OH IT'S RAINING AGAIN

Det ar verkligen konstgjord andning pa den har bloggen nu. Infor doden liksom. Inga bilder och franskt tangentbord. Jag ber sa mycket om ursakt for detta...

Igar var vi pa forfest i sextonde. Hangde pa balkongen och hade tjusigaste utsikten - Eiffeltornet. Fantastiska byggnad! Varje gang jag ser den pa nara hall blir jag helt fascinerad. Det ar verkligen sa vackert och imponerande. Nar det blev for kallt ute flyttade vi in och bestallde en massa sushi, M m m mmmmmm. Helt plotsligt, mitt i fuckin maten sa borjar ett gang snorta en massa kokain direkt fran bordet. Jag har varit har i nio manader, och jag har aldrig varit med om att folk gjort det sa tydligt. Det var rattsa obehagligt faktiskt.. Samtidigt nyttigt, for det ar bara nar man har mojligheten mitt framfor nasan som man verkligen kan inse att man ALDRIG kommer droga. Fy fan.

Vi akte ut till Longchamp vid tolvsnaret, och jag gillade det mycket battre den har gangen. Kanske for att det inte var lika fullproppat med stekigt folk.. Det satt till och med ett gang flummisar pa en filt pa marken och drack ol som de forvarade i egen kylvaska! Men allt det roliga tog slut nar det borjade pissregna vid tva, och de stangde av musiken.. Det var heeeelt omojligt att fa taxi eftersom alla skulle darifran samtidigt och det ligger i fuckin skogen. Tur att vi hittade en random snubbe som kunde kora. Det var SJUKT OS i bilen och vi kom fram till BC hur pepp som helst. Och dar var det den gamla vanliga visan, men inget fel med det. Sen projsade jag sjukt overpris for taxi och var ratt sur nar jag kom hem och krop ner i varm och mysig sang.

SLUT PA PARISFEST! (om jag inte far till det pa onsdag, jag vill vill vill)...

axel axel höft höft

Bagatelle ar bara sa fantastiskt! Riktig hojdarkvall, aven om det sag illa ut for mig forst. Vi mottes hela ganget pa La Gare vid La Muette som var otroligt fint. Som en gammal tagstation. Vi satt pa terassen och drack rosé, och jag var bara superopepp. Men jag bestamde mig for att hanga med ut i bushen iallafall. Och dar lurade jag min kropp till att bli superpepp genom att dansa som en tok fast jag inte alls kande for det. Det funkade! Helt plotsligt var allt skitball och jag ville aldrig sluta dansa. Men vi tog taxi till BC vid halvtre och fortsatte dar, superkul i en timme innan de slappte in alldeles for mycket folk och det inte gick att rora sig. Da akte jag "hem" och at kakor och snokade rundor. Inga lik i garderoben, trist... I morse vaknade jag med sjukt ont i halsen, sen hostade jag blod. Frascht. Men nu mar jag bra! Fest ikvall?? JAAAMENVISST. (MASTE kopa batterier till kameran..)

Stresssss

Jisses. Da har jag flyttat. Lamnat det som varit "hemma" i nio manader. Superweird! Inte for att jag kommer sakna det. Det ar bara Paris jag kommer sakna (och stans ballaste 12-aring<3)

Unnade mig en taxi till C for min vaska var sa otroligt tung (vaska nummer 2; den forsta slet jag som ett djur med i metron igar. Jag har traningsvark. Normalt.) OCH VET NI?? KVINNLIG TAXICHAFFIS! Jag dor... Nio manader tog det innan jag inser att det finns kvinnliga taxichaufforer, och sa hamnar jag med en tva dagar i rad. Insane. Sa nu sitter jag i fuckin femtonde. Alla som kan Paris fattar att det ar OFF. Det kanns som att jag bytt stad.. Borde inte alls sitta har och skriva skit, men det ar ratt mysigt att vara ensam i en fet parisvaning, dricka vin och ta det chill.

MEN NEJ. Nu ar det fixa till sig snaaaabbt som galler. Bagatelle ikvall och imorgon ska jag bara soooova tills min fransman kommer hem. MYS VA?!


malibuuuuuuuuuu


Jag fattar inte varför vi inte varit på BDDs Girls Night innan. Vi är jämt där på torsdagar, men aldrig innan typ ett. Får man tummen ur redan klockan tio bjuds det på fri bar, middag och... Manliga strippor. Det var det mest pinsamma jag sett i hela mitt liv. Totalt vidrigt! Det var stringkalsonger, rumpor, skynken som täckte alldeles för lite, låtsassex och lapdances. Jag hade på riktigt dött om jag hade varit en av tjejerna de drog med upp...


Det var strandtema och Malibu sponsrade - Men jag tycker mer att hatten ser ut som en cowboyhatt?


VI VAR SÅ JÄVLA PARTY. om jag får säga det själv.


Our lovely Stephanie was there!


Cowgirl. Som sagt. Hade jag vetat att jag skulle ha den hatten på huvudet hela kvällen så hade jag nog bytt ut jeansvästen. Tjaaa... Sen dansade vi som tokiga, tills vi tog taxi till BC. Där var det rättså dött och jag stannade inte särskilt länge. Tog en taxi hem själv, och höll på att sätta i halsen när det är en kvinnlig taxichaufför!!! Det händer bara inte i Paris. Det kulle inte förvåna mig om hon är ensam, eller möjligtvis en av två. Vi pratade om att det är för jävligt med folk som vandaliserar kyrkogårdar. Varför har jag absolut ingen aning om.

gamblin' girls with drinkin' problems...

Vi lånade Ingrids Monopol och körde en runda idag hos Linda. Te + Monopol. Ett visst uttanlande upprepade sig: "Fan vad roligt det här hade kunnat bli om vi blandade in lite vodka?!" Precis så sa vi när vi kastade gris i parken i förrgår. Men det är ju så. Nåja, vi hittade en flaska rött i en hörna och nu är jag mest trött... LÅT DET BLI LÖRDAG? <3

chillin' in the park


Idag har vi hängt i någon random park i 16onde, solat och kastat gris med en vattenflaska. Bianca blev mest gris, men vi tycker om henne ändååååå...

eternal sunshine of the spotless mind


Min mage har dödat mig hela dagen och kvällen, så jag har varit pinsamt oproduktiv! Skypat med föräldrar och även min fransman som rymt till Afrika. Läst bloggar i sammanlagt säkert tre timmar. Kokat lite te. Ätit lite chips. Slumrat till en kvart i taget. Ja ungefär så.

Och så har jag tittat på en av mina favoritfilmer, Eternal sunshine of the spotless mind. Jag älskar alltid Kate Winslet, men den här är hennes bästa.. Jag funderade på det när jag och B såg Benjamin Button för ett par veckor sedan, och blev löjligt berörda. Att det är coolt hur man kan leva sig in i en så orealistisk story och känna så starkt för karaktärerna när det som händer dem är 100% orimligt IRL. Typ att åldras baklänges och behöva deala med konsekvenserna av det - nja, tror inte det. Eller gå till en doktor och få en del av sitt minne raderat och deala med de konsekvenserna - nja, inte det heller. Men likväl så bölar man tills ögonen vill ploppa ut. Fin är den iallafall, den här filmen..

220510




Igår var en fantastiskt fin kväll! Bästa möjliga start - Moules Frites på Rue de Buci med Sara + gänget! Varför har jag inte ätit musslor varje dag här? Jag älskart. 


Sen svirade jag om och åkte hem till Stephanie i sextonde för middag nr 2. Hon hade fixat så himla fint med sallader, melon, och hembakat bröd. Fina Stephanie alltså.. Vi har känt henne i en vecka, och jag har aldrig träffat någon så generös, openminded och gullig.






Vidare mot LONGCHAMP. I jämförelse med Bagatelle, var det här mer stekigt och bratigt. Föredrar den mystiska skogskänslan på Bagatelle, men det var hur stort som helst. Jag är dålig på att uppskatta folkmängder, men lätt 1500 pers. Vi hade grymt kul i tre timmar, tills våra fötter mördade oss och vi tog taxi tillbaka till Stephanie.


Där våldförde sig Linda på katten Pussycat. Sen åt vi jordnötssmör och snackade skit innan vi somnade helt fantastiskt underbart skönt i ett av de tre miljoner rummen i lägenheten. Vaknade idag vid tolv av den vidrigaste mensvärken. Så nu är allt jag orkar att sitta här i min säng med laptopen som värmekudde på magen. Kul. 

my baaaabiiiieees :(


Jag upptäckte precis det här. Becci, du förstår sorgen?? Du vet hur mycket man älskar de här skorna om man äger dem. Jag hade typ tänkt att vi skulle vara tillsammans hela livet, och så lossnar klacken... Det är riktig sorg... jag har aldrig älskat ett par skor lika mycket som jag älskar dessa. Måtte de gå att rädda!

frulleeeeeeee

En annan sak med att "förfranskas". Frukost raderas sakta men säkert ur dagsrutinen... Det är lördag idag, och första gången den här veckan jag äter frukost. Jag vet det är skitilla, jag har alltid varit frukostarnas trognaste försvarare. Men här har vi ett exempel på hur en balanserad frukost ser ut enligt fransmännen:

Då ska vi se. 5 små kex med marmelad. En äppelkompott. En yoghurt och en kopp te.

Asså. Nej. Jag vill har en grov jävla macka på morgonen, med svenskt pålägg, inte marmelad som tycks vara det enda giltiga frukostpålägget här. Jag saknar det så jävla mycket...

Hur som helst, idag gick jag till Monoprix och köpte en riktig frulle. Fransk, absolut. MEN ÄNDOCK - FRUKOST!

not bad, not bad



Ingen Signe kanske (jag matchar också hellre med converse men det funkar dåligt på vip-room..), men vafan. Inte illa! Jag kände mig smokin' hot igår faktiskt!

Jag och L åkte metro till sextonde och mötte upp Bianca, Emma, Spephanie och boysen. De hade käkat och verkade rätt avslagna hela gänget, men det var mysigt ändå. Sen fortsatte vi tjejer till en bar och drack vin och snackade skit.

Black eyed peas (nåja, will.i.am och den där kinesen iallafall) dj:ade på vip-room, och enligt säkra källor var det totalt omöjligt att komma in. Men vi bestämde oss för att testa.. Det var SÅ SJUKT mycket folk utanför, jag har aldrig sett något liknande, minst 500 pers. Men vi har blivit så jävla grymma på att synas på rätt vis. Få ögonkontakt med vaktjävlen utan att se desperat ut. Så det tog typ 2 minuter att komma in. Skitnöjda, såklart.. Vi stannade nog bara i en halvtimme. Black eyed Peas-killarna spelade GRYM musik, men det var INGEN som dansade. Folk stod och LYSSNADE som om det vore en jävla konsert?! Surt. Så jag åkte hem och fick sova sex härliga timmar istället, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.

snyggSigne.............


Den där Signe Siemsen måste ju vara sveriges snyggaste kvinna. Men skit i det. Kolla klänningen till höger. Like? Jag vet inte. Jag köpte den idag, men jag är inte i närheten av sådär snygg i den. Får se om jag behåller... Det gör jag nog, mest för att jag är alldeles för lat för att stå i kö för att lämna tillbaka saker.

Ikväll vill jag egentligen bara låsa dörren om mig och må dåligt i fred (jag är inte ett dugg frisk längre, kanske alkoholen igår satt käppar i hjulet?). MEN. TVÅ VECKOR KVAR! Jag kan bara inte sitta här och ruttna....

Amoxicilline + alcohol?

Penicillin är så jävla bra. Så fort jag äter det blir jag frisk! En tablett sen är jag nästan på banan igen. Det blev ett dyrt kalas den här halsflussen, men det får det vara värt för att inte sumpa mina 2 sista parisveckor. Det är NÄSTAN vår här med. Hur sjukt är det inte att det är total sommar i norra Sverige och typ 15 grader och mulet i Paris? Jag vet inte. Inte okej iallafall.

Nu blir det middag. Har googlat mitt penicillin, och det är lugnt att kombinera det med alkohol. VAD BRA.
Ciao.

ännu mer döende...


Jag älskar den här bilden. Lite småporrig och fin sådär. Äntligen får jag ett strålande tillfälle att använda den. FÖR - TACK LINDA FÖR HALSFLUSSEN. HAHA! Där får man för att man gillar att pussa på den bruden... Det roliga är att Linda gett halsfluss till rätt många den här helgen.. Härligt. Ska till doktorn om en timme, jag ringde och beställde tid på franska. Sjukt nöjd mitt i misären.

sjuk nästan död!

Jag är så sjuk idag att det är jobbigt att andas.. Det fanns väl i kroppen redan igår, så det + pms gjorde väl att mina klena nerver var ännu mer i obalans. Mina ögon är helt svullna idag så mycket jag grät. Nu knaprar jag ett gäng mediciner och förbannar livet. Typ. Bara en ljuspunkt! Jag har skjutit fram min hemresa en vecka. <3


Bild från vår totala sushiorgie igår. Vi beställde... sjuka mängder, och en massa spännande grejer, så jag kunde helt enkelt inte sluta äta. Planet Sushi har fått en STARK konkurrent i Sushi Shop. Mmmmmmmmmmm.


ledset pms-monster

Jag är ett pms-monster idag. På mig så uttrycker det sig i form av.. Tårar. Jag gråter för ALLT. Jag vet inte hur många gånger mina ögon tårats idag, säkert 20. Jag bara bölar bölar bölar. Men nu har det nog fan gått över gränsen.. Hade precis snörvlat klart när jag surfar in på aftonbladet och läser om 86-årige Jack som lagt pussel i sju år, och nu när det är nästan helt klart... så... upptäcker han ATT EN BIT FATTAS. Förstår ni?! SER NI?! Han är ju skitledsen.. Tänk er själva. SJU ÅR! Det är typ en tolftedel av hans liv. En tolftedel av sitt liv har han lagt på pusslet, och det kommer ALDRIG bli klart. ALDRIG NÅGONSIN VILKET JÄVLA HELVETE. Alltså förlåt... Men som sagt: Över gränsen.

... so people clap your hands

Så det blev utomhusfest ändå! SJUKT NICE! Det var Binc och jag och vi hade så mysigt med vårt vin och skitsnack hemma hos henne, så vi kom inte loss förrän två. Och då hamnar vi på sjukaste taxifärden... En taxi till Bagatelle ska väl kosta max 25-30 euro... 50 euro var vår taxameter uppe i, för vår taxichaufför hade absolut noll koll på vart han skulle och det ville han inte klämma ur sig förrän vi är vid Porte Maillot, som är ... ehh.. Inte ett bra område att hänga i för två blonda små flickor mitt i natten. Han ville slänga av oss där den jävlen! Men jag vet inte.. Det ordnade sig tillslut. I och för sig efter att han velat slänga av oss en gång till mitt i Boulogneskogen när han tappat bort sig igen. Inte en bil eller människa så långt ögat nådde. Vi var rätt skakis.. Ville bara hem igen ett tag.

Men det var bra att vi kom fram. Efter typ en timme. Sjukt. Bagatelle var så grymt, stämningen var superhärlig och folket skitbra. Vi stannade bara i en timme, men det var BÄST. Fantastiskt med utefest tycker jag! Trots att en glassig utefest i Paris är så långt från festival man kan komma så fick jag sånna vibes! Jag hoppas jag hinner åka dit igen innan hemgång...

Sen åkte vi till BC, hamnade med puckad taxichaufför igen... Det är visst inte så jävla lätt att hitta i Boulogne.. Men man blir måttligt irriterad när taxametern bara tickar tickar tickar... BC var också bra. Det ballaste var när vi stod utanför och väntade på taxi och VÄRLDENS gulligaste lilla blonda fransyska i Doc Martens kom fram till oss, och frågade på den knackigaste svenskan med den finaste franska accenten, om vi var svenskar. Så vi pratar med henne och jag höll på att dö så gulligt det var. Jag har aldrig hört något liknande. Det roliga var att hennes svenska mamma var från Malmö, så den svenska hon kunde var ju liksom... Skånska. Fast på franska. Jag skulle spelat in ett jävla ljudklipp eller något, det här går ju inte. Fint vare iallafall.


Jag har fortfarande inte fattat varför, men C hade en jävla tjurmask. Vi fick låna den. Jävligt snuggt.


Det blir inte bättre än så här. Här är han iallafall. Min fransman.


Mmmmhmmmmm

Jag har glömt min franska telefon hos C. Jag har ju min svenska så det är ingen fara på taket eller så. Men jag blev just uppringd, pratade i en halvtimme, och kollade mitt saldo. SJUTTIO SVENSKA KRONOR fattigare efter att ha blivit UPPRINGD. Måste. hämta. min. telefon.

Men först - handla vin + annat och tvätta mitt äckliga hår. Ikväll ska vi festa utomhus, det är hemskt lockande med tanke på molnen på himlen och den 12-gradiga luften som lär förvandlas till den 0-gradiga luften innan vi får tummen ur. GO GO GO som sagt.

Det sägs att det är den där jävla vulkanens fel att det är fucked up kallt i Europa. Är det någon som har sakliga bevis för det?

french <3

Jag har nog varit inne på detta förut... Hur jävla korkade jag tyckte fransmän och deras vanor och traditioner var först när jag kom hit. Det tog ett bra tag att anpassa sig, och nu när det snart är dags för mig att ta mitt pick och pack och lämna Frankrike så börjar man ju fundera alltså. Och jag märker att jag är lite omvänd här va! Jag har fyra exempel, som kan tyckas löjliga kanske - men dock!

1. Fransmän tar inte av sig skorna inomhus. Såklart är det superkonstigt för oss svenskar att man ska behålla skorna på när man går in hos någon. Men här är det verkligen så. Jag vet inte hur många gånger jag av ren reflex tagit av mig skorna och fått skratt/konstiga blickar. Om det är superslaskigt ute går du såklart inte in med skorna, MEN, då har du ett par inneskor. Inte ett par mjukistofflor, nej nej. Typ loafers eller så, som en svennebanan skulle ha utomhus en solig vårdag. Hur som helst: Det är fanstastiskt skönt att få behålla skorna på, speciellt på fest och du har klackar. De är ju 50% av outfiten. 

2. Fransmän kindpussas. Det är först nu den sista månaden som jag har accepterat kindpussandet. Jag har gått i 10 månader och kindpussats var och varannan dag och tyckt att det bara är såååå awkward. Superobekvämt, och ska du dessutom presentera dig så är det klurigare än  man kan tro att få fram sitt namn mellan det där smackandet utan att det blir helt malplacerat. Nu har jag fått koll! Det tog en jääävla tid. Och vart jag vill komma är: I Sverige hamnar man ganska ofta i den situationen där du inte vet om du ska: 1. Kramas. 2. Skaka hand. 3. Typ.. Vinka, eller ja ni fattar. Bara heja liksom. I Frankrike kindpussar du ALLA. Du behöver aldrig tveka på den punkten. Så jävla praktiskt. Jag har alltså omvärderat det där kindpussandet som jag avskydde så, toootalt. BRING KINDPUSSARNA TO SWEDEN?!

3. Fransmän röker ALLTID inomhus om det är fest. Oavsett om man röker eller inte så är jag ju ett fan av det där dekadenta ni vet.. Röken ligger tjock i lägenheten och stämningen blir genast så där dekadent parisisk som den bara kan bli i en pre-war-appartement i Paris. JAG BARA ÄLSKAR DET. JAG GÖR DET. I alla lägenheter jag hälsat på i Paris är det ok att röka. Att skicka ut sina gäster på gatan när de vill röka finns liksom bara inte. Jag vet inte, men i Sverige känns det som ett så jävla stort NO NO att tända en cigg inomhus? Visst, det är vidrigt med inrökta stinkande lägenheter. Men så länge man bara röker när det är fest, och man vädrar ordentligt efteråt så är det faktiskt rätt lugnt.

4. Fransmän diskar med svamp, inte diskborste. Jag var på riktigt upprörd över det här när jag kom hit. Jag tyckte det var så vidrigt. DISKA MED SVAMP?!?!?!?! Nej, jag köpte en diskborste typ det första jag gjorde när jag kom hit (inte så lätt att hitta sådana som man kanske kan tro....) och jag var stolt över min diskborste. Skrattade elakt åt puckona som diskade med svamp. Men sen vet jag inte vad som hände. Jag vet bara att min diskborste är jävligt arbetslös numera, och mina disksvampar jobbar stenhårt. DET BLIR INTE RENT MED DISKBORSTE. Tacka vet jag disksvamp. 


GLOW!









Igår var vår underbara Pariskvartett samlad igen för första gången på alldeles för länge. Det var... Lycka. Fan vad jag älskar de här brudarna... Vi var på förfest i sjunde, och jag var bara på topp. Så pepp!! Sen åkte vi livsfarlig bilfärd till Neo, Bianca och jag trodde att vi skulle dö... Folket på Neo var bara superkonstigt, men vårt bord var bäst och jag har inte dansat så galet på flera månader. Jag såg helt vidrig ut, helt blöt av svett. Men ack så kul! Vid fyra ville alla dra på eftefest men jag och Bianca hade så bra energi, så vi drog L'arc-Madam-Bc-rundan... Lite onödigt, mina fötter dog och vi hängde med så weirda killar.. Så vi åkte hem istället, delade på en burk Nutella och snackade danska.

Idag åt vi frukost (klockan fyra...) På Le pain quotidien. Jag dog så gott det var!!! Croissanter, baguetter, marmelader, juice och café creme... Jag mår så jävla bra idag.

HEY YOU


Big favourite hos mig, blev superglad när de spelade den på Le Magnifique i onsdags...

Kom precis hem. På vift sen i onsdagskväll, jag är superfräsch. Ikväll blire fest hoppas jag. Två veckor kvar. GO GO GO. AG ORKAR INTE... Ska eventuellt boka om mitt flyg hem, men det är fler än jag som har något att säga till om i det beslutet, så vi får ta det sen. 

PSST

Nu tar jag mig ur min deppkoma. Tre dagar räcker, kan jag tycka. Idag har jag spenderat ÅTTA timmar framför datorn, för att försöka få bort ett jävla virus som planterade sig någongång igår. JÄVLAR. Och precis när jag trodde att saken var biff, så dyker det upp igen. Det är nån sån skit som typ inte går att få tag på. Jaha nähä. Datorn funkar ju som den ska ändå (minus rätt mycket hastighet och plus miljarder popups) så jag får väl låta det vara tills jag kommer hem.


Mina öronhål (herregud vilket fult ord, men vad heter det då?!!?) är helt förstörda, alldeles uppsvullna och kli-iga.  Kanske har gått och blivit nickelallergiker på äldre dar? Men kul med örhänge iallafall, jag ska anstränga mig för att hitta fler jag gillar i framtiden..

post till mig

Fan, gångerna jag fått post hit är lätt räknade. Jag gillar mitt namn över en address i Paris!

Självklart är det de dära korsörhängena jag beställde när jag var hemma, de är superfina! Visar dem på sen, just nu ser jag inte klok ut. Jag håller på att göra slut med Paris (och en del annat...), så jag har farligt lätt till tårar. Jag går och småsnyftar hela tiden, om jag inte sover. Så kul har jag det. Det ska bli ändring på det nu till kristihimmelfärdshelgen, då ska jag njuta det sista... Nu ska jag spela min snyftlista på Spotify och böla lite till.


curve hit och bold dit

Idag har det varit halv-vår här i Paris. Man kunde ha stickad kofta utan att frysa ihjäl åtminstone! Jag började dagen med en halventusiastisk joggingrunda. Inte så jetekul. Sen kom C hit, och vi gick till hallarna för att jag har fått för mig att jag ska köpa en Blackberry här i Paris, istället för hemma. Så jag behövde fransktalande assistans för att se till så att allt blev rätt. Vi gick till massa ställen, och såhär ligger det till.. Jag vill ha Boldmodellen i vitt, finns inte i Sverige ännu. Och tydligen inte här heller. Alla butiker hade fått affischer och priser, men själva telefonen visste de inte när den skulle dyka upp. Nähä. Curvemodellen i svart är helt okej, men den vita ser plasticfantastic ut. Så kommer inte den vita Bold innan jag åker hem så blir det en svart Curve. Sen gick vi till Pompidoutaket och åt en löööööööööjligt dyr lunch. Jag dör på sånt. Jag kan tänka mig att bli bjuden när jag har råd att betala själv, och liksom kan erbjuda mig att göra det när notan kommer. Men när jag har noll ekonomisk möjlighet till det blir jag jävligt obekväm. Nu ska jag till nittonde och träffa Sara, long time ago. Ciao!!

propplösardilemma

Igår när jag kom hem var hela mitt golv täckt med vatten. Så festligt. Speciellt eftersom jag inte har städat här sen jag kom tillbaka och i princip hela min garderob höll till på golvet. JÄTTEFESTLIGT TYCKER JAG. Så jag spenderade hela dagen igår med att torka och torka och återigen torka. Och hela dagen idag med att tvätta och tvätta och återigen tvätta. Det var jättekul alltsammans.

Nåja. Det berodde visst på stopp i rören, fick jag veta idag. Min granne (ja, THE granne) knackade på dörren och frågde om jag också hade problem med vattnet. Jaa... svarade jag tveksamt, och ännu mer tveksamt släppte jag in honom. Tja, det låter ju kanske inte så smart med tabke på vad jag berättat om honom här. Men nu blev det så. Och han hällde EN HEL FLASKA propplösare i min vask och muttrade att "du måste sluta tvätta håret i vasken, det fastnar i rören". Asså. Att tvätta i håret i den vasken är ett skämt, jag får inte ens plats med halva mitt huvud. Och då har jag ett ovanligt litet huvud. Nåja.

En timme senare kommer han tillbaka, med en NY flaska propplösare. Jag undrar om det verkligen är nödvändigt att hälla i ännu mer? JAAA säger han, och så får han komma in igen. Den här gången har han med sig verktyg och spannar också, så han skruvar loss hela röret och letar efter mina förrädiska hårstrå i det. Det fanns ju inga där, och det blev han mycket förvånad över. Så han tog sin spann och sina verkyg och gick. Och lämnade mig kvar i vääääääldigt starka ångor. Det luktar precis som hårfärg, och jag älskar den doften. Om jag sluter ögonen sitter jag hos min frisör, blir snygg i håret och dricker espresso. Så jag öppnar inga fönster. Nejdå. Jag njuter av propplösardoften. I ungefär en halvtimme, sen började jag må vidrigt illa, och nu har jag suttit och flämtat i mitt fönster i ytterligare en halvtimme. HELT FÖRGIFTAD?! Och slutligen - nu fryser jag ihjäl, för Paris är inte mer än 8 grader varmt och mitt fönster måste vara öppet om jag ska kunna andas.

Jävla propplösare. Som luktar så gott.

La Sorcière


Jag måste berätta för er om den knasigaste restaurangen någonsin! Vi bestämde oss för middag någonstans på Rue Tiquetonne, där ligger en massa mysiga krypin. Jag var skitsugen på fondue, så vi tog fonduerestaurang.

Okej, det är bara vi där. Det hänger häxhuvuden i taket, Iron Maiden-plancher på väggarna och stället är helt belamrat av eplepsiframkallande ljusslingor. Okej. Och så möts vi av den skruttigaste lilla farbrorn med den största puckelryggen. Han är HELT SÄKERT över 80 om inte 90. Han rör sig i en ungefärlig hastighet av 0,5 km/h. Bra så. Vi får ett bord och en liten chock när vi ser menyn. Priserna lever kvar i 50-talet någonstans... Beställer köttfondue, och långsamt långsamt rullar grejerna in på bordet. Vi får en dammig rödvinsflaska till det, etiketten ser ut att vara tryckt för 100 år sen! Och det knasigaste - det här är den godaste fonduen jag någonsin ätit!

Jag blev så rörd av den gamle mannen som jobbade helt ensam hela kvällen i låååååååångsam långsam takt. Allt, köket, disken och serveringen skötte han själv! Både kök och disk fanns bakom den pyttelilla baren som syns på (den ack så högkvalitativa) bilden, och när han dukade av började han tålmodigt diska grejerna för hand. Kanske rödvinet gjorde sitt, men jag fick tårar i ögonen. Gud. Så fint.

STRAWBERRIES<3


Drar på middag! Har bara käkat jordgubbar dagen lång och min mage är inte nöjd, så det passar ju bra.

tjära lesare

Fia postade en kommentar och undrade hur många det är som läser den här bloggen. Ni är jävligt få. Jag kvalar nog in på listan över Sveriges minst lästa bloggar... Det varierar rättså mycket från dag till dag, men allt mellan 35 till 70 unika läsare. Men herregud, hur många kan man vänta sig är intresserade av att läsa min ganska rejäla egotripp till blogg? Så det är okej med mig! Dessutom märker jag att jag får lite panik när jag inser att de där röda och blåa plupparna i statistiksidan faktiskt representerar tänkande människor, som läser det jag skrivit och sannolikt har en åsikt om det. HUH. Jag mår bättre om jag inte tänker på det. Gör jag inte det mår jag bara bra av att blogga. Det är skitroligt. Slutsats: Jag hoppas att ni som läser gör det för att det på något plan är underhållande, och att ni fortsätter. Men ni behöver INTE bli fler, det är absolut inget jag strävar efter.


Victoria och jag är såhär tighta





Nu blir jag sådär äckligt starstruck igen... Vi var på samma fest som Victoria Silvstedt i torsdags. FAN VA BALL!!!!!! Jag försöker jämt analysera min starstruck-tendens, den är liksom inte logisk. Nåja. Jag får nog leva med den. Och ogenerat skryta i min blogg när jag kommer nära någon b-kändis. Helt absurt egentligen!

om döda djur i vägkanten


Det här är det döda djuret i vägkanten i mitt liv just nu. Ni vet, det som man vet att man inte borde titta på men MAN KAN BARA INTE LÅTA BLI. Den här boken är så jävla obehaglig! Det är självmord att sitta ensam och läsa den på ett litet vindsrum i Paris med ett psycho vägg i vägg, MEN JAG KAN BARA INTE LÅTA BLI. Läs den. Eller gör det inte.

På tal om döda djur i vägkanten! Idag fikade Ingrid och jag på Starbucks i les halles, och en bit bort sitter en uteliggare helt väck, lutad mot väggen. Så småningom kommer det poliser och försöker väcka honom, men han är verkligen borta. De slår på honom, lyser med ficklampor i ögonen men.. Ingenting.
- Han är död. konstaterar Ingrid helt lugnt.
Men eftersom poliserna bara står och hänger runt honom och inte verkar ett dugg bekymrade eller stressade, så antar jag att mannen har puls och han bara är heldäckad av ett eller annat preparat. Och det säger jag till Ingrid.
- Nej. Han är död. Det är så i Paris. Ingen bryr sig om någon sån som han dör. Har man inga pengar är det ingen som bryr sig om man dör.
Jag vet fortfarande inte vem som hade rätt, det hela slutade med att poliserna lyfte bort honom. Men alltså. hade jag varit tvärsäker på att han var död, så är det ju en big deal! Jag hade typ fått men för livet, ALLTSÅ EN DÖD MÄNNISKA BARA SÅDÄR?! Jag har tänkt på honom hela eftermiddagen. Och så Ingrid, som bara konstaterade: "Han är död". Som att det är vardagsmat att folk segnar ner på gatan och dör. Fy vad obehagligt.

high quality


Jag älskar verkligen min gamla digitalkamera, jag gör det. Det här var den pallde med igår, BRA JOBBAT TYCKER JAG?!!?!? Äh jag klagar ju egentligen inte.. Det där med att alla blir snyggare efter typ 10 drinkar stämmer ju, och det är väl för att synfältet påminner om bildkvaliteten här. Härligt.

Queen var skitfult, både folket och stället. Jag stannade bara i ungefär en timme, men det var rätt kul.. Taket höll på att lyfta alltså, och hög stämning är aldrig fel.

Nu har jag en healthy pizza i ugnen och sen ska jag försöka se Seven Pounds med Linda. Jag har försökt tre gånger, och alltid somnat, så nu jävlar?!?!?!? Jag är helt säker på att det är en fantastisk film.

peppis

Det här har tagit 100 år att posta. Dels hittade jag inte videon på tuben, dels sitter jag på Lindas Macbook, och det är ju en helt annan värld, det vet ju alla vi pc-suckers. MEN HÄR ÄR DEN. PAAAARTY?! Ikväll blir det Queen och dj Erick Morillo. pepp pepp pepp pepp..

tre fyra år sen sådär

Josse och jag var totala bilddagboksnördar en gång i tiden. Hon påminde mig om det i tisdags, den finns ju kvar! Jag loggade in nyss! Vilken flashback alltså. Minns den här listan, när man skulle berätta 6 konstiga saker om sig själv:


Jag har försökt få folk att fatta att jag är väldigt random. TRIST TRÅKIG OCH VANLIG. Men vafan. Skyll er själva.

1. Jag tror att mina drömmar är sjukligt sjuka. Jag drömmer varje natt, och jag kommer alltid ihåg allt. I typ 1 timme i alla fall. Inför Siesta har jag drömt att festivalen var på en plantskola och hela min släkt var i ett av växthusen och käkade middag. Själv var jag stenpackad och sprang runder och lekte och vattnade blommor i ett växthus. Så kom Pontus och puttade på mig så att mina vita byxor blev jätteskitiga. Då blev jag svinsur och gick och tittade på något band som spelade. Inatt drömde jag att jag var och handlade i Jasses hus, och hennes mamma sålde strömmingar per stycket till mig. Som om jag var pelle svanslös och hon han dära… Trisse!
2. När jag var liten (typ tills jag var sju) kunde min mamma inte lämna mig ensam i en bil. En gång utanför ICA källan, när morsan gått för att handla och jag satt kvar i bilen, så vevade jag ner rutan och skrek för fulla halsar: HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP MIIIIIIIIIG HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP MIIIIIIIIIIG. Jag tror jag har en jättedålig släppreflex. Men en bra gripreflex.
3. Jag var luciakandidat 2005. Jag vet inte varför. Det är underligt.
4. Jag blir full på ingenting, och är aldrig lullig. Antingen helt nykter eller stupfull. Det är tragiskt. Och underligt.
5. Jag och mina vänner lekte med barbie tills vi var tolv. Shit vad kul vi hade.
6. När jag var liten ville jag verka generös utan att egentligen vara det (pretty much hur det är nu också iofs..) Så när mina familjemedlemmar fyllde år gick jag upp tidigt på morgonen och packade in deras egna tillhörigheter i presentpapper. Sen försökte jag övertyga dem om att jag hade köpt presenten själv. Jag lovar att jag inte gör så längre.

och mitt hår var lååååångt och väldigt mörkt. Jag kommer aldrig få så långt hår igen, hur jag än kämpar.


Det ångrar jag tokmycket. Att jag klippte det. Såhär:

Apfult.

Men sen fixade Mika till det, det här gillade jag verkligen:





..Och hultsfred 07! Jag undrar om jag någonsin kommer uppskatta festival igen eller om det är ett avslutat kapitel..? Det här påminner mig också om att jag FORTFARANDE, 3 år senare, har två oframkallade engångskameror med sjuka sjuka bilder..

NUUU tycker jag att Paris kan vakna så att jag slipper sitta här och bli nostalgisk.

RSS 2.0