ska jag packa weekendbagen. För om typ två timmar drar vi till Normandie och det fetaste huset jag någonsin sett. Just nu är allt så himlans jättebra.

Koh Chang #2












Tja. festligare än såhär blir det inte och det var ju i ärlighetens namn inte festligt alls. I Thailand bannlyste både jag och mamma människor från våra bilder (d.v.s vi blekfeta turister, thailändare funkar, kan bidra till exotisk stämning...), men det är bara att inse att jag inte får till någon stämning ändå, hur många blekfeta svennar jag än plockar ur bilden. JAG SUGER PÅ ATT FOTOGRAFERA. Så. det känns rätt skönt det här. Acceptera, erkänna och gå vidare. Och på semesterbilderna i fortsättningen låta folk posa stelt framför ett apberg eller en kokospalm. Det gör ju varken till eller från iallafall...

Koh Chang











Ett litet axplock bara. Mappen med Thailandsbilder har legat på hårddisken som ett stort jobbigt måste alldeles för länge. Har börjat sortera och redigera så smått nu precis. UNDERBART men också lite jobbigt. Hade kunnat sätta mig på ett plan tillbaka redan ikväll...


basicupdate

Satt nyss och funderade på om jag skulle styra upp mig själv och hänga på till Le Baron ikväll? Mest för att Le Baron är den klubben i Paris jag allra helst vill gå på. Jag hann ända bort till spegeln, där jag insåg att jag har världens största mössa på huvudet. Och att anledningen till det är att jag inte tvättat mitt hår på.. eh. hm. Det här är lite pinsamt. Men FEM dagar. Då var det bara att styra av alla Baron-planer direkt. Fy tusan vad det ser ut, inte ens en hel burk torrschampoo har något att säga till om på mitt huvud ikväll. Utöver det kan jag komma på typ ytterligare 5 anledningar till att hålla mig bakom lås och bom ikväll. Så så får det bli. I övrigt förbannar jag min familj för att de inte haft vett att skaffa telefon till nya huset. Jag har desperat försökt få mig en pratstund sen i lördags, idag fick jag snilleblixten att ringa mammsen på jobbet. Hon hann avvara exakt 4 och en halv minut innan det var dags att sticka nålar i nästa fjortisbrud. AAAAAAAAAAAHHH! Jag har säkert en halvtimmes tråkigt dravvel till övers, sånt där som bara föräldrar orkar lyssna på. BLÄ.

RSS 2.0