Räknade just ut på iphone-gps:en, att jag ...

Räknade just ut på iphone-gps:en, att jag promenerat EN HEL JÄVLA MIL IDAG. Jag har för dålig kondition för att cykla (jag vet, det är fruktansvärt illa) och jag har inte råd att åka buss (det är väl iochförsig en prioriteringsfråga men jag prioriterar inte fem minuter på en buss för 21 spänn, jag gör det bara inte! I ren protest!) Det tråkiga i den här promenadhistorien, som är den samma varje dag (inte en mil, men minst en timme går jag om dagen) är att det börjar bli kallt ute nu. Riktigt kallt. Och jag har fortfarande ingen vinterjacka för jag orkar inte se ut som en michelingubbe, och det gör man i alla jackor som värmer. Jag har tre alternativ som håller värmen åtminstone så att jag slipper förvandlas till en istapp så fort jag kliver utanför dörren, men här behöver jag lite hjälp. Jag har nämligen lite svårt att bestämma mig för om jag denna vinter vill se ut som 1. En kärring (ROSA fodrad kappa i samma modell som min mamma har) 2. En fjortis (världens sämsta moncler-kopia) Eller 3. En hora (den fejkigaste pälsen som någonsin sett dagens ljus). Jag kanske låter dryg och bortskämd, men jag känner inte att jag vill sporta varken kärring, fjortis eller horalooken i år. SÅ ÅT HELVETE MED VINTERJACKOR. Imorgon är det jag som dressar upp mig i en tjusig liten mäklarkappa och välkomnar bieffekter så som förkylning och urinvägsinfektion. Så värt. Godnatt.


Lana del FAKE

Jag gillar ju Lana del Rey, Video Games och Born to die är helt fantastiska låtar. Och hon är TOKSNYGG. Och hon har en skön röst. MEN. Det här liveframträdandet från Saturday night live fullständigt krossar föreställningen om henne som en från himmeln sänd ängel, det gör rent av ONT att titta på det. Har ni någonsin sett en människa mer obekväm i sin egen kropp? Hon vet ju inte var hon ska bli av stackarn! Kanske är det meningen kan man tänka, det här med att vara fel och awkward kan ju vara ball ibland, men om det handlar om ett väl utarbetat scenspråk så är det ett stort fett FAILURE. ÅH. Seriöst. Jag mår dåligt när jag ser hennes krökta rygg, hennes tafatta fingerviftande, taktlösa höftsvängningar och halvhjärtade piruetter. Det hela blir ju inte bättre av att det framgår rätt tydligt att fröken del rey IRL knappast är något sång-esse heller. Helt plötsligt blev Lana Del Rey en människa av kött och blod, och det känns ju i och för sig som någon slags lättnad.
FAKE FAKE FAKE:

NOIZE!

Gjorde Babel med min bättre partyhälft igår. DET VAR KUL! NOIZE ÄR KUL! ALLTID! Vi hittade en liten maskot, Gunnar. Skymtas på bilden med Emma. Ni ser hur villig han var att vara vår maskot. Gunnar alltså, gulligulligullponkis. Hehe. Sen kämpade vi tappert för att fortsätta dancebonanzan på KB. Vi knackade på dörren i en kvart, men vaktpuckot innanför bara skakade medlidsamt på huvudet. VAFAN, det var en halvtimmes dyrbar danstid kvar till stängning?! Hatar att gå hem när jag inte dansat klart. Köpte hamburgare med Emma och Micke. Glömde min i micron tills dressingen i den kokade. Blä. Drack några glas vin och tänke att vadfan nu spårar jag ur igen. Skulle ju inte! Men tog igen det med grupparbetessession i fem timmar idag, den här b-uppsatsen är nog inte ett oöverstigligt berg ändå. Jag är glad. Jättelycklig just nu. Puss.

När jag har mer än trettiotvå kvm att inreda...


När läsandet av Kissies blogg gick till överdrift införde man lite surf-restriktioner på mitt jobb - vi får bara surfa på auktionssiter... Halvkul tyckte jag i början, men saken är ju den att efter hand som man lär sig vad som är eftertraktat bland begagnat skit blir man också intresserad. Nåja, det här är lite annorlunda! Nk säljer ut sitt skyltfönster som någon fett grym art director designat. Kollakollakolla

Måste uppdatera min gardeob, mäklaruppdate...

img_2841 (MMS)

Måste uppdatera min gardeob, mäklaruppdatera. Kan visst inte glida runt på praktiken i en noppig kofta, tights och uggs från 2007. Nähä. Enligt Biancas shoppingtärningar ska jag satsa på tre par sexiga skor! Det kanske ligger något i det! I onsdags fick jag en telefonsäljlektion med budskapet sex säljer. Praktiserade detta i luren hela den kvällen när jag ringde alla i en bostadsrättsförening och försökte pracka på dem mäklarnas tjänster. Slutsats: jag har inte något sex i rösten, därför kan det ju vara klokt att sätta det på fötterna istället. Nej, godnatt nu. Det är ju en dag imorgon också. Och dagen efter det. Och efter det igen. Och... Jag har inte en ledig dag i sikte! LÅT MIG SLACKA! Som jag alltid gjort och som jag gör så bra. Åååååååååååhhhhhhhh.


BEBBA ÄR HÄR! Vi försöker kicka igång vår ...

img_4740 (MMS)

BEBBA ÄR HÄR! Vi försöker kicka igång vår b-uppsats och hon är inte till hjälp vill jag lova. Men så mysigt att ha en överspeedad hund som springer runt benen och slickar en i ansiktet stup i kvarten. Jag vill ha hund! En taxjävel ska jag ha. Med tre centimeter ben och 1 meter kropp.


Jamen här sitter jag och ser ut som en av ...

Jamen här sitter jag och ser ut som en av vampyrerna i twilight. Inte ens en halv flaska clear eyes rådde bot på detta. Det där med att gå och dö blev det inget av minsann. Helt plötsligt satt jag i Sandra och Fredriks fancy soffa med ett glas vin i handen. Klockan ett när det VERKLIGEN var läge att gå hem och sova tyckte mitt goda humör att vi skulle gå till Moriskan. Vi som i jag och mitt goda humör alltså. Vi hade trevligt, jag och mitt goda humör. Så trevligt att tre timmars sömn var allt jag hann skrapa ihop innan jobb, därav the vampire eyes. Efter jobb kan man gå hem och sova ikapp, men mitt goda humör ville käka pasta på Vapiano. Efter det är det enda logiska att gå hem och sova ikapp. Men mitt goda humör vill dricka vin. Så nu gör vi det. Jag undrar lite.. Är mitt goda humör en vän eller fiende? Utan det hade jag tveklöst legat däckad under min isbjörnspläd för längesen. I huvudet är jag lycklig men mina händer skakar och mina ögon är röda. Trevlig kväll och så, om min kropp överlever natten så hörs vi snart igen!


Praktik, skola och jobb på en och samma li...

Praktik, skola och jobb på en och samma lilla fredag. Helt tillåtet att gå hem och dö då va? Vilken ångestblandad förtjusning jag har i hela kroppen nu, hejdå till lediga dagar. Det är visst det här som är livet.


Det här är en bild från Sofias perukfest. ...

img_1336 (MMS)

Det här är en bild från Sofias perukfest. Av någon anledning trodde jag att vitt hår skulle klä mig väldigt bra. Som vi alla ser så gjorde det inte det. DÄRFÖR. Är det något tröttsamt att jag ser ut precis sådär fast på riktigt just nu. Minus tre miljoner hårstrån det vill säga. Det här är anledningen till att jag inte går till frisören på ett år!!! Man blir ju ändå aldrig nöjd. Ska ha mössa eller hatt hela våren. Så får det bli.


Traumatiserande start på dagen. Just avnju...

Traumatiserande start på dagen. Just avnjutit ett litet tandläkarbesök, och det är verkligen så att min tandläkarskräck som förut varit obefintlig bara tilltar. Nej. jag gillar helt enkelt inte när någon försöker gräva ut min hjärna ur min mun. Men om jag får skryta lite så har jag typ universums bästa tänder, tandläkare älskar mig, i 22 år har de bara sagt: oj så fint det var här då. Så duttar de på lite bananflourgegga och så får jag gå, så jag ska nog inte klaga. Fint det var med en dag i Ängelholm faktiskt, trot eller ej! Jag åt köttbullar med morfin-Bibbi, fick med mig 100 stycken i en påse. Gick till frisören och hängde upp köttbullspåsen på en krok. Fick se frisörens hund dra ner påsen och ha köttbullskalas på golvet. Anklagar inte honom, herregud, vem släpar runt 100 köttbullar på stan, hela salongen stank köttbulle. Sen firade jag min praktikplats med min favorititalienare och massa tapas och vin. Bara Tapas som förut bara bjudit på bitchig personal och microvärmd mat hade steppat upp gejmet. Sjukt bra var det faktiskt. Nu ska jag till skolan, pepppppp! (på riktigt alltså!!)


HELT OKEJ MED ÅNGEZT NÄR ETT AV DE JOBBIGA...

HELT OKEJ MED ÅNGEZT NÄR ETT AV DE JOBBIGA SAMTALEN LEDER TILL BESKED OM ATT JAG FÅTT DEN ENDA PRAKTIKPLATS I HELA MALMÖ SOM JAG VERKLIGEN VILL HA. Grattis till mig och så.


bloggtiiipzzz

ÅH ÅH ÅH!! Nu när jag har datortillgång för en gångs skull får jag inte glömma att tipsa er som missat om att FILIP & FREDRIK HAR EN BLOGGJÄVEL! Det har jag bara väntat på i sisådär 5 år så det känns helt okej. Och än så länge är den precis lika bra som man hoppats! Läs den här.

Och så bilden som borde dyka upp i alla ordböcker om man slår upp "starstruck". Skäms lite.

bangarang



Idag har jag en såndär dag då jag tar tag i allt jag skjutit framför mig helt för länge. SKITTRÅKIGT OCH ÅNGEST JAVISST. Peppar med dubstep innan jag ringer jobbiga samtal typ.

Ilvahäng med mina gullisar. Går och myser ...

img_2674 (MMS)

Ilvahäng med mina gullisar. Går och myser medan Bianca får spel på Johans konstiga inredningsidéer... Alltså vilken tuuuur att det inte är jag som fått förstahandskontrakt på en tvåa på 87 kvm att inreda. Jävla jättetur.


Hej hej från mitt fönster. När ska jag lär...

Hej hej från mitt fönster. När ska jag lära mig att säga nej till fredags-stängningarna? Kommer ju helt i obalans. Är hemma klockan sju och sen måste jag andas i ett par timmar. Ingen chans att jag kastar mig i duschen och slänger i mig käk. Nej. Andas. Själv. Gärna i mitt fönster. Blev inspirerad av Miriam som kom en timme sent till sitt surpriseparty med ursäkten att hon hittat sin gamla skivsamling i ett hörn, så nu sitter jag här i fönstret och blir nostalgisk. Yeah Yeah yeahs show your bones låg överst i min samling. SÅ JÄVLA BRA. Mitt bästa Malmöminne innan jag flyttade hit är när vi höll på att trängas ihjäl i publiken framför deras spelning på Malmöfestivalen 2005 eller 2006. SJUKT att de var här. Faaantstiskt. Fan jag kommer aldrig komma ur huset i den här takten.......


Reaundernas tid är inte förbi! Idag lämnad...

img_5954 (MMS)

Reaundernas tid är inte förbi! Idag lämnade jag tillbaka iallafall 50% av skiten jag köpte igår och köpte en skinnpaj på Zara istället. Har varit trött på min plastpaj i typ 2 år, men en riktig skinnjacka som dessutom är kick-ass-snygg och studentbillig är fett svårt att hitta. Men igår hittade vi den här på Zaras rea för 800 pix och förundrades över hur man kan sälja en riktig skinnjacka för 800 utan att gå back. Idag kostade den 700 och det var lite för fyndigt för att jag skulle kunna motstå.. Nuuuu är det jag som håller mig borta från alla jävla affärer tills jag har en månadslön på 20 000 minst. Deal.


Det är den tionde januari och jag har reda...

Det är den tionde januari och jag har redan hunnit med två utomhusfikor i år. Jag vet inte om det är vädret eller jag som inte är helt normal. Hursomhelst, nu är det slut på det tills det är minst 15 plus och solsken. Jag sitter under min pläd som ser ut som en isbjörn och fryser inifrån och ut. Totalt nedkyld. Soft dag på stan iallafall! Har inte hängt på stan på flera månader, och nu minns jag varför. Man blir pank! Köpte en massa skit som jag redan vill stoppa tillbaka i påsarna och lämna till typ Myrorna. De enda gångerna jag köper saker jag faktiskt gillar är när jag köper sånt som kostar halva månadsbudgeten och det funkar ju kanske en gång om året ungefär. Mm. Ikväll ska jag titta på tävä! Jag har ett tävä-tips till er! Hinsehäxan på ettan! Del ett var igår, och den måste vara det snyggaste mest välproducerade svensk tv åstadkommit på år! Sesååå, checka del ett på svtplay och bänka er 21.00 ikväll, jag har typ längtat hela dan, dååå snackar vi bra tv.


GO BEYOND THE COVER


Den snyggaste reklamfilmen någonsin ungefär.

MINGELPANIK




Januari levererar så jävla fett! Det trodde man ju inte! Igår var det Lp-fest hos Philip sen fick jag med mig ligan till Möllan, hör och häpna! Vi var nyfikna på Grand så Grand blev det. Det var KÖ. Till en bar. Kom igen. Jag vet inte. Blev lite less där i regnet, men heter man Frukt-Philip får man visst gå före i alla köer till ställen där ens frukt serveras på faten. Väl inne i värmen blev vi alla lite panikslagna när vi märkte att det inte spelades någon musik.. Mycket udda. Alla tittade nervöst på varandra och insåg att vi faktiskt skulle behöva SAMTALA OCH MINGLA MED VARANN. Men så tog vi tjuren vid hornen och went with the flow liksom. Helt fantastiskt. Grand blir det många fler gånger vill jag lova, att prata är underskattat som fan. Och eftersom KB ligger precis runt hörnet hade vi typ inget annat val än att följa strömmen in till Malmös slabbigaste dansgolv. Det var kul. Kb är alltid kul, opretto! MMMMMMMMMMMMMMMMMMmm.

Nu säger jag hejdå, Johan måste ha tillbaka sin dator för annars har hans anställde Avlan/Aklan/Aval (Citat Johan själv..) inte något att arbeta vid imorgon. Hejdå lilla dator. Tack för den här tiden, du var typ 100 gånger mer funktionell än vad min egen någonsin varit.

Här sitter jag i matkoma. Känslan när man ...

img_4452 (MMS)

Här sitter jag i matkoma. Känslan när man har tid att äta för första gången på dagen klockan nio. DEN MÅLTIDEN! Ja. Mycket bra. Nu spelar vi skitdålig musik, tema: vilken-låt-låg-etta-på-billboard-när-du-föddes? New kids on the block för min del, jävligt ocoolt får jag säg.


Vilket KALAS det var på Moriskan igår, en ...

Vilket KALAS det var på Moriskan igår, en riktig alla-var-där-fest. Egentligen skulle igårkväll bli kvällen för mitt självmord, men så fick en i sällskapet munsår, och ni vet vad man brukar säga.. Den enes munsår, den andres limo.. Åh så hatade vi blev när vi gled upp framför moriskan och ramlar ur bilen med varsin champagneflaska i handen, de sarkastiska kommentarerna haglade. Det är liksom inte helt 100 att glida runt på möllan i en vit limousin. Men så blev det. Sen minglade vi, jag och Binc letade förgäves efter snittarna, jag hade missat att äta middag i all min självmordsdramatik. Och då blir man full. Som en kastrull. Sen behövde vi gå på toaletten men det kunde vi glömma. Jag har aldrig sett en sjukare kö till damernas.. Det är nog snarare lite i underkant än en överdrift om jag gissar på 50 kissnödiga brudar. Är inte förvånad om någon stackare kissade på sig igår. Men det blev inte jag! Jag sprang in i lejonet Christian och bönade och bad honom om att ta mig till en hemlig toalett utan något som helst hopp om att han skulle göra det. Men! Han drar med mig bakom scenen, ber mig att inte snubbla på sladdarna. Nejnej. Jag snubblar aldrig, så jävla bra koll har jag i 16 cm klackar. Hehe. Snubblar visst det, ramlar. Drar ut den tjockaste sladden av dem alla, en jävla kabel. I ett hisnande ögonblick ser jag framför mig hur hela moriskan blir en mörk, knäpptyst plats för att JAG har dragit ut en sladdjävel i jakt på ett dass. Det hände ju inte, ingenting hände. Någon garvade och hjälpte mig upp och vi fortsatte genom labyrinter och trappor till kvällens räddning. Jag älskar lejonet Christian för detta, jag hade kissat på mig annars, 100% jättesäkert. Sen lekte livet igen, fan vilken bra kväll det var. Älskar Nöjesguiden.


You expect 2012 but all you get is 2011S


Kom av mig lite i nyårsrapporteringen och nu har det varit 2011S i flera dagar ju så det blir ingen avancerad rapport. Hade iallafall ett fantastiskt trevligt nyår med de här 5. Puss på er. 

to the moooovies

Så jag fick min pasta och nu är jag sur. Jävla Malmö-Vapiano. Smaklöst igen! Och så är det deppigt att de huserar i typ stans största lokal, helt enormt är det ju, och så är det så tomt. Nästan lite ödsligt. Lika mycket personal som gäster typ. Det kommer gå i graven så småningom tror jag. Och ärligt talat så är det skitsamma när pastan smakar ingenting.

Sen ville Bianca se New Years Eve och Johan ville se Drive och jag ville se New Years Eve eller Drive. Så vi såg Twilight. Och jag har sagt det förut, men jag säger det igen: Jag fattar inte grejen med vampyrer. Och inte med surfittan Kirsten Stewart eller den där Pattinson som tydligen är så snygg. Och absolut inte med varulvar, varje gång de började vråla och kasta sig på varandra och åt alla håll och kanter fick jag lite huvudvärk. Men struntsamma när jag får sitta brevid mina favoritturturduvor och smaska popcorn *tihi*. 

Jag har bara sett New Moon förut och har nog aldrig varit så uttråkad i hela mitt liv som under de två timmarna. Kan iochförsig ha berott på att filmen var dubbad till franska och jag delade biosalong med 500 överspacklade 12-åriga parisiskor som tjöt värre än brunstiga kossor filmen igenom. Men den här tyckte jag faktiskt var underhållande. Lite exorcisten-vibes till och med och det är ju inte helt fel såhär på årets första dag.

Soundtracket till Drive förresten! Nightcall med Kavinsky. Typ årets bästa låt. LUV IT!


ETT ÅR MED MALMÖ

Hade tänkt att sammanfatta mitt fabulösa år på något fabulöst vis. Men jag vet inte ja. Svårt att få till de där årsresuméerna. Alltid missar man något, och en hel del känns inte som bloggmaterial. Lite sorgligt också att alla mina bilder ligger på en hårddisk far far away. Men jag gör ett litet försök!

JANUARI
Efter en höst typ boende på ett klappsäte på ett pågatåg fick jag ÄNTLIGEN min fina perfekta lilla minietta i Malmö. Alltså den känslan. När allt var på plats i lägehneten och jag och Linda hämtade pasta på Vespa och åt på flyttkartongerna i mitt första riktiga egna hem. Hela den första månaden var lite magisk på något vis. Kände mig så vuxen och självständig.

FEBRUARI
Jag fick tjockångest och köpte gymkort på SATS. Levde där. Älskade det. Hann med att typ simma i rödvin mest hela tiden ändå. Lite fylleångest. Var hos frisören ser jag när jag går tillbaka i bloggarkivet, och inser att det var enda ången i år. INTE OKEJ NÅNSTANS. Hade ett par spårade efterfester till tio på morgonen. Tja. Det var nog det. Februari är aldrig kul tycker jag.

MARS
?????????????????????????????
Jag minns seriöst inget?

APRIL
ÅÅH! Våren/sommaren kom ju så tidigt i år. Det var den bästa april i mitt liv! Påsken hemma i Ängelholm. Stimmade runt på Morris när fuckin Rebecca & Fiona spelade. Malmö malmö malmö. Vi hängde i slottsparken och blev fulla på bubbelrosé mitt på blanka dagen. Invigde varenda uteservering i hela stan. Gick nästan inte i skolan alls. Åkte till Göteborg och hälsade på Ullis och Patrik. Fantastisk helg. Hatade min cykel tillbaka i Malmö men tog med den på många äventyr. Hängde med Linda och pensionärerna på Ribersborgspromenaden. Firade det sjukaste roligaste Valborget i mitt liv. Längtar till årets upplaga!

MAJ
Fortsatte på Aprilbanan. Hade absolut inte ett enda bekymmer i hela världen. Maj var nog årets bästa månad. Kunde räkna timmarna jag spenderade inomhus per dygn på en halv hands fingrar. Bara hängde runt överallt och ingenstans. Var i Båstad och invigde Pepes. Fick mersmak. Skejtade med Linda.

JUNI
Juni och juli blandar jag kanske ihop lite kanhända. Men juni juni juni.. Jag var helt och hållet ledig, sommaren var inte 100% där, men visst blev det många fina dagar. Midsommar i vejbyslätt, Epic som väntat! En jävla massa Båstad och Pepes. Antingen med Josse eller med Malmöfolk. Volleybollturneringen på båstads strand var fan memory for life. Så fint. AW på Victors varje fredag mer regel än undantag.

JULI
Juli blev jag kicked out från min finlägenhet och blev tvungen att leta nytt. Var tre dagar ifrån att flytta ihop med ett psycho när Meddan min favoritryss säger att jag ju kan bo i hans lägga! FINT! Så nu gör jag det. Jag älskar den inte lika högt som min förra men jag trivs som fisken i vattnet i Slottstaden så all good med det. Jag jobbade. Gillade det. Det var Chill. Fortsatte ändå att festa typ 4-5 days a week och vet inte hur poppis det var.

AUGUSTI
???????????????????????? JO!!!! Malmöfestivalen måste väl nämnas ändå! FAN VAD FETT DET VAR! Jag trodde jag skulle hata det men jag var in action varje dag och hade the moment of my life med Johan och Bianca på The Arks spelning.

SEPTEMBER
Gillar september. Alltid laddad inför hösten. Och så fyller jag år! Hade en rätt fittig födelsedag, för jag jobbade 10 timmar. Men sen firade jag med världens finaste gäng på min all time favorit restaurang LA ROCHE. Ett spanskt litet banjoband spelade happy birthday för mig och jag fick en fuckin Gucciväska av mina beloveds, svårt att vara missnöjd då. Råkade nog ta en avstickare till Paris också, av oklar anledning. Men det var supernice! Allt var sig likt utom några nya klubbar som jag typ ville flytta in och bo på.

OKTOBER
Emma och jag gjorde Möllan en del. Började spinna planer. Hade många bakismornar i mitt fönster. Vi drog igång våra underbara torsdagar. Savoy hade premiär, det var sådär. Jag och Bincen stack till London och sov mindre än någonsin (på en uppblåsbar madrass i en 4-ungkarlslya...), vandrade mer än någonsin. Åt mindre än någonsin, drack mer än någonsin.

NOVEMBER
Började julpeppa lite väl tidigt kanske. kaosade till det lite i början av månaden och bestämde mig för att LUGNA NER MIG. Kände mig ensam alldeles för ofta. Blev rätt ordentligt sjuk och det tog typ tills nu att hämta sig från isoleringen det innebär, och då blir jag sjuk igen. Tack. Klarar att vara ensam så himla dåligt. Deppmånad som fan. Tentor och skit också!

DECEMBER
Momofoko på Debaser, FETT. Varför går man inte på spelningar oftare? Kan vara vilket litet skitband som helst, det är bara så jävla underbart att se folk som BRINNER för sin musik på scen. Älskar det. Emma lastade av kakor här varje dag efter jobb. Gick väl upp några kilo sådär. Införde tisdagstradition - CARIB! Fortsatte spinna planer med Mounette. 2012! Det kommer hända grejer! Firade jul såklart. Och nyår ju! Det tar vi sen. har 400 bilder på minneskortet...

Nu ska Binc och Johan bjuda mig på bio. GULLLLIIISAAAR. jag är så kär i de två. Som par. Kan man va det? Kär i ett par? Världens finaste par iallafall. Förhoppningsvis övertalar jag dem till en pasta på Vapiano också. Har typ abstinens.


RSS 2.0